MICA képeken. MICA 1. kísérlet Vettünk 6 db 50x50 pixeles képet. Ezeket 1-1 kétdimenziós sűrűségfügvénynek (2D-hisztogram) fogjuk fel, és importance sampling-gel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Advertisements

A műszaki hibák szerepe a közúti balesetekben Az EU hatástanulmányának eredményei.
Statisztika II. I. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
A tevékenységhosszak és az erőforrás- mennyiségek kapcsolata Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Gábor Dénes Főiskola Informatikai Rendszerek Intézete Informatikai Alkalmazások Tanszék Infokommunikáció Beszédjelek Házman DIGITÁLIS BESZÉDJEL ÁTVITEL.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Rekonstrukció bizonytalan vetületekből
MI 2003/ A következőkben más megközelítés: nem közvetlenül az eloszlásokból indulunk ki, hanem a diszkriminancia függvényeket keressük. Legegyszerűbb:
A többszörös összehasonlítás gondolatmenete. Több mint két statisztikai döntés egy vizsgálatban? Mi történik az elsõ fajú hibával, ha két teljesen független.
A hatágú csillag (12 oldalú poligon) kerülete K1= (4/3)K0= 4,
Foltkeresés tüdő röntgen képeken
Illeszkedési mátrix Villamosságtani szempontból legfontosabb mátrixreprezentáció. Legyen G egy irányított gráf, n ponton e éllel. Az n x e –es B(G) mátrixot.
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
Sűrűségfüggvény Parzen becslés Mintapontszám, szigma.
Programozási alapismeretek 10. előadás
Két változó közötti összefüggés
Függvénytranszformációk
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Virtuális méréstechnika Spektrum számolása 1 Mingesz Róbert V
VEKTORMŰVELETEK Készítette: Sike László Kattintásra tovább.
Papp Róbert, Blaskovics Viktor, Hantos Norbert
Szűrés és konvolúció Vámossy Zoltán 2004
Egyéni animáció készítése
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
ÖSSZEFOGLALÁS Egy játék és tanulságai Hitünk valósága Minden mindenben.
Nem-paraméteres eljárások, több csoport összehasonlítása
FLUORESZCENS IN SITU HIBRIDIZÁCIÓ
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
Title Zoltán Fodor KFKI – Research Institute for Particle and Nuclear Physics CERN.
A háromszög Napoleon- háromszögei
A 4-6 évesek rajzfejlődése
Hipotézis vizsgálat (2)
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Vektorterek Definíció. Legyen V Abel-csoport, F test, továbbá
Web-grafika II (SVG) 8. gyakorlat Kereszty Gábor.
Analóg digitális átalakítás
013456… A számok A számok, amiket írunk, algoritmusokból állnak (1, 2, 3, 4 stb.), melyeket arab algoritmusoknak nevezünk, megkülönböztetve őket.
Lejárt tőkebetét kivétele, vagy újra befektetése Lejárt tőkebetét kivétele, vagy újra befektetése
Az Agel hálózata Néhány ábra segítségével a következőkben szeretnénk szemléltetni, hogyan épül fel a hálózat az Agelben. Az esetleges.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
A 2D-s vonalkódok Két dimenzióban hordoznak információt Nagyságrendekkel nagyobb információ kapacitás Többszörös hibadetektálás és hibajavítás Titkosítási.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
A szóráselemzés gondolatmenete
Kommunikációs Rendszerek
Bevezetés a méréskiértékelésbe (BMETE80ME19) 2014/
Többdimenziós valószínűségi eloszlások
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Medve-barlang.
Programozási alapismeretek 10. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 10.2/  Kiválogatás + összegzés.
Összeállította: Gergely János
A következő dián még van pár információ.
Adatszerkezetek és algoritmusok 2008/ Algoritmus Az algoritmus szó eredete a középkori arab matematikáig nyúlik vissza, egy a i.sz. IX. században.
2. Házi feladat „Digitális kép szűrése”. A feladat I. Az előzően beszerzett digitális kép szűrése Szűrés –Átlagoló szűrés 5×5-ös kernellel –Medián-szűrés.
Analóg jel, digitális jel
Számítógépes programok használata
A kísérletek megtervezése? Hogy választ kapjunk a kérdésünkre. A kísérletek elrendezése Cél: -újabb szórástényező megmagyarázása -Szisztematikus hibából.
Neumann János Informatikai Kar
Mediánok és rendezett minták
Árnyékszerkesztés alapjai
Kereszt vagy beágyazott? Rögzített vagy véletlen?
Koordináta táblázat elkészítésének bemutatása egy példán keresztül.
I. Előadás bgk. uni-obuda
Előadás másolata:

MICA képeken

MICA 1. kísérlet Vettünk 6 db 50x50 pixeles képet. Ezeket 1-1 kétdimenziós sűrűségfügvénynek (2D-hisztogram) fogjuk fel, és importance sampling-gel mintavtételezünk a 2D koordintátákból mintát egymástól függetlenül. Gyakorlatban ez úgy történt, hogy a képek pixel intenzitás összegét re skáláztuk, majd minden pixel koordinátából vettünk annyi darabot, amennyi a pixelintenzitás, és utána a véletlenszerűen összekevertük őket. Így keletkezett 6 db 2x mátrix.

Eredeti jelek

Kevert jelek A 6 db 2 dim koordintátát Összekvertük egy 12x12 mátrixsszal. Itt látható az ebből késszült 6 db 2d hisztogram.

A FastICA algoritmus alkalmazása az előbbi 12x kevert jeleken. Az ábrák az így keletkezett 6 db 2d hisztogramot mutatják. Látható, hogy a FastICA nem volt képes vissza állítani az eredeti jeleket FastICA becslés a kevert jelekből

MICA becslés a kevert jelekből Ha azonban a MICA algoritmust alkalmazzuk a kevert jelekre: Látható a MICA képes volt a 2D alterek visszaállítására, bár az alterek irányát nem tudtuk megmondani.

MICA becslés median filtered Az előző képek kissé zajosak voltak, ezek részben a hisztogram készítésekor keletkező kvantálási hibának köszönhetők. Ezen median filterrel segíthetünk.

A MICA performancia mátrix

2. Kisérlet AR-MICA Ugyanaz, mint az előbb, de most a 6 db forráson nem egymástól függetlenül mintavételezünk, hanem sorfolytonosan haladunk a 2d koordinátákkal, azaz egy koordináta itt is annyiszor szerepel amennyi a pixel intenzitás a képen (importance sampling), és haladunk sorba az (1,1) (1,2),…(1,50), (2,1),…(50,50) koordinátákkal, és így készítünk képenként mintát. Ezek az eredeti minták azonban most „időben” nem függetlenek egymástól, hisz pl minden kép (1,1)-ből indul, és (50,50)-be érkezik.

Eredeti jelek sorfolytonos reprezentáció. median filtered

Kevert jelek median filtered A 6 db 2 dim koordintátát Összekvertük egy 12x12 mátrixsszal. Itt látható az ebből késszült 6 db 2d hisztogram.

Fast ICA becslés az AR innováción median filtered A kevert jelekre AR becaslést alkamazunk, majd a keletkezett innováción (rekonstrukciós hiba) alkamazzuk a FastICA algoritmust. Az ábrák az így keletkezett 6 db 2d hisztogramot mutatják. Látható, hogy a FastICA nem volt képes vissza állítani az eredeti jeleket.

MICA becslés az AR innováción median filtered Ha azonban MICA algoritmust alkalmazunk az AR becslés utáni innováción, akkor ez az AR-MICA algoritmus képes a 2D alterek visszaállítására

MICA Performancia AR innováción

MICA Performancia AR becslés nélkül Látható AR becslés nélkül nem tudja a MICA az altereket visszaállítani.