Az INFORMATIKA – HOZZA vagy VISZI a PÉNZT? Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft. 2015. Március 12. www.alphasonic.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Az utóbbi évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy minél nagyobb egy online hirdetés, annál hatékonyabb.” „…a banner mérete jelentõsen befolyásolja az.
Advertisements

S ZOFTVERSZOLGÁLTATÁSOK : B ILINCS VAGY S ZABADULÁS ? Zsoldos Sándor IPR-Insights Consulting & Research.
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Windows Virtualizáció
Első tapasztalatok az NIIFI-nél üzemelő infrastruktúra cloud szolgáltatással kapcsolatban Stefán Péter NIIFI RICOMNET Miskolc.
Európa újra bízik az IT-ban Mit jelent a cloud computing? Kinek, miért előnyös? Nemzetközi kitekintés – trendek, esettanulmányok, avagy hogy csinálják.
1 II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.
FELHASZNÁLÓI TARTALMAK A HELYI NYILVÁNOSSÁGBAN 2012, Gödöllő.
Virtualizált Biztonságos BOINC Németh Dénes Deák Szabolcs Szeberényi Imre.
ERM QUEST PROGRAMJA – GYORS ENERGIA MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEK TECHNIKA ÉS EMBERI TÉNYEZŐKÖN KERESZTÜL Cross-Boda Borbála ERM, vezető tanácsadó március.
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Iroda a felhőben.
A B2B e-kereskedelem sajátosságai
A B2B e-kereskedelem sajátosságai Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Április 17.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Készítette: Bátori Béla 12.k
Karbantartás- és eszköz menedzsment Maintenance Assistant™ rendszerrel
CEP® Clean Energy & Passive House Expo CEP® Clean Energy & Passive House Expo II. Országos Villanyszerelő Konferencia Meglévő ingatlanok smartosításának.
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Webbase valós idejű komplex flottamenedzsment szolgáltatás
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
Az IKT szerepe a gazdaság erősítéséért Ilosvai Péter, IT Services Hungary.
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Somogyi Csaba Üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország Kft.
Informatikai megoldások egy kézből
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Kabai József AZ SQL-LEDGER SZABAD ÜGYVITELI RENDSZER
Értékesítési csatornák
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia „Motorunk a minőségünk” Darabkövetés az Audi Hungaria Motor Kft-nél Tóth Gábor Audi Hungaria Motor Kft.
© Polycom, Inc. All rights reserved. Gyors és hatékony ügyfélkezelés Videókommunikációs megoldások a KKV szektor számára Tohai Tibor| HRP Europe Kft.
Hogyan tud az informatikában költséget csökkenteni egy magyar vállalat? Előadó: Kirov Kiril Ügyvezető-igazgató Alphasonic Kft október 9.
TT Kovács Sándorné.
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
A 70-es évektől forgalmazzák Levédett technológia. 2 éve kapszula alakban is létezik A világ összes országában forgalmazható.
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Szoftver, mint szolgáltatás - Innovatív megoldások beruházás nélkül
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
Az információrendszerek kialakulása
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Fejlesztés Menedzser ismertető II.rész 1 A Projektekről nyilvántartott fontosabb adatok Alapadatok, Mérföldkövek, Emberi erőforrások, Költségek, Szoftver.
Versenyelőny az informatika segítségével! Előadó: Dimitrova Dessislava Ügyvezető, Alphasonic Kft Október 8.
Eszköz és identitás kezelés Korlátlan fájl szerver kapacitás Másodlagos adatközpont Korlátlanul skálázódó infrastruktúra Biztonságos DMZ Hibrid adat-
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Miért jó nekünk kutatóknak a felhő?
Konkrét ügyfélkezelési technikák, gyakorlatok egy cég életében
Alkalmazásfejlesztés T-Home Interaktív TV-re. Tartalomfogyasztás a tévéképernyőn A tévé mint képernyő „A háztartások többségében – saját bevallás alapján.
8+2 TIPP a tuti hírlevélért!
Okos kütyük a mindennapi életünkben 
Mobilitas Illés Zoltán Heizlerné B. Viktória Dr Illés Zoltán Készült az "Országos koordinációval a.
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
Az INFORMATIKA nem költség, hanem TERMELŐESZKÖZ!
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Fejlesztés gyorsítása felhő technológiákkal Microsoft Azure Pack a LogMeInnél ÁPRILIS 01, 2015.
Üzleti igények avagy Mit kellene megbeszélnem az informatikai vezetőmmel? Bőgel György CEU Business School.
Jene Károly Dolphin Kft.  Hogyan kerültünk közel az elektronikus számlázáshoz?  e-Számla megoldásaink  PKI megoldásunk  EDI megoldásunk  PKI bevezetés.
Csoportmunkát támogató szoftverek
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

Az INFORMATIKA – HOZZA vagy VISZI a PÉNZT? Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Március 12.

Régen és most…

Virtuális ruhapróba

Informatika és mezőgazdaság

A vevők sok forrásból azonnal információhoz jutnak Weboldal Social Media Közösség Referenciák A VEVŐ az információ „Mátrix”-ban

Látnunk kell, hogy ebben a „Mátrixban” jól boldoguló Vevő ugyanolyan sebességű és minőségű választ kell, hogy kapjon a cégünktől. Ehhez egy megfelelő informatikai rendszer kell!

MI A BAJ JELENLEG a legtöbb cég informatika rendszerével?? A Cégvezető NEM Informatikus!

Ki tartja a VEVŐ MATRIX ütőerén a kezét? A Cégvezető vagy az Informatikus?

A rendszergazdák szemével a számítógép: vele vagy nélküle a számítógép egy szükséges rossz? mindenhol van, mindenütt használják mindig baj van vele, lassú, lefagy, stb. mindig a rendszergazda a hibás mindenhol szükség van rá... valóban?

a felhasználók szemével a számítógép: nagyban segíti a munkavégzést nélkülözhetetlen de: mindig baj van vele, lassú, lefagy, stb. a korszerűsítésre folyamatosan adagolni kell a pénzt

Mi a helyzet a vállalati informatika terén? Magyarországon az utolsó IT beruházási ciklus a világválság kitörése előtt volt. Jelenleg a magyar vállalatok nagy része 5 – 7 éves IT parkkal rendelkezik.

Mennyibe kerül a cégtulajdonosnak az, hogy a felhasználó minden reggel 5 percet vár a gép bekapcsolásától a tényleges munkakezdésig? 1 felhasználó – évi Ft. 30 felhasználó – évi Ft. 300 felhasználó - …….. Kifizetett munkabér, arra az időszakra, amikor a felhasználó a számítógépre vár.

Elvesztegetett munkaidő (USA)

Mennyibe kerül az elavult rendszer üzemeltetése? Mennyibe fáj a leállások miatt elmaradt üzlet? Mennyi pénz megy el olyan fejlesztésekre, amelyek soha nem térülnek meg? A nem optimálisan működő informatika hatásai

Ön szerint mi a vállalati informatikai infrastruktúra célja? A munkavégzéshez szükséges alkalmazások biztosítása! Bárhonnan és Bármikor! és Bármikor!

Mit gondol? Van-e olyan optimálisan teljesítő infrastruktúra, melynek fenntartási költsége tökéletesen tervezhető és nagyságrendekkel kevesebb, mint a hagyományos megoldásokat alkalmazó PC-s hálózat? ?

Eljött a „Rendszerváltás” ideje.

Egy gép erőforrásait egy időben többen használhatják! Hogyan működik? A munkaállomás virtualizáció alapelve.

Hagyományos PC Infrastruktúra Felhasználói komponensek Web böngésző Asztali alkalmazások Költséges üzemeltetés Adatbiztonsági problémák Korlátozott távoli hozzáférés Szerver komponensek Web alkalmazások Ügyviteli alkalmazások Hagyományos Munkaállomás Adatközpont Saját telephelyen, vagy szolgáltatónál

Az felhasználói alkalmazások a szerveren futnak Könnyű installálni menedzselni, karbantartani Biztonságos – az alkalmazások és az adatok védve vannak Virtualizált munkaállomás Infrastruktúra Application Servers Virtualizált környezet Szerver komponensek Web alkalmazások Ügyviteli alkalmazások Virtualizált Munkaállomás Felhasználói komponensek Web böngésző Asztali alkalmazások Adatközpont Saját telephelyen, vagy szolgáltatónál

Kisebb beruházás Kiszámítható informatikai kiadás Skálázható, rugalmasan bővíthető Kisebb üzemeltetési költség Üzleti mobilitás biztosítása Gyors hibaelhárítás, üzleti kontinuitás Nagyobb adatbiztonság Előnyök a virtualizált munkaállomásokkal megépített infrastruktúra esetén.

Új trendek az informatikában. A mobilitás teret hódit

Ahelyett, hogy gyorsabb számítógépeket kelljen beszerezni, inkább más alapokra kell áttenni az informatikát.

CSÖKKENSD LE! A fenntartási költségeidet AKÁR 75%-kal!

Magyar Termék Nagydíj

Hogy néz ki egy „számítógép mentes” iroda a gyakorlatban? „Zöld“ Csendes Gyors Hatékony Gazdaságos Megbízható A felhasználó nem akar többé PC-t látni

Energia felhasználás 15 db munkaállomás, napi 8 óra géphasználat egy évre Fogyasztás/munka állomás Összes munkaállomás fogyasztásaKWhFt/hóFt/év Asztali számítógép100W/óra15db*8óra*(100W/1000)*20nap NComputing5W/óra15db*8óra*(5W/1000)*20nap

Rendkívül költségkímélő üzemeltetés -70% Kevesebb rendszergazda Hosszabb élettartam Garantált folyamatos munkavégzés Pofonegyszerű skálázhatóság Ncomp PC

Megtakarítás (300 fő, 5 éves távlatban) 10M energia 40M beszerzés 90M üzemeltetés

Merre tovább? Most akkor valóban gond van a cégem informatikájával, vagy nincs? Mi tévő legyek, hogyan kezdjek neki? Mindent cseréljek le, vagy pénzkímélőbb megoldás is? Ki tud nekem segíteni?

Gyere Te is a spórolás útján!

Letölthető ajándék minden résztvevőnek! KISOKOS hasznos információval, referenciákkal

Köszönöm a figyelmet! Dimitrova Dessislava,