Készítette: Derecskei Nikolett

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VIRTUÁLIS IDŐKAPSZULA
Advertisements

A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Főbb változások, újdonságok
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
BANKFIÓK Egy elképzelés tényleges megvalósítása valós tervek alapján.
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Eszterházy Károly Főiskola ─ Médiainformatika Intézet HTML (HiperText Mark-Up Language) HTML leírónyelvvel írjuk le, hogy a weboldal elemei (képek, szöveg,
Informatikus könyvtáros
A weboldal képernyő terve: Két szinten kell kidolgozni: 2. 3 db aloldal képe 1. Bejelentkező kép Adjuk meg az embléma és a reklámok helyét is.
Nagy Belterület Menedzser Szoftver TDK vagy Szakdolgozat Téma Készítette: Kusper Gábor Minden jog fenntartva!
Microsoft szoftverek a szakképzésben
Kézilabda bajnokság mérkőzéseit és fogadásokat nyilvántartó rendszer
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NOVEMBER 25. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS,
Google earth és a térinformatika kapcsolata
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt.
Áramkörök tervezése. Specifikáció Projekt célja: Áramkörök tervezése és modellezése Elemek tárolása: XML adatbázisban Tervező felület: Microsoft Visual.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
LOGO Webszolgáltatások Készítette: Kovács Zoltán IV. PTM.
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Fejlesztés PHP-NUKE portál rendszerre Horváth Zoltán Második Magyarországi PHP Konferencia március 27. Copyright PHP Konferencia,
Törzsadatok szerkesztése Táblázatos forma – rekordok Szerkesztés – egy rekord.
Weboldal tervezés programozó szemmel. Alapok Minden webcím www. –tal kezdődikMinden webcím www. –tal kezdődik Webböngésző = Internet ExplorerWebböngésző.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Kutyaház Egyesület Debrecen A választott téma. Felhasznált technológiák HTML5 HTML5 CSS3 CSS3 PHP5 PHP5 MySQL MySQL jQuery jQuery.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Párizs, a fények városa Szakdolgozatom témájának azért választottam Párizst, mert világ életemben csodáltam magát a várost, mindig is nagy vágyam volt,
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Webprogramozó tanfolyam
1. Főoldal Letisztult minimális dizájn a gyorsabb betöltés érdekében Legújabb képek.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az EtherCore weboldal Jószai Zoltán 1. Az oldal célja Kedvcsináló a fejlesztés alatt lévő játékhoz 2.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Webprogramozó tanfolyam
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Adatbázis kezelő bemutatása MS-Office 2003 Tisztelt Felhasználó ! Ebben a bemutatóban szeretném bemutatni Az adatbázis készítés alapjait. Földi Attila.
2011. Kolozsvár. Hangyász Hibakövető Rendszer A projekt célja  Létrehozni egy olyan hibakövető rendszert (Bug Reporting Tool), amely lehetővé.
Készítette: Kokrák Mihály Konzulens: Smid László
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
W3 Suli - nyílt forráskódú A projekt a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolája NTP-MTTD pályázata.
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Webprogramozó tanfolyam
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Információ és kommunikáció
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
CONNECTRA rendszer bevezetése
Dietetikai szolgáltatás regisztrációs lépései
DRUPAL Előadja: Nagy Nikoletta :05.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
TeamDrink SWENG kurzus TD
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
AVON CAREER SITE FELÉPÍTÉSE
Előadás másolata:

Készítette: Derecskei Nikolett Japán világa Készítette: Derecskei Nikolett

Bevezetés Szakdolgozatom témája Japán bemutatása. Japán egyedülálló és érdekes kultúrával rendelkezik és ezzel az oldallal szeretném azoknak is bemutatni ezt a különleges országot, akik nem ismerik. Rendszerterv Adatmodell Adatbázisok létrehozása. A weblap 2 táblát tartalmaz. Egyikben a regisztrált felhasználók adatai, másikban a vendégkönyv adatai tárolódnak.

Design A weboldal felületének bemutatása. A felület tervezésekor törekedtem az egyszerűségre és látványosságra. A grafikus megjelenítéshez, próbáltam az oldal témájához illő színeket választani. A teljes oldal:

Fejléc: Ez tartalmazza az oldal nevét és az oldal témájára utaló képeket. Menü: Ez tartalmazza a navigációhoz szükséges menüpontokat. Két lenyíló menüpontot tartalmaz (Érdekességek, A japán nyelv). A menü lenyíló része:

Oldalsáv: Az oldalsáv 3 elemet tartalmaz Oldalsáv: Az oldalsáv 3 elemet tartalmaz. Az első a japán időt jeleníti meg. A második a bejelentkező űrlap. A harmadik egy linkgyűjtemény. Tartalom: Itt található az oldal tartalma Lábléc:

Használati eset diagram A látogató és az admin jogosultságainak ábrázolása. Felhasználói dokumentáció: Ebben kerül bemutatásra az oldal menüpontjainak tartalma. Az oldalt két felhasználó látogathatja, az egyszerű felhasználó és a regisztrált felhasználó. Menüpontok: Főoldal, Japán, Érdekességek, A japán nyelv, Galéria, Vendégkönyv

Fejlesztői dokumentáció: Ebben a részben kerül bemutatásra az oldal egyes funkcióinak a programozása Kliens oldali megvalósítások (JavaScript): Ezen programozási nyelvre a Menü, Óra, Galéria, Nevezetességek elkészítésénél volt szükségem. Menü: Óra:

Nevezetességek: Szerver oldali megvalósítások (PHP): Ezen programozási nyelvre a navigáció, a regisztráció, a belépés és a vendégkönyv elkészítésekor volt szükségem. Navigáció: Hívása:

Regisztráció: Felhasználó ellenőrzése(részlet): Először meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg felhasználónevet. Ha igen, akkor további ellenőrzéseket kell elvégezni. Jelszó ellenőrzése (részlet): Itt szintén meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg jelszót. Ha igen, akkor további ellenőrzések hajtódnak végre. Jelszó titkosítás:

E-mail ellenőrzése: Itt is meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg e-mail címet, ha igen, akkor további ellenőrzéseket kell elvégezni. Belépés: Miután a felhasználó sikeresen regisztrált, be tud jelentkezni az oldalra. Ehhez azonban ellenőrizni kell, hogy a felhasználó regisztrált tag e.

Ha felhasználó bejelentkezett, akkor az űrlap helyett a felhasználó neve és egy kilépés gomb jelenik meg. Ezt a következő kód végzi el: Ha a felhasználó a kilépésre kattint, akkor kijelentkezhet az oldalról:

Vendégkönyv: A vendégkönyvbe csak regisztrált felhasználók írhatnak. Meg kell vizsgálni, hogy minden mező ki van-e töltve, ha igen, akkor az adatok bekerülnek az adatbázisba.

Tesztelés: Az oldal készítése során számos tesztelést elvégeztem. Figyelnem kellett, hogy az egyes böngészők helyesen jelenítsék meg az oldalt, valamint az egyes funkciók helyesen működjenek. Összefoglalás Célom egy olyan weboldal elkészítése volt, mellyel az emberek megismerhetik a Japán világot.

Köszönöm a figyelmet!