„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C-11-201 2 -0001 Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az akadálymentesítés szakmai háttere, indokoltsága Horváth Péter SZMM Országos Fogyatékosügyi Tanács titkára Budapest, június 7.
Advertisements

Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Aktuális pályázati lehetőségek
„ A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál” szeminárium „Önkormányzatok jó gyakorlata a takarékos gazdálkodásért” 2011.
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Zagyvarékason.
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
„Infrastruktúrafejlesztés a várpalotai kórházban”
ESÉLY CENTRUM Nyíregyháza, Tiszavasvári út 41.
Egy vonzóbb város: Biharkeresztes
A szegedi Móra Ferenc Múzeum látogatóbarát fejlesztése A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg projektmenedzsment.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) = Európa Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 4.4 intézkedés: Egészségügyi információ- technológiai.
tűzvédelmi tapasztalatai
Az esetmenedzser munkája és szerepe az egynapos sebészet ellátásban
GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY A Gödöllői Királyi Kastély, komplex, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő.
„Az egészség nem minden. De egészség nélkül minden semmi.” (Schopenhauer) Egri Markhot Ferenc Kórház JÖVŐKÉP és MUNKAHELY április.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Az ifjúságpszichiátria egymásra épülő szolgáltatásrendszerének szükségessége Dr. Sátorhegyi Éva Ápoló-Gondozó Otthon Kisléta Nyírbátor, június 28.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Közösségi tér kialakítása Bábolnán Horváth Ádám pályázati referens.
Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP Kecskemét, június 21.
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
Folyamatban lévő-és tervezett fejlesztések
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Rehabilitációs Osztály
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
Türje Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a „Türje Községben az egészségügyi alapellátás.
HURO/1101/010/ Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül -Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében -. Nyitórendezvény.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, június 3.
A betegellátás keretei és rendszere
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
egyetemi tanár, főigazgató
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek. Városligeti Fasori Bölcsőde Projekt célja: a megnövekedett gyermek létszám - 25 új férőhely - a gyerekek.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
Kerényi Erika Management technikák fő területei 1. Vezetési módszerek 2. Stratégiai tervezés 3. Szakmai és üzleti terv 4. Változásmanagement.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Műltunk.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
Polytraumatizáltak rehabilitációja
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TIOP-2. PRIORITÁS PROJEKTJEI NYÍREGYHÁZA.
Humánerőforrás menedzsment lehetőségei a szakdolgozó hiány mérséklésre
Centralizáció és specializáció az Onkológiai sebészetben
Projektzáró rendezvény
A projekt főösszege: ,-Ft
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
2017. július 5..
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Projektbemutató - Debrecen
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Előadás másolata:

„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.

Cél: Hajdú-Bihar megye neuromuszkuloszkeletális (mozgásszervi rehabilitáció, és a mozgással is kapcsolatos neurológiai rehabilitációs területekkel együtt) és a polytraumatizált (ideértve a súlyos koponya és gerincvelő sérüléseket amennyiben az a polytraumatzáció része) valamint szeptikus csontfolyamat utáni beteg vonatkozásában regionális rehabilitáció fejlesztése.

A pályázattal lehetőség nyílik az Intézményünkben működő rehabilitációs betegellátás minőségének javítására A Rehabilitációs Osztályunk 110 ágyon III progresszivitási szinten működik A beruházással megvalósítandó fő szakmai célok:  A célcsoportok igényeinek és állapotuknak megfelelő új szolgáltatások kialakítása (Nappali Kórház, sport-rehabilitáció és a járóbeteg ellátás fejlesztése);  Komplex rehabilitációs ellátás és az osztály hatékonyságának javítása (további korszerű eszközök alkalmazása mind a fizioterápia, mind az ápolás területén);  Új tevékenységek - eddig hely hiánya miatt nem végzett- bevezetése (sport foglalkozások és segédeszközök használatának gyakoroltatása kültéri gyakorló pályán, speciálisan kialakított tankonyha, tanfürdőszoba, betegoktató kialakítása stb.);

A Rehabilitációs Osztályt is magában foglaló egybefüggő épületcsoport egyes részei jelenleg használaton kívül vannak. A funkció nélküli területek az átalakítások révén kitűnő lehetőséget teremtenek mozgásszervi terápiás helyiségek, különféle tornatermek, ergo-terápiás helyiség, nappali-kórház és egyéb, a munkakörülményeket javító funkciók kialakítására, továbbá a helyszűkével bíró osztály működése szakmailag is az elvárt szinten valósulhat meg. Az épület csak részlegesen akadálymentes (cél a teljes akadálymentesítés). Az épületgépészet elavult, felújításra szorul az elektromos hálózat, nyílászárók cseréje valamint az épület hőszigetelése szükséges. A felújítás során lehetőség nyílik a vizesblokkok és a kórtermek korszerűsítésére is. Fejlesztéssel érintett épület összterülete: 3831 m2

A pályázat során beszerzésre kerülő főbb eszközcsoportok:  Elektroterápiás és egyéb gyógytorna eszközök (pl.: multifunkciós fizikoterápiás gép, függesztőrács stb.);  Ápolási eszközök (pl.: betegágy, betegfürdető stb.);  Végtagerősítő eszközök;  Sport rehabilitáció eszközei (pl.: Galilleo, multifunkciós kondicionáló gép stb.);  Kültéri gyakorlópálya eszközei;  Egyéb medikai bútorok (pl.: klb. kezelő és masszázs ágyak, stb);

 Fejlesztéssel érintett a Nappali Kórház férőhelyeinek (25 ágy belső átcsoportosítás) kialakítása;  A lehetséges ápolási napok száma 6000 nap/év;  Ellátható betegek száma átlag három hetes (15 nap) kezelési idővel számolva 90 %-os ágykihasználtság mellett 360 beteg/év;  Teremtett új munkahelyek száma: 8 fő  1 fő orvos  7 fő szakdolgozó (gyógytornász, fizikoterápiásasszisztens, ápoló); A rehabilitációs járóbeteg gyógytorna és fizikoterápiás ellátás fejlesztése nem igényel többlet humánerőforrást.

Támogatás összege: Ft Költségvetés főbb elemei Támogatás (Ft) Projekt előkészítés Projekt menedzsment költség Építés, felújítás, bővítés Eszközbeszerzés Műszaki ellenőr és díja Tervezői művezetés díja Nyilvánosság biztosítása Közbeszerzési tanácsadó Kiviteli tervek elkészítése Összesen