WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Szervezet, hálózat.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
Projekt vezetés és kontroll – Mi történik a gépházban?
Kliens-szerver architektúra
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT (CRM)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
IBM Software Group © 2006 IBM Corporation Hatékonyság és üzleti intelligencia Egységesített felület meglévő alkalmazásainkhoz Szabó János Technikai szakértő.
Bevezetés Előadó: Tóth István számítástechnika tanár
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A vevői igényekre formált informatikai innováció
HÁLÓZATOK.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Hálózati architektúrák
Hálózati architektúrák
Hálózatok.
Czeglédi László Integrált tartalomszolgáltatás megújult környezetben
Hol szökik a hatékonyság
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
RENDSZERINTEGRÁLÁS B_IN012_1
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Az EU-s projektek fenntartási tapasztalata a JNSZ TISZK-ben Országos Egyházi TISZK Zárókonferencia Kazincbarcika
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
Zalayné Kovács Éva: Minőség és könyvtár
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Dokumentumkezelés. A 2007-es Microsoft Office rendszer dokumentumkezelési szolgáltatásai Kőnig Tibor szakmai vezető Microsoft Magyarország
A memóriák típusai, jellemzői
Korszerű irodai ügymenet komplex dokumentum-kezelési megoldásokkal.
E-beszerzés Bravo csoport.
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
Szoftvertechnológia Rendszertervezés.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Költség hatékony és rugalmas infrastruktúra ami az ismert és meglevő termékeken alapul  Heterogén környezetek támogatása  Folyamat automatizálás  Önkiszolgáló.
Hálózati és Internet ismeretek
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Csoportmunka rendszer MJVSZ és KIFESZ az érdekvédelmi hálózatszerű együttműködés támogatása céljából történő kapacitásfejlesztés informatikai megvalósítása.
Adatbázisrendszerek világa
modul 3.0 tananyagegység Hálózatok
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Fejlesztés Menedzser ismertető II.rész 1 A Projektekről nyilvántartott fontosabb adatok Alapadatok, Mérföldkövek, Emberi erőforrások, Költségek, Szoftver.
Dokumentumkezelés.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Vállalati modellek 2007.
Számítógép hálózatok.
Közigazgatási technológia E-kormányzat. E-kormányzat jelentősége Kormányzási reform Közigazgatási modernizáció Közszféra fejlődése.
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
Hálózatok a mai világban
HEFOP 3.3.1–P /1.0A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. 1 Számítógép- hálózatok dr. Herdon.
ICECUBE Intelligens h ű t ő szekrény szoftver tervezete.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Egységes tartalomkezelés - Adatharmonizálás ECM filozófiával -
Nagyvállalati dokumentumkezelés 2. Fejér Gábor PYLON KFT DMS megoldás nyílt forráskódú környezetben – az XDocs rendszer.
Személyazonosság kezelés metacímtár kialakításával november 17. Hargitai Zsolt rendszermérnök Novell Magyarország
Csoportmunkát támogató szoftverek
Elektronikus dokumentumkezelés
GYÁRTÁSTECHNOLÓGUS A Caterpillar Magyarország gödöllői telephelyére
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Szoftver projektek Agilis
Hálózati architektúrák
Hálózati struktúrák, jogosultságok
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS BEK MÁTÉ

Mi is az a workflow? Az ügyintézési-, irodai- és a gyártási munkafolyamatok irányítására és követésére szolgáló alkalmazások Irodaautomatizálás, magas fokú, hatékony együttműködés Szabályozott dokumentum hozzáférést biztosít szinte azonnal mérhető javulást, nyereséget eredményeznek

Szabványosítás Workflow Management Coalition (WfMC), 1993 5 különböző interfész szintet határoz meg: Folyamat modellek cseréje különböző eszközök között runtime környezet számára Workflow folyamatvégrehajtó szolgáltatás és kliens közti kommunikáció Különböző platformokon meglévő alkalmazások integrációja Különböző workflow rendszerek közötti együttműködés megteremtése Kiértékelő, statisztikai eszközök integrációja

Workflow-rendszerek előnyei, céljai Tevékenységlánc megtervezése mélyebb számítástechnikai ismeretek nélkül Rendszert elemeiből kell felépíteni, nem programozni Munkatársak csoportosítása (munkafolyamatba bevont személyek, menedzsment, stb…) átlátható szervezeti működés gyorsabb és pontosabb munkavégzés kevesebb adminisztráció szabályozott munkafolyamatok nyomon követhetőség és kontrollálhatóság

Folyamatok Pl.: telefonbeszélgetések sorozata Mindenképp szükség van a munkatársak egyéni döntéseire Minden szereplő a saját folyamatába kap bepillantást, máséba nem A főnöki szint ez alól kivétel, szigorú jogosultságokhoz kötötten Előre definiált tevékenységekből épül fel Tevékenységekhez automatizmusok, úgynevezett triggerek rendelhetők

Workflow fejlődése Csoportmunkát támogató szoftverek családjából érkezett pl.: az első hálózati alkalmazások (pl.: NOVELL), közös erőforrások használata (háttértárak, nyomtatók, adatbázisok, e-mail) Közös munka lehetőségének megteremtése, passzív rendszer A felhasználó aktív, hiszen ő dönt az aktuális munkafolyamat irányultságáról A workflow-rendszereket ott érdemes bevetni, ahol a munkafolyamatok strukturáltak, azaz megfelelő mélységben leírhatók és általában hasonlóan mennek végbe workflow: a rendszer aktív, a felhasználó passzív

Technológia A rutinmunka terheit vegye le a munkatársak válláról az informatikai rendszer Az üzleti folyamat főbb ismérvei: Ügyfélorientáltság: a folyamat az ügyfél konkrét követelményei szerint alakul ki. Értékteremtés: a folyamatnak haszna van mind az ügyfélnél, mind a szolgáltató szervezetnél. Vállalatszintű működés: a folyamat tipikusan nem csak egy szervezeti egységre korlátozódik. A munkafolyamatok automatizálása: „Dokumentumok, információk vagy feladatok átadása egyik résztvevőtől a másikhoz, előre definiált szabályok alapján.”

Dokumentumkezelés A dokumentumok közös adattárban (adatbázisban) helyezkednek el, amelyhez minden felhasználó hozzáfér (a jogosultságának megfelelően) A dokumentumok mozgatását a workflow-rendszer végzi A workflow tehát dinamikus, hiszen itt magáról a folyamatról van szó, annak nyomon követéséről, vezérléséről, naplózásáról, jelen speciális esetben pedig a dokumentumok továbbításáról is

Köszönöm a figyelmet!