2. csoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ERDÉSZETI LAPOK …mert a Lapnak az a tulajdonsága, hogy megjelenik…
Advertisements

Erzsébet Amália Eugénia
Nemzetközi energiahatékonysági kezdeményezések
Tatabánya, október 9. ODR konferencia A Magyar Elektronikus Könyvtár ODR konferencia Digitalizált dokumentumok a könyvtárközi kölcsönzésben Tatabánya,
Feldolgozás gondolattérkép segítségével
A romantika Magyarországon
Az energiáról röviden Németh Zoltán ELTE TTK 2009.
Az IPCC szervezete és az IPCC jelentések
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti és kulturális lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti és kulturális lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti, kulturális és politikai lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Táncsics Mihály
A magazinok napjainkban
Napjaink háttértárolói Király Erik Péter Felkészítő tanár:Sári Éva Türr István Gazdasági Szakközépiskola 6500 Baja, Bácska tér 1.
A NÉGY ÉVSZAK Kiss Anett 6.a Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest,Rákospatak utca. 101.
Elektronikus források az interneten a földrajz oktatáshoz Budapest, október 4. Bánkeszi Katalin címzetes igazgató, projektvezető Országos Széchenyi.
Túl magas e Magyarországon a munkanélküliség?(nemek alapján) Készítette:Both Csaba.
Sajtótigitalizálás a könyvtárban – Szakmai nap az Országos Széchényi Könyvtárban Intézményünk MEK Egyesület – Országos Széchényi Könyvtár]
Az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus szolgáltatásai.
A Creative Commons és a könyvtárak Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár.
Digitális gyűjtemények és a Creative Commons
2009. április 24.XVI.Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Kereslet és kínálat e-book témában Moldován István OSZK.
DIGITÁLIS FOLYÓIRATOK AZ OSZK ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIBAN ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2007 Renkecz Anita Országos Széchényi Könyvtár
Bánkeszi Katalin Egyházi Könyvtárak Egyesülése Országos Széchényi Könyvtár Digitalizálás Mit? Miért? Hogyan? Mivel? Továbbképzés Budapest,
Veszprém, december 6. MKE Veszprém Megyei Szervezete, Szakmai Nap Elektronikus könyvtári kezdeményezések a hazai közkönyvtárakban Moldován István.
SAJTÓMÚZEUM SAJTÓMÚZEUM Digitális sajtótörténeti könyvtár és forrásgyűjtemény sajtomuzeum.oszk.hu NETWORKSHOP 2008 Dunaújvárosi Főiskola Dunaújváros, 2008.
MÁRCIUS 15. Antal Márton Mohácsi Mihály 5/A.
Monoklonális antitestek: előállítás, kötődés, alkalmazás
A MAGYAR SAJTÓ A SZABADSÁGHARC BUKÁSÁTÓL A KIEGYEZÉSIG
A REFORMKOR „Hasznos ismeretket terjeszteni a nép mindazon osztályában, amelynek nincs módjában ismeretvágyát egy vagy másképp kielégíteni”
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Kégli Ferenc Helyismereti fejlesztések a TÁMOP keretében.
Romániai Magyar Közgazdász Társaság Konferencia Balatonlelle, 2011.július 2 Brassai Sámuel életműve és gazdasági gondolkodása Somai József.
Művészettörténet zenészeknek Irányzatok a XIX
FATÁJ = FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = ; ;
Jean Henri Dunant (1828 – 1910) május 8–án Genfben született május 8–án Genfben született A Kálvin Kollégium elvégzése után banki tanulmányokat.
K ERESZTÉNYSÉG A M EIJI - KORBAN. A MEIJI - KORRÓL Meiji Forradalom v. Restauráció ( ) Fordulópont a japán történelemben Nyugati alapú modern állam.
Aggteleki Cseppkőbarlang
Fourier és az ő sora Tóth Tímea 12.c.
Az i. Világháború hatása Szegedre
Issac Newton Gravitáció
A keresztcsőrű (Loxia curvirostra) Készítette: Nagy Ábel.
Alexander Stepanovich Popov
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis, avagy hogyan.
4. csoport.  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert.
1. csoport Budapesti Napló.
A közművelődés szolgálatában álló lapok a 19. század második felében.
Az újság formai jegyei 1. csoport.
Eötvös Lóránd élete Készítette:Bráder Amanda 9.b.
4. csoport.
2.csoport. A folyóirat március 1-jén indult meg Lampel Róbert kiadásában és Bródy Sándor szerkesztésében. A lap főmunkatársai Ambrus Zoltán és Gárdonyi.
A tehetetlen tömeg és a súlyos tömeg
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
1. csoport.  A Huszadik Század 1900–1919 között megjelent haladó, polgári, társadalomtudományi folyóirat, amelyet 1901-től kezdve a Társadalomtudományi.
A.Sz.Popov fizikus Püspöki Petra 10.b.
Vörösmarty szerepe a reformkorban
3. CSOPORT. A Budapesti Szemle (1873–1944) az MTA támogatásával megjelenő tudományos és irodalmi folyóirat. Szerkesztette Gyulai Pál, majd 1910-től megszűnéséig.
Készítette: Zsiros Ádám 10.d
Michael Faraday.
3. csoport. » A Budapesti Hírlap (1881–1939) politikai napilap. » Főszerkesztője és kiadótulajdonosa is az ismert publicista és kritikus Rákosi Jenő volt.
"... minden tudományban tanulhattam volna eleget és szépet, de a fizikában tanulok és egyszersmind mulatok, gyönyörködöm is." Jedlik Ányos Élete és munkássága.
William Thomson Lord Kelvin
A posztimpresszionizmus
AZ ABSZOLUTIZMUS KORA „A nemzet ébren tartása”
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása (energiagazdálkodás) Erdély Szilvia Földtudomány BSc.
Isaac Newton és a gravitáció
Wikipédia Készítette: Csaplár Dominik Wikipédia A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes világenciklopédia. A.
A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYAR SAJTÓ ( )
In memoriam Nagy Imre.
Integrálva….
Előadás másolata:

2. csoport

A Vasárnapi Ujság 1854–1921 között megjelenő képes, ismeretterjesztő hetilap. Olyan magyar néplap volt, amelynek célja a nemzeti szellem ápolása, a magyar nyelvművelés, és mindenféle közhasznú ismeretek közreadása. A rendkívül sikeres hetilap írói között a korszak legnépszerűbb tollforgatói, kiemelkedő magyar tudósai szerepeltek.

A lapot Heckenast Gusztáv – mint kiadó-tulajdonos – 1854 márciusában indította el. A Vasárnapi Ujság melléklapja 1855–1867 között a Politikai Újdonságok. Heckenast virágzó vállalkozását 1873-ban eladta az akkor megalakult Franklin Társulatnak. Ettől kezdve a Franklin adta ki a hetilapot. A lap neve – Vasárnapi Ujság – Brassai Sámueltől származik, aki még 1848 előtt egy hasonló nevű és koncepciójú kolozsvári újság alapítója és szerkesztője volt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vasárnapi_Ujság_(hetilap,_1854–1921) http://www.rakovszky.eu/Rako-IWS-Site/A6_Pictures/History/Marczibanyi/Vasarnapi-Ujsag_1863-08-16.jpg http://epa.oszk.hu/00000/00030/00231/img/1fb2.jpg http://www.fragmenta.oszk.hu/vasarnapi_ujsag.jpg