1 Calderoni Project 2008. 2 DIGITÁLIS TUDÁSTÁRAK ÉPÜLÉSE A Calderoni Project Zárókonferenciája Budapest, 2008. március 27. A CALDERONI PROGRAM EREDMÉNYEK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia)
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
EKOP Elektronikus levéltár
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Uni-LO - Promoting the EQF learning outcomes approach within European universities Az Európai Képesítése Keretrendszer és a tanulási eredmények Projekt.
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
| | Tananyagfejlesztések fejlesztői szemmel Wagner Balázs MTA SZTAKI.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
A META és a Calderoni- program filozófiája, jelentősége az NFT 1. disszeminációjában HEFOP K /1.0 A META és a Calderoni- program filozófiája,
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER ACalderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
1 A Calderoni Program és a FEMIP kapcsolódási pontjai - felsőoktatási és minőségfejlesztői szemmel Zellei László főiskolai docens Eötvös József Főiskola.
Calderoni Project 2007.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
1 Calderoni forráskezelő rendszer és adatbázis jellemzői, szerepe és lehetőségei a HEFOP és projekteredmények disszeminációjában Zellei László.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár Február 1.
Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár január 19. EDUCATIO 2008.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER A Calderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az e-kereskedelem szakma ProInterNet wokshop március 24. Kis Ervin Egon Elnök, SzEK.org.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Barcsák Marianna KPSZTI
Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, december 18.
Előadás másolata:

1 Calderoni Project 2008

2 DIGITÁLIS TUDÁSTÁRAK ÉPÜLÉSE A Calderoni Project Zárókonferenciája Budapest, március 27. A CALDERONI PROGRAM EREDMÉNYEK ÉS LEHETŐSÉGEK Calderoni elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és kompetenciafejlesztő programadatbázis Dr. Nádasi András Ph.D. tudományos tanácsadó, egyetemi docens Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet *

3 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás Programok Irányító Hatóságához benyújtott, és 150 mFt-tal támogatott, az OFI-OPKM Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ munkatársai által kidolgozott, HEFOP K /1.0 sz, oktatásfejlesztési, és -technológiai pályázat része volt. Projektigazgató: A Calderoni Project 2008 Dr. Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, főigazgató Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

4 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás Programok Irányító Hatóságához benyújtott, és 150 mFt-tal támogatott, az OFI-OPKM Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ munkatársai által kidolgozott, HEFOP K /1.0 sz, oktatásfejlesztési, és -technológiai pályázat része volt Informatikai projektvezető: A Calderoni Project 2008 Németh Balázs programigazgató Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

5 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás Programok Irányító Hatóságához benyújtott, és támogatott, az OFI-OPKM Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ munkatársai által kidolgozott, HEFOP K /1.0 sz, oktatásfejlesztési, és -technológiai pályázat része volt Szakmai projektvezető: A Calderoni Project 2008 Dr. Nádasi András Ph.D. tudományos tanácsadó, egyetemi docens OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

6 A Calderoni Terv fő célkitűzése a Calderoni integrált tartalom - szolgáltató, elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és platform, e-tanulási forrásközpont, kompetencia- fejlesztő program, módszer és taneszköz adatbázis kifejlesztése

7 A Calderoni Terv fő célkitűzése a Calderoni hagyományos 3D, audio - vizuális, digitális taneszköz etalontár és tankönyv bemutató centrum, médiadidaktikai kutató és értékelési központ, gyakorló laboratórium és hálózat létrehozása

8 Taneszköz-információs Osztály

9 OFI – Calderoni Programiroda

10 OFI Calderoni Forrásközpont Oktatási tartalom-szolgáltató rendszer, tanulási forráskezelő portál, kompetencia - fejlesztő tanárképzési program adatbázis, Közoktatási tankönyv bemutató, elektronikus taneszköz etalontár, médiadidaktikai kutató központ és IKT gyakorló laboratórium, the Calderoni Virtual Museum and European Educational Media Database

11 A Calderoni program irányítása

12 A Calderoni program áttekintése

13 A Calderoni program fázisai A Calderoni Programiroda létrehozása: személyzetének kiválasztása, a tervező és előkészítő tevékenység megszervezése A projekt menedzsment 1. tréningje: a projekt bemutatása – Kompetencia Kerekasztal beszélgetés szervezése A projekt menedzsment 2. tréningje: a projekt bemutatása – Informatikai Kerekasztal beszélgetés szervezése

14 A Calderoni program fázisai K+F munkacsoportok létrehozása: A – KompetenciaB – Képzési választék C – Továbbképzés D – Minőségbiztosítás Irodalomkutatás és értékelés - state of the art: A szakirodalom feldolgozása, EU projektek, fórumok és internetes adatbázisok tanulmányozása Terepkutatás, helyzetfelmérés és értékelés: Kapcsolatépítés, a kutatók, programok, fejlesztések, kapacitások, produktumok felmérése, dokumentálás

15 A Calderoni program fázisai Keretrendszer specifikálás, struktúra, soa: Funkcionális követelmények, szakterületek, dokumentum és objektum típusok, tematika, tartalmi keresők, e-learning jogok Workshopok, konzultációk, fórumok: project bemutatók szakterületek szerint, adatbázisok, e-learning rendszerek, web design, értékelés Keretrendszer fejlesztés, programozás: Tematikusan harmonizált adatbázis struktúra létrehozása, Hozzáférési szabályok pontos definiálása

16 A Calderoni program fázisai Adatbázis-építés, dokumentum archiválás: az 50 project produktumainak konvertálása, az 5 konzorcium anyagainak integrálása Mentor és pilot project 1. Szegedi Egyetem: Az adminisztrációs és a felhasználói felület használhatóságának vizsgálata Mentor és pilot project 2. Eszterházy Főiskola: Az interaktív lekérdezési lehetőségek és az e- kurzusok a kompetencia alapú képzésben

17 A Calderoni program fázisai A fenntartók, felhasználók képzése: A képzési tematika és az e-learnig tananyag kidolgozása, Calderoni referensek PR tevékenység: A szolgáltatásról és a képzési programról szóló anyagok elkészítése és kiadása Tesztelés és értékelés: A rendszer technikai és funkcionális működésének tesztelése. a szükséges módosítások elvégzése

18 SDBA + SOA architektúra Strukturált és tematikus adathozzáférés Automatikus és interaktív lekérdezés Kontrollált hozzá- férés kezelés Biztonságos távmenedzsment Minőségbiztosítás

19

20 Minden munkatársamnak köszönöm a munkáját! Holnap folytatjuk az OFI Calderoni Taneszköz- információs és Oktatástechnológiai Központjában!

21 A Calderoni Project névadója Calderoni István C A L D E R O N I Computer Assisted Learning Design and Educational Research Office of the National Institute for Educational Research and Development

22 Az elemek periódusos rendszere

23 Az elemek periódusos rendszere

24

25

26 Calderoni Project 2008

27 E-tanulás modul-konstrukció – LO

28 E-learning forrásközpont – SOA

29