Internetes technológiák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tutori tevékenység a gyakorlatban
Advertisements

Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet
Jövő hálózati megoldások – Future Internet
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Az orvosi szociológia oktatása a Szegedi Tudományegyetemen
Informatikai Szaknyelvi Vizsga
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Takarmányozástan (Vadgazda mérnöki alapszak)
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Elektronikai Technikus
E-learning alapú távoktatásos képzés
Szabályozási Rendszerek
Hő- és Áramlástan II. Termodinamika és Hőközlés (NGB_AG004_2)
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
ÜZLETI TERVEZÉS levelező hallgatóknak ÖSSZEFOGLALÁS.
Női szabó munkacsoport
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Szabályozási Rendszerek 2014/2015, őszi szemeszter Automatizálási tanszék.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
Tantárgyi követelmények Infrastruktúra geoinformatika – AI04 Geoinformatika – AG03 Előadók: Dr. Szabó György egyetemi docens, Wirth Ervin PHd hallgató.
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
1 CASE STUDIES IN PROJECT MANAGEMENT ( Projektmenedzsment esettanulmányok ) Gazd. idegennyelvi menedzser FSZ Tematika, követelmények Oktató: Zemankovics.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás alapjai 1. Gyakorlat Követelmények, regisztráció,
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Szülői értekezlet
Kétszintű érettségi.
Tájékoztató NGB_ak012.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Hatékony és pontos munkavégzés
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
TÁJÉKOZTATÓ Soproni Szakképzési Centrum
Tanár neve | Kurzus száma
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Hatékony és pontos munkavégzés
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
Az emberi arcok Óramegbeszélés
Előadás másolata:

Internetes technológiák

Bemutatkozás Ercsey Zsolt Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Rendszer- és Szoftvertechnológiai Tanszék E-mail: ercsey@pmmik.pte.hu 1973.06.13. MSc, PhD műszaki informatika Veszprémi Egyetem Családos, 2 gyermek

Célkitűzés Ötletek. Folyamatok. Technikák.

Célkitűzés Mélységi információk mellé átfogó ismeretek = „TUDÁS”

Megjegyzés Az oktatás célja: „a hallgatóság érdeklődésének felkeltése a tanulnivaló iránt, és pontos információkat adni az oktatás tárgyáról.”

Megjegyzés A hallgató jogos elvárása: „Oktatás, mint szolgáltatás:” megfelelő mennyiségű és minőségű információ strukturált formában történő begyűjtése, amihez az oktatót is motiválni szükséges.

A tantárgy kódja: PMTRTLB224H Oktatás A tantárgy kódja: PMTRTLB224H Kreditpontszám: 4. A tantárgy oktatási formája: 5 alkalommal 2 óra előadás és 1 óra laborgyakorlat. Követelmény: vizsga.

Jegyzet, anyagok Az előadások Power Point vázlata és egyéb anyagok elérhetőek a coospace-en. A hallgatók által készített beszámolók anyaga elérhető lesz a coospace-en.

Ajánlott irodalom B. Furht, A. Escalante (eds.), Handbook of Cloud Computing. ISBN 978-1-4419-6523-3 Springer Science+Business Media, LLC 2010. Alexander Osterwalder, Yves Pigneur. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers. ISBN-13: 978-0470876411. (In Hungarian: ISBN9789632782201) Dave Evans. The Internet of Things. White paper. Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG). April 2011. Andrew Reichman. File Storage Costs Less In The Cloud Than In-House. August 2011. Forrester. NIST. SP800-145. NIST. SP800-144. Securing the Cloud for the Enterprise. A Joint White Paper from Symantec and VMware. May 2011.

Tananyag Célkitűzés: A tárgy keretében a hallgatók megismerik az internetes technológiák jellemzőit és bepillantást nyerhetnek a felhő technológiákba és néhány alapvető alkalmazásba. Részletek: IOT koncepciója, különböző modellek a B2B-től M2M- ig, a mobil iparága általános jellemzői, hardware eszközök, operációs rendszerek, service oriented architecture, VSAT modell stb. Technikai részletek például Carrier Sense Multiple Access/ Collision Avoidance (CSMA/CA), sávszélesség és teljesítmény számítása, skálázhatóság stb. Alkalmazásfejlesztéshez szerepkörök, folyamatok, user-story-k, feladatlisták használata. Agilis fejlesztés és a scrum vs vízesés modell. Felhő és ami mögötte van. Adattárolás a felhőben. Üzleti modellek: android és az iOS. A freemium modell. Esettanulmányok: IBM, Oracle, Bossard, Magyar Államvasutak.

Óralátogatás Az előadások és a laborfoglalkozások látogatása kötelező (TVSZ szerint). Az órá(k)ról való hiányzás esetén a hiányzás okát első megjelenéskor közölni kell, s az esetleges igazolásokat is ekkor kell bemutatni.

Követelmények a tanulmányi időszakban Házi feladat megoldása és a megoldá ismertetése. Minden hallgató kap egy feldolgozandó témát (beosztás szerint, adott időpontban). A kapott témát önállóan, otthon fel kell dolgozni és az eredményekről a laborgyakorlatok alkalmával adott időpontban egy előadást kell tartani. A bemutató hossza: 10 perc (8-12 vetített oldal). Tartalma: a téma bemutatása, egy-egy részlet kiemelése (pl. milyen szolgáltatások érhetők el; milyen ötleteket valósítanak meg; milyen folyamatok vannak? Milyen technológiai megoldás használnak stb.). Benyújtás: elektronikus formában legkésőbb a bemutató előadás alkalmával.

Követelmények a tanulmányi időszakban Megjegyzés: Aki nem teljesíti határidőre a házi feladatot, az nem kap aláírást. Aki nem tartja meg a házi feladattal kapcsolatos bemutatót, az nem kap aláírást.

Vizsgával kapcsolatos megjegyzések A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli rész fél óra időtartamú. Aki az írásbeli részt 50% alatt teljesíti, annak a vizsgája elégtelen. Aki az írásbeli részt 50% felett teljesíti, az részt vehet a vizsga szóbeli részén. A vizsga tárgya az előadáson és gyakorlatokon elhangzott anyagok, beleértve a hallgatók által bemutatott házi feladatokat is.

Érdemjegy kialakítása 0-50% Elégtelen 51-70% Elégséges 71-80% Közepes 81-90% Jó 91%- Jeles

Kérdés Angol nyelven meghirdetett előadásra jelentkezők száma? Nyelvvizsgával rendelkezők száma?