,,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Témahét a 3. b osztályban október
I. előadás.
Pitagorasz tétel A háromszög ismeretlen oldalának, területének és kerületének kiszámítása (gyakorlás)
Statisztika II. I. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
BECSLÉS A sokasági átlag becslése
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
Készítette: Babinszki Helga TEJ3W9
Optimális rétegzés és településrétegzési vizsgálatok a KSH lakossági felvételeiben Fraller Gergely.
Zsigmond Király Főiskola OTDK Társadalomtudományi Szekció versenye
M OBILITÁSI HAJLANDÓSÁG VIZSGÁLATA FŐVÁROSI ÁLLÁSKERESŐK KÖRÉBEN Molnár Nikolett PhD-hallgató XI. MRTT vándorgyűlés Kaposvár, 2013.
Szabadidős tevékenységek /Felmérés készült egy vidéki gimnáziumban, 2006 februárjában/ Civitas Polgár az Európai Demokráciában Csapat: Tetrarchia.
Pályakezdők munkával való elégedettsége Kiss Paszkál ELTE PPK Társadalom- és Neveléspszichológiai Tasznék.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
A PEDAGÓGIAI KUTATÁS FOLYAMATA
Nyelvi adatok és az adatgyűjtés módszertana
Főkomponensanalízis Többváltozós elemzések esetében gyakran jelent problémát a vizsgált változók korreláltsága. A főkomponenselemzés segítségével a változók.
Becsléselméleti ismétlés
Dr. Balogh Péter egyetemi adjunktus Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék STATISZTIKA I. 11. Előadás.
Készítette: Pető László
Dr. Szalka Éva, Ph.D.1 Statisztika II. VII.. Dr. Szalka Éva, Ph.D.2 Mintavétel Mintavétel célja: következtetést levonni a –sokaságra vonatkozóan Mintavétel.
Előadó: Prof. Dr. Besenyei Lajos
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Statisztika II. III. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
Ami az emberek nagy részénél ugyanazt az eredményt hozza.
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
Margitay Tihamér Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J. u. 1. E610. Telefon: Helyzet- és igényfelmérés.
Adatmodellek A modellezés statisztikai alapjai. Statisztikai modell??? cél: feltárni, hogy bizonyos jelenségek között létezik-e az általunk feltételezett.
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
Életkor TESZT.
IV. A munkaerő keresleti előrejelzés becslési módszere Kutatásvezető: Dávid János 3K Consens Iroda 2007.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
Az egészségügyben, gazdasági – műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete.
Kvantitatív Módszerek
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
Szülői értekezlet Kurucz Imre NRC Piackutató Online közösségek a gyermeknevelés szolgálatában.
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Gazdaságstatisztika Bevezetés szeptember 11.
Pályaválasztási szülői értekezlet Pályaválasztási szülői értekezlet Nagykanizsa, Borsos József Igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi.
A sztochasztikus kapcsolatok (Folyt). Korreláció, regresszió
Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Alapsokaság (populáció)
A... TANTÁRGY OKTATÁSA KÍSÉRLETI/PROJEKT FORMÁBAN Projekt/kísérlet konkrét címe Név | Tanár neve | Iskola.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2012., Jóföldi Endre.
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
1 A K-21 bemutatkozik 3. csoport: Kulcsfontosságú célcsoportok EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
I. előadás.
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP A-11/1/KONV
Felmérés a MÚOSZ-tagok üdülési szokásairól, igényeiről Készítette: Bellai László, Horváth Zoltán – január 25.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Társ a tanulásban. Marketingterv létrehozása 1. szakasz: Piaci verseny.
Marketing információs
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Munkakörelemés és –tervezés röviden
 A matematikai statisztika a természet és társadalom tömeges jelenségeit tanulmányozza.  Azokat a jelenségeket, amelyek egyszerre nagyszámú azonos tipusú.
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
 Azért választotuk az internet függőség témát mert arra voltunk kiváncsiak,hogy ha készitenek egy statisztikát a “SZENT LÁSZLÓ”iskolában menyi diák.
Bevezetés, tippek Ea-gyak kapcsolata Statisztika II -más tárgyak kapcsolata Hogyan tanulj? Interaktív órák, kérdezz, ha valami nem világos! tananyag =előadások.
Mintavétel.
Eredetileg a statisztika matematikai eszközöket igénybe vevő államháztartástant jelentett, vagyis azon módszerek gyűjteményét és elméletét, amelyek segítségével.
Nyelvi adatok és az adatgyűjtés módszertana
2. Helyzet- és igényfelmérés (Kutatás 1.)
2. Helyzet- és igényfelmérés (Kutatás 1.)
Előadás másolata:

,,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16

A statisztika az egyfajta felmérés melyben megtudhatjuk az emberek gondolkozását bizonyos dolgokban,melyek a hétköznapi életben megtalálhatóak. A statisztikához megfelelő kérdés vagy kérdőiv szükséges. Manjd ezt követi a megfigyelés,adatok gyűjtése és a válaszok.

A z elsődleges adatokat maguk a felhasználók gyűjtik. A másodlagos adatokat a közvetlen felhasználótól eltérő személyek gyűjtik. Azt a változót,melynek hatását vizsgálni szeretnénk független vagy magyarázó változónak nevezzük. Az érintettnek vélt változót függő vagy válasz változóként emlitjük. A z elsődleges adatokat maguk a felhasználók gyűjtik. A másodlagos adatokat a közvetlen felhasználótól eltérő személyek gyűjtik. Azt a változót,melynek hatását vizsgálni szeretnénk független vagy magyarázó változónak nevezzük. Az érintettnek vélt változót függő vagy válasz változóként emlitjük.

A mintavételi eljárás 5 lépésből áll: Az érintett sokaság meghatározása Az érintett sokaság meghatározása A mintavételi keret megállapitása A mintavételi keret megállapitása A minta méretének kiszámitása A minta méretének kiszámitása Mintavételi módszer megjelölése egységek vagy események kiválasztásához a keretből Mintavételi módszer megjelölése egységek vagy események kiválasztásához a keretből Mintavétel és adatgyűjtés Mintavétel és adatgyűjtés

A mi csapatunk kiváncsi volt arra,hogy a mai fiatalok hogyan viszonyulnak a szórakozáshoz és ebben hány százalékban játszik közre az alkohol. Ebben a felmérésben a,,Szent László”Római Katolikus Gimnázium B osztályos diákjai lettek megkérdezve.

A kérdések a következőek: Jár-e szórakozóhelyekre? Jár-e szórakozóhelyekre? Milyen gyakran? Milyen gyakran? Mennyi alkoholt fogyaszt Mennyi alkoholt fogyaszt Milyen gyakran? Milyen gyakran?

Az első kérdés eredménye: Jár-e szórakozóhelyekre?

A második kérdés eredménye: Milyen gyakran?

A harmadik kérdés eredménye: Mennyi alkoholt fogyaszt?

A negyedik kérdés eredménye: Milyen gyakran?

Igy tehát e felmérésből megtudtuk,hogy körülbelöl a mai fiatalok: 86%- a jár szórakozóhelyekre és 14%- a még nem 86%- a jár szórakozóhelyekre és 14%- a még nem Ebből is 24%- a hetente egyszer, 14%- a 2 hetente mig 48%- a csak havonta Ebből is 24%- a hetente egyszer, 14%- a 2 hetente mig 48%- a csak havonta Ami az alkoholt illeti 32 %- a kevesebb mint 1L-t vagy 1L-t, 10%- a 1-3L között, 12%- a több mint 3L-t fogyaszt Ami az alkoholt illeti 32 %- a kevesebb mint 1L-t vagy 1L-t, 10%- a 1-3L között, 12%- a több mint 3L-t fogyaszt 3%- a hetente többször, 12%- a hetente 1x, 9%- a 2 hetente mig 29%- a csak havonta fogyaszt alkoholt 3%- a hetente többször, 12%- a hetente 1x, 9%- a 2 hetente mig 29%- a csak havonta fogyaszt alkoholt

Következtetés: A mai fiatalok 37%- ának az alkohol fontos szerepet játszik a szórakozásban, mig 63%- nak kevésbé fontos...