„ Az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok szakmai együttműködésének elősegítése a Sárréti kistérségben” LEADER+ Vidékfejlesztési Konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Sajó-Bódva regionális hulladékgazdálkodási program
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Pályázati információs nap Nyugat-Dunántúl GRIP-IT Kádiné Fülöp Erika Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség - Győr, április 4. -
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
általános főig. helyettes
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
EKOP Elektronikus levéltár
E-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
„Két keréken Szatmárban“
1 A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programtól a Legyen jobb a gyerekeknek Nemzeti Stratégiáig MEH–MTA 2006–2007. évi kutatások beszámolója május.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A HVI hálózat működése Dr.Tóth Ferenc 2040 Budaörs Templom tér
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
„New Hungary” Rural Development Programme A Pannónia Kincse LEADER Egyesület AaAa Nyárádszereda, Pannónia Kincse LEADER Egyesület.
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Csengersimáért Közhasznú Egyesület Asociaţia fără scop Csengersimáért Comuna Dorolt Pusztadaróc Önkormányzat „Két keréken Szatmárban“ „On two wheels in.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
KUTASD A MÚLTAT, ÉLD A JELENT, ÉS TERVEZD A JÖVŐT!
3. Térségfejlesztési Konferencia Helyszín: Lábatlan Időpont: november 16.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Szakember Kérdések Megállapítás Megoldási javaslat javaslat Árajánlat Megvalósítás Pénzügyi Szakember Bemutatkozás Elemzés Ajánlat készítés Specialisták.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A turizmus mint a vidék fejlesztésének egyik lehetősége Bük példáján bemutatva „Vidékfejlesztés mint fenntartható fejlődés” című konferencia MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK.
,, Minden közösségnek vannak elvégzendő feladatai... és mindenki szívében benne lakozik az ehhez szükséges erő." Marianne Williamson,, Minden közösségnek.
1. 2 SZOMBATHELY SZEREPE AZ EURÓPAI SZENT MÁRTON KULTURÁLIS ÚTVONAL LÉTREHOZÁSÁBAN Grünwald Stefánia Szombathely MJV Stratégiai és Idegenforgalmi csoportvezető.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Előadás másolata:

„ Az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok szakmai együttműködésének elősegítése a Sárréti kistérségben” LEADER+ Vidékfejlesztési Konferencia Püspökladány, október 22.

Előzmények – 1. 1.Egyesületünk – a Földtulajdonosok és Gazdálkodók Egyesülete – több, mint tíz éve folytat helyi és kistérségi szintű szakmai érdekképviseleti tevékenységet Aktív egyesületi munka – eredményes pályázati tevékenység május: közhasznú szakmai civil szervezet minősítés

Előzmények – 2. LEADER pályázati kiírás - projektelképzelés - pályázatunk benyújtása november tavasza: pozitív döntés - sajnálatos, közismert nehézségek december 06.: támogatási szerződés aláírása - megvalósítás előkészítése (módosítások; projektfinanszírozás nehézségei; …)

Megvalósítás – 1. szakasz Gazdatájékoztató szakmai előadássorozat tíz(+2) előadás hat sárréti település (Biharnagybajom, Nádudvar, Báránd, Földes, Sárrétudvari, Nagyrábé, Püspökladány) A természetvédelem és az agrárgazdálkodás a NATURA 2000 tükrébenA természetvédelem és az agrárgazdálkodás a NATURA 2000 tükrében A környezetbarát energiatermelés lehetőségei a Sárréti kistérségbenA környezetbarát energiatermelés lehetőségei a Sárréti kistérségben Tájékozató a LIFE élőhely védelmi programról, valamint a Natura 2000 programrólTájékozató a LIFE élőhely védelmi programról, valamint a Natura 2000 programról Tájékoztató az összevont gazdaságtámogatási rendszer (SPS) bevezetésével kapcsolatos tudnivalókrólTájékoztató az összevont gazdaságtámogatási rendszer (SPS) bevezetésével kapcsolatos tudnivalókról Agrár- és vidékfejlesztési támogatások és pályázati lehetőségek évbenAgrár- és vidékfejlesztési támogatások és pályázati lehetőségek évben

Megvalósítás - 2. szakasz Agrár – és Vidékfejlesztési Fórumsorozat Cél: konzultációs lehetőség biztosítása Helyszínek: Tetétlen, Kaba, Sárrétudvari, Biharnagybajom, Püspökladány Résztvevők: neves vidékfejlesztési szakemberek; polgármesterek; szakértők; gazdálkodók; érdeklődő és véleményt formáló lakosok Eredmény: alapos helyzetértékelés; problémalista készítése; összefogás szükségessége, közös cselekvés; civil szervezetek fokozott szerepvállalásának szükségessége Javaslat: készüljön kistérségi egységes agrár- és vidékfejlesztési koncepció

Megvalósítás – 3. szakasz VII. Sárréti Gazdanap, Püspökladány – aug szakmai kiállító – szakmai bemutatók60 szakmai kiállító – szakmai bemutatók Neves meghívott vendégekNeves meghívott vendégek Szakmai előadásokSzakmai előadások - Egységes Gazdaságtámogatási Rendszer (SPS) bevezetés - Egységes Gazdaságtámogatási Rendszer (SPS) bevezetés - Preciziós gazdálkodás - Preciziós gazdálkodás - Lágyszárú erőmű létesítésének lehetőségei a Sárréti Kistérségben - Lágyszárú erőmű létesítésének lehetőségei a Sárréti Kistérségben Színes programok kicsiknek és nagyoknakSzínes programok kicsiknek és nagyoknak Közel 2000 fő résztvevőKözel 2000 fő résztvevő

e

r

Összegzés Teljesült eredeti célkitűzésünk! Kézzelfogható szakmai eredményekKézzelfogható szakmai eredmények Ráirányította a közvélemény figyelmét az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok együttműködésének fontosságáraRáirányította a közvélemény figyelmét az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok együttműködésének fontosságára Első lépéseket megtettük – folytatás szükséges!Első lépéseket megtettük – folytatás szükséges! Pályázati elszámolás: aug. 30. (bonyolult)Pályázati elszámolás: aug. 30. (bonyolult) Részletesebben: FöGE HÍRLEVÉL-benRészletesebben: FöGE HÍRLEVÉL-ben

Az előadássorozat az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósul meg.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!