A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0006 projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Somogyi Térségi Szakképző Központ Létrehozása TÁMOP /2-2F Milánkovics Ibolya Gálovics Edit.
TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Az iskolai szociálismunka
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
C s e p e l T I S Z K Nyitó konferencia
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
“Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása”.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
“Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása”
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Modularizáció, vizsgaközpont kialakítása
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt indikátorai Az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Tájékoztató fórum Szakiskolai fejlesztési program C komponens iskolái számára KOMPONENS C Miskolc május 5. Nagy Zoltán komponensvezető
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szakiskolai fejlesztési program
Önfejlesztés és horizontális tanulás
Előadás másolata:

A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A szakmacsoportos bizottságok létrehozásának célja: A partnerintézményi tapasztalatok, valamint a szakmai tudás bevonásának biztosítása a projekt szakmai eredményeinek létrehozásába.

A szakmacsoportos bizottságok feladata 1 : A meghatározott tartalmi fejlesztések létrehozása, illetve a szakmai eredmények megvitatása, a közösségi szolgáltatások és a tananyagfejlesztés eredményes megvalósításának elősegítése a projektben résztvevő szakképző partnerintézményekben, ennek érdekében az intézmény pedagógusainak bevonása.

A szakmacsoportos bizottságok feladata 2 :  az intézményekben az adott szakmacsoporthoz tartozó képzés jelenlegi helyzetének felmérése  közös modulrendszer kialakítása  tananyag- és módszertani fejlesztések  gyakorlati képzés fejlesztése  A szakmacsoportot érintő szakmai fejlesztések során a külső szakértők által elvégzett feladatok véleményezése, az elkészült anyagokhoz ajánlások megfogalmazása

Szakmacsoportos bizottságokhoz kapcsolódó képzés  A szakmai képzésben tanítók módszertani felkészültségének fejlesztése, a modern módszerek és tanulásszervezési eljárások használatbavételének elsajátítása: Képzés tervezett időpontja: I. félév Képzésben részt vesz: 60 fő

Szakmacsoportos bizottságokhoz kapcsolódó képzés  Pályaorientációs felelősök képzése (szakmacsoportonként minimum 1 fő): Képzés tervezett időpontja: II. félév és 2010 I. félév Képzésben részt vesz: 50 fő

HH és SNI tanulók fejlesztésére alakuló bizottságok:  Bizottság családpedagógiai és ifjúságvédelmi feladatok közös rendszerének kidolgozására, közös modulrendszer kialakítására Tagok létszáma: 11 fő  Bizottság az esélykülönbségeket csökkentő - a hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódó tanulók szakképzésbe történő visszatérésének, felzárkózásának és sikeres szakmához jutásának segítésére Tagok létszáma: 11 fő

HH és SNI tanulók fejlesztésére alakuló bizottságok: A bizottságok létrehozásának célja:  a családpedagógiai és ifjúságvédelmi feladatok közös rendszerének kidolgozása  esélykülönbségeket csökkentő - a hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódó tanulók szakképzésbe történő visszatérését, felzárkózását és sikeres szakmához jutását segítő speciális oktatási – nevelési és képzési igényeknek megfelelő programok fejlesztése  partnerintézményi tapasztalatok, valamint a szakmai tudás bevonásának biztosítása a projekt szakmai eredményeinek létrehozásába.

HH és SNI tanulók fejlesztésére alakuló bizottságok feladatai:  a lemorzsolódó tanulók számára egyéni, konzultációs tanulási rendszerű tanterv kidolgozása és próbaműködtetése a magas HH aránnyal rendelkező intézményekben  mentorálási rendszer folyamatainak kidolgozása  mentorok kiválasztási kritériumainak meghatározása  mentorok képzése  SNI szakképzés és integráció pedagógus- felkészítő füzetek kidolgozása: törvényi háttér, iratminták, intézményi eljárásrendek

Esélykülönbségeket csökkentő fejlesztési bizottság 1  Lemorzsolódás csökkentését segítő programok fejlesztése  speciális tananyagok fejlesztése  Információs rendszer alapjainak meghatározása a lemorzsolódott tanulók figyelemmel kísérésére  Pályaorientációs tanácsadás előkészítése, a rendszer megalapozása  Pályaválasztási, karrier-tanácsadási lehetőségek felmérése, összehangolása a TISZK szintjén  A területet érintő szakmai fejlesztések során a külső szakértők által elvégzett feladatok véleményezése

Esélykülönbségeket csökkentő fejlesztési bizottság 2  Az elkészült anyagokhoz ajánlások megfogalmazása: SNI tananyagfejlesztés, e tananyag fejlesztés A hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésére módszertani központ létrehozása Végzett tanulók közös nyomonkövetési rendszere Közös továbbtanulási, pályaválasztási és pályaorientációs rendszer kialakítása Kulcskompetenciák közös mérési- értékelési rendszerének létrehozása

Családpedagógia, családsegítő és ifjúságvédelmi feladatok közös rendszerét kidolgozó fejlesztési bizottság 1.  Közreműködés az ifjúságvédelmi feladatok ellátásában, a tanulók fejlődését veszélyeztető körülmények megelőzésében, feltárásában megszüntetésében  Családpedagógiai, családsegítő és ifjúságvédelmi feladatok, tanácsadás TISZK szintű megtervezése, megszervezése, a működés ellenőrzése  Pszicho-szociális, közösségi funkciók fejlesztése  A területet érintő szakmai fejlesztések során a külső szakértők által elvégzett feladatok véleményezése

Családpedagógia, családsegítő és ifjúságvédelmi feladatok közös rendszerét kidolgozó fejlesztési bizottság 2. Az elkészült anyagokhoz ajánlások megfogalmazása különösen az alábbi területeken: Az iskola- és munkahelyválasztásban érdekeltek folyamatos tájékoztatási rendszerének kialakítása. A hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésére módszertani központ létrehozása Kulcskompetenciák közös mérési- értékelési rendszere Pszicho-szociális, közösségi funkciók fejlesztése

Köszönöm a figyelmüket!