Kinyitjuk az Adattárat Informatikatörténeti Adattár Intézmény rovat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarok a számítástechnikában
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Az OSZV a KERSZI szemszögéből, Angyal Zoltán a KERSZI R-20-as
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Fejezetek az Információ-Technológia Kultúrtörténetéből (ITK)
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Comporgan OE-NIK, Mátrai János
OSZV oktatás (előzmények)
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
A hazai számítástechnika bölcsőjénél Dömölki Bálint Kovács Győző emlékkonferencia, 2013 május 29.
ÜLLŐI ÁLTALÁNOS IPARTESTÜLET
A kutatási program rövid bemutatása
Baranya Megyei Önkormányzat
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti, kulturális és politikai lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Savaria Egyetemi Központ Nyugat-magyarországi Egyetem University of West Hungary – Campus Savaria.
Lázár László ÉRTÉKEK ÉS MÉRTÉKEK A vállalati erőforrás-felhasználás leképzése és elemzése hazai üzleti szervezetekben.
Kontrolling házi dolgozat
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
| | Tananyagfejlesztések fejlesztői szemmel Wagner Balázs MTA SZTAKI.
Magyar Optikai Művek (MOM) szervezési, számítógépes tevékenységei
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Építészeti Emlékek Tanútja - Szocreál Tanösvény
A Neumann Kht. a kreatív iparágak szolgálatában Mátrai Julianna Pályázati szakértő Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht november.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Arany János, a titoknok 27/C.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
NOTO - OSZV A 40 éve alapított műhely
Az MTA KKCs első igazgatóhelyettese, szakmai vezetője
Az M-3 utóélete: Szeged, József Attila Tudományegyetem (JATE) Főszereplők: Dr. Kalmár László professzor JATE Kibernetikai Laboratórium (KibLab):
Magyar villamosmérnök Számítástechnikus Informatikus
Ízelítők az Informatikatörténeti Adattár kincseiből 1/20/20151Kinyitjuk az Adattárat.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
Comporgan
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Kinyitjuk az Adattárat Informatikatörténeti Adattár További tervek, felhívás közreműködésre.
ITK, 9/ tavasz Softinvest (Szoftverkereskedelmi és Fejlesztési Részvénytársaság)
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
A HB elnökségének beszámolója a 2014-es évben végzett munkáról Szenes Zoltán volt bizottsági elnök MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi.
Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
CÉGBEMUTATÁS AUGUSZTUS Gaál László Ifj. Gaál László Sziklás Johanna Hálózatfejlesztési igazgató Alapító, tulajdonos.
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
MALÉV Számítástechnikai Osztály
Az Akadémiai Hálózat a kezdetektől
MTA KFKI
Közgyűjteményi megoldások
Erőforrástérkép egy interaktív gazdaság- és társadalom-földrajzi on-line lekérdezési rendszer Tóth István János - Németh Nándor MTA Munkatudományi.
Építésügyi Számítástechnikai és Ügyvitel gépesítési vállalat
MMG(Mechanikai Mérőkészülékek Gyára)
Műszeripari Kutató Intézet – MIKI
Fejezetek az Információ-Technológia Kultúrtörténetéből (ITK)
SZÜV – Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Vállalat
Fejlesztések: R15 és különböző perifériák Németh Pál
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Záróülés
Megemlékezés az ESZR program indításának 50. évfordulója alkalmából
ÚJABB EREDMÉNYEK A HAZAI TUDOMÁNY-, TECHNIKA- ÉS ORVOSTÖRTÉNET KÖRÉBŐL
Előadás másolata:

Kinyitjuk az Adattárat Informatikatörténeti Adattár Intézmény rovat

Az Adattárnak ebben a rovatába gyűjtjük a magyar informatikatörténet számítástechnikai, szervezési, egyesületi-társadalmi szervezetek, államigazgatási-hatósági szervek, oktatási intézményeinek-vállalatainak adatait. A jobb kezelhetőség érdekében Vállalat: számítástechnikai, szervezési témában fejlesztő, gyártó, forgalmazó, kutató, stb. cégek Egyéb Intézmény: egyesületi-társadalmi szervezetek, oktatási intézmények, államigazgatási- hatósági szervek csoportosítást alkalmazzuk. A Vállalat és Egyéb Intézmény gomb megnyomása után egy táblázatot találunk, alfabetikus sorrendben felsorolva a beazonosított vállalatok/egyéb intézmény neveivel. Ha egy vállalat/egyéb intézmény nevére „klikkelünk”, akkor egy adatlap formájában megjelennek az illető vállalat/egyéb intézmény legfontosabb adatai. Egy-egy vállalat/egyéb intézmény sorában a már fellelt további információkra való hivatkozások is megtalálhatók, továbbá hivatkozások a Tanulmányok, Termékek és a Személyek rovatra, a Képtár, Videótár menüpontokra megfelelő ikonok segítségével.Vállalat Egyéb Intézmény A felsorolásokban találhatók olyan vállalatok/egyéb intézmények is, amelyekről még nincsenek további információink. Az információk gyűjtéséhez kérjük a kedves olvasó segítségét is, leírással, vagy releváns személy koordinátáinak megadásával, akár további érdekességek, leírások, információk megadásával az adott Intézménnyel kapcsolatban. Ehhez kérjük az Információs űrlap gomb megnyomásával elérhető űrlap (esetleg részleges) kitöltését. Információs űrlap Informatikatörténeti Adattár

Intézmények- vállalatok MMG MNB Számítóközpont MN-REVA MOM MTA KFKI MTA Kibernetikai KCS MTA Matkutató MTA Méréstech. Müszer. I. MTA SZTAKI Műszertechnika MÜM SZÁMTI MÜSZI

Intézmények- adatlap GRKCs (Gazdasági és Rendszertechnikai Kutatócsoport) Az alapítás időpontja: A cég központjának címe: Budapest V. kerület, Fehérhajó utca 1. Alapítók (személy és/vagy intézmények): Az OMFB Vámos Tibor vezetésével 1964-ben hozta létre az Automatizálási Kutató Intézet Gazdasági és Rendszertechnikai Kutató Csoportját. Az OMFB-ben a GRKCs-t Sebestyén János felügyelte ban Kis-Jovák József volt a GRKCs vezetője. A tevékenység legfontosabb céljai, területei: A GRKCs-ban 3 elkülönült tevékenység folyt. Az intézmény és a számítástechnika terület főbb projektjeik vezetői: 1, Az alapító OMFB szakmai munkáját (elemző tanulmányok kidolgozása) segítő, támogató részleg (főosztály) 2, Az elsődlegesen a Magyar Gumiipari Vállalat, majd a Magyar Alumíniumipari Tröszt irányítási és információs rendszerének elemzését majd szervezetfejlesztését és számítógépesítését végző főosztály (Dr. Edelényi László vezetésével) 3, A Digirad üzemi irányító és adatfeldolgozó rendszert fejlesztő főosztály (Németh Pál vezetésével) Gyártmányok/fejlesztések/termékek: A Digirad fejlesztés eredményeit az augusztus végén - szeptember elején Esztergomban megrendezett számítástechnikai kiállításon bemutattuk, erről az Informatika Elektronika lapban megjelent publikáció. A fejlesztést a GRKCS munkatársai (Konczér Oszkár, Fodor Dezső, Vörös Gábor, Ivánka Gabriella, Bellus János, Sipka László stb.) mellett külső munkatársként Drasny József, MTA Számítástechnikai Központ), Bánhegyi Ottó ( VILATI), Grosics Gusztáv és Lajta Károly (Telefongyár) is segítette, a Digirad egyes egységeinek legyártása a Telefongyárban és a Vilatiban történt, mivel a GRKCs megfelelő színvonalú kivitelező kapacitással és technológiával nem rendelkezett. Az intézmény fontosabb átalakulási története: Kiss Jovák József GRKCs igazgató tól az EFKI igazgatói posztjára került kinevezésre. Ettől kezdődően az Infelorba történő átmenetet Turányi Gyula vezette le Dr. Németh Lóránd Infelor igazgatóval együttműködve. A Németh Pál által vezetett részleg csak formálisan került át az Infelorba, mivel már 1968 júniusától kezdve az OMFB-től kapott, az ESZR rendszer nemzetközi együttműködés hazai feladatainak előkészítésén és szervezésén dolgozott a Pesti Lajos KSH elnökhelyettes és Kiss Árpád OMFB elnök megállapodása alapján (Erről Pesti Lajos részletesen beszámolt az NJSzT ITF Számalk megemlékezésére készült dokumentumban is). Forrás: illetve Németh Pál -tól kapott információk.

Intézmények Székházak-1

Intézmények Székházak-2

Intézmények Székházak-3