Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A civil szervezetek véleménye A csomagolási hulladékok gyűjtésének európai és hazai megoldásai valamint tapasztalatai február 24. Szilágyi László.
Advertisements

COWI PowerPoint design manual
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Lakatos Huba Textrade Kft
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
A hulladékgazdálkodás eredményei és jövőképe Magyarországon
Szelektív hulladékgyűjtés
A papír hulladékként is érték
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Csomagolási hulladék kibocsátás és hasznosítás Magyarországon ( )
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A termékdíjas szabályozás új iránya Vámosi Oszkár ügyvezető Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség április 25.
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Erdős Péterné dr február 03. A Termékdíj munkacsoport 4. ülésére AZ EGYUTAS ITALCSOMAGOLÁSOK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÖSZTÖNZÉSE ÁRUHÁZI VISSZAVÉTELI RENDSZEREK.
Az újrahasználat jövője Foodexpo )Az újratöltő rendszerek megmentése 2)Az eldobó csomagolások visszagyűjtése és hasznosítása BETÉTDÍJ.
Építési- és bontási hulladékok képződése és lehetséges hasznosításuk Eger november 17. Építőipari ásványi- és másodnyersanyagok (Az EU „SARMA” projekt.
Építési- és bontási hulladékok képződése és lehetséges hasznosításuk Szombathely május 3-5. A hulladékgazdálkodás szabályozása hasznosítási irányok.
A lakossági szelektív hulladékgyűjtés díjtételei december 08. Silver Hotel Tanácsterem Hajdúszoboszló.
A Kiválóság Útja ‪ „Ha kis változást akarsz elérni, változtass a cselekedeteiden, ha ugrásszerű változásra vágysz, változtass a paradigmáidon!” ‪ /Stephen.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
Zalaegerszeg december 13.
LAKOSSÁGI SZELEKTÍV GYŰJTÉS EREDMÉNYEI ÉS PERSPEKTÍVÁI A KÖZSZOLGÁLTATÓK SZEMÉVEL (előadási anyag) februárSiklóssy Mihály FKF Zrt.
1 Hűtőközeg, hűtőberendezés ártalmatlanítás A kötelezettek teljesítési fegyelme KvVM workshop Zoltán Attila.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
KÜLÖNLEGES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
A kötelezettek teljesítési fegyelme Csomagolás Gönci Beáta ÖKO-Pannon Kht Budapest, január 21.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
Licencdíj és termékdíj, miért alternatíva?
) A hulladékgazdálkodási rendszer működése Magyarországon( koordináló szervezeti modell helye,szerepe a rendszerben) Hartay Mihály Öko-pack Nonprofit kft.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
A Szemléletformálás a környezetvédelemben. Hartay Mihály Ökopack Kft. ügyvezető.
Szemléletformálási stratégia az ÖKO-Pack Kht.-nál
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
1 Új tendenciák az elmúlt év közbeszerzéseiben november 22. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Civil Kezdeményezések Programja
Éghajlatváltozásról MSZOSZ Elnökség március 2.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Újrahasznosítás: meddig éri meg?
A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS FEJLESZTÉSE Farkas Endre Projekt Iroda vezető.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
Áttekintés a magyar hulladékgazdálkodásról Dr. Hornyák Margit
Cseber Kht évi gyűjtés eredménye január.
Cseber Kht évi gyűjtés eredménye február.
CSEBER Kht évi gyűjtés eredménye január.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 13.
Szövetség az Italoskartonért és a Környezetvédelemért (The Alliance for Beverage Cartons & the Environment) - Az italoskarton gyűjtés és újrahasznosítás.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
A szaktanácsadás támogatása között
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
Hulladékgazdálkodás – veszélyes hulladékok szállítása
Az EU körkörös gazdaság koncepció Hartay Mihály MTVSZ hulladékgazdálkodási szakértő.
Rendszerszemléletű hulladékgazdálkodás ZÖLDEK Klaszter – a megújuló energia jövője a Közép-Dunántúli régióban 2013 szeptember Varsoft Kft. H-Solymár.
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
1 ÖKO-KORD Országos Nonprofit Kft Kós Szabina Környezetvédelmi mérnök.
Termékdíj Zsófi és Chubby. Termékdíj törvény évi LVI. törvény  10/1995. (IX.28) KTM rendelet általánosságban fogalmazza meg a kötelezettségeket.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
VÁLTOZÁSOK A TERMÉKDÍJAS RENDSZERBEN 2012-től E+E és gumiabroncsok
a logger-használat kérdései
Előadás másolata:

Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.

Rövid történeti áttekintés: Indulás 2003-tól, jogszabályi feltételek megteremtése a csomagolásnál A 100%-os állami szerepvállalás gyakorlatilag azonnal megszünt 2003-tól 5 koordináló szervezet (ebből 2 szakmai, 1 regionális és 2 országos) három év alatt felszervezte a kötelezettek 80%-át mennyiségi vonatkozásban. (NSZK-ban, Ausztriában 5-6 év kellett) 2005-ben sikerült az 50%-os EU előírásoknak,megfelelni! (830 etonnából 425 etonna )

Más anyagáramoknál: 2003-tól gumira (kb. 50 et/év kibocsátás), akkumulátorra (kb. 15 et/év kibocsátás) is alakultak koordináló szervezetek. Kötelezettség a lerakás tilalma. Rövid időn belül megvalósult. Elektronikában 2006-tól a jogszabály életbe lépésével alakultak koordináló szervezetek (kb. 130 etonna kibocsátás). Kötelezettség 2008-ra 4kg/fő/év. EU előírás 4,2 kg-ra teljesült. Kb. 15 MdFt –ból 600 etonna szelektíven gyűjtött hulladék hasznosítása történik (összes anyagáram). Ebből történik a lakossági szemléletformálás finanszírozása is. Termékdíjból 25 MdFt folyik be az államkasszába, (reklámhordozó csak 250 MFt)Kb. 15 MdFt –ból 600 etonna szelektíven gyűjtött hulladék hasznosítása történik (összes anyagáram). Ebből történik a lakossági szemléletformálás finanszírozása is. Termékdíjból 25 MdFt folyik be az államkasszába, (reklámhordozó csak 250 MFt)

Továbbiakban csomagolás: Lakossági szelektív gyűjtés fejlődése: 2005-ben 29 etonna 2009-ben 58 etonna 2005-ben kb db, 2009-ben kb db gyűjtősziget, több településen házhoz menő gyűjtés. Tendencia: csak extenzív mennyiségi fejlődés (menny: 2x-es, logisztika 3,5-es növekedést mutat).

Lakossági szelektív gyűjtés koordináló szervezeti finanszírozása: 2005-ben 1080 MFt (29 etonna) (2009 áron) 2009-ben 2,2 MdFt (58 etonna) Reálértékben az az elmúlt négy évben nem csökkent a finanszírozás mértéke változatlan hasznosítási díjak mellett sem (ipari finanszírozásé csökkent). A szemléletformálásra kb 500 MFt/év!!

Teendők: 2012-ben 60%-os hasznosítási követelmény megteremtése A jelenlegi szelektív gyűjtés fejlődési üteme nem elégséges ezért az extenzív fejlődésről át kell térni az intenzív fejlődésre (1 főre jutó mennyiség növelése). Finanszírozás hatékonyabbá tétele: Feltétele: - pontos költségelemzés, - szakmai alapelvek meghatározása (gyűjtési módok, betétdíj, feldolgozási technológiák) a közigazgatás- önkormányzati szövetségek - közszolgáltatók- koordináló szervezetek között, - koordináló szervezetek közti árverseny visszaszorítása, - a kiterjesztett gyártói felelősség szerepének visszaállítása, érvényesítése a hasznosítói díjban.

A koordináló szervezetek jövője: - a jelenlegi rendszer nem tartható, ennyi koordináló szervezetre nincs szükség, és a meglévőkre vonatkozóan is egységes működési szabályrendszerre van szükség A finanszírozást hatékonyabbá kell tenni (nem lehetnek a nagy hulladék termelők a rendszer fő kedvezményezettjei). A koordináló szervezetek-hulladékkezelők között erősíteni kell az együttműködést, kommunikációt.

Köszönöm a figyelmet! Hartay Mihály ÖKO-Pack Nonprofit Kft.