Application of Robotics for Enhanced Security (ARES) /A kutatás magyar címe: Robotok rendvédelmi alkalmazása/ dr. jur. Székely Zoltán r. őrgy. NKE RTK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyiri Lajos, ZINNIA Group
Advertisements

Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
3D, SZEMÜVEG NÉLKÜL iPONT International Kft.. Indulás 2007-ben: 3D szemüveg nélkül Úttörő a szemüveg nélküli 3D technológiákban (autostereoscopic)
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Science Center of DEBRECEN
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program – JINKA 1.3 Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi.
KÖZOP-hoz illeszkedő projektek határmetszési szakaszainak megvalósíthatósági tanulmány szintű feltárása, azok hálózati vizsgálata a Magyarország határszakaszain.
DOKUMENTUMKEZELÉS.
LEGO Kör márc. 09. Könnyű belőle építkezni Kész alkatrészkészlet, nincs szükség megmunkálásra LEGO Mindstorms™ NXT™ kész rendszer Miért pont LEGO?
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
ASP – önkormányzati alkalmazások Európai Uniós forrásból
Agy-számítógép interfész virtuális terekben
A BME főfolyamatai Műegyetem 2014 Fórum Fortuna Zoltán
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
RFID labor az Intézetünkben
A RobotinoView programozása
Photovoltaikus kiserőművi rendszerek jelene és jövője Magyarországon
Bevezetés a robotok döntéshozatalának folyamatába és módszereibe Készítette : Fodor Bence II. Éves Programtervező Informatikus Nyíregyházi Főiskola V2.
Nyugat-Pannon Térségi Iparfejlesztési Stratégia 2020 Möglichkeiten und Lokalisationsvorteile der Region im Fahrzeugindustrie A térség lehetőségei, lokalizációs.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
EU csatlakozás tükrében (fejlesztések támogatással)
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A Dublin-i Future Internet Assembly üzenetei Sallai Gyula, Vilmos András Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapest, június 4.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Intelligens közúti kereszteződés
BAY-IKTI BATSY kompetencia Ipari Kommunikációs Technológiai Intézet
K+F és innovációfinanszírozás nemzetközi forrásokból Balatonfüred, Infotér konferencia Vicze Gábor |
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Szélessávú tervek és akciók
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A tudomány tudománya Kampis György ELTE TTK Tudományfilozófia Tanszék 12/7/12"FuturICT" TÁMOP ick-off meeting, SZTE.
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
A doktori képzés színvonalának és minőségének fejlesztése alprojekt TÁMOP-4.2.2/B-10/ Tudományos képzési műhelyek támogatása és a tehetséggondozás.
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
Pirolízis szakmai konferencia TÁMOP A-11/1/KONV
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Okostelefon felhő Prof. Dr. Gyimóthy Tibor Szegedi Tudományegyetem.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Molnár János,
pH mérésre alkalmas marhabendő szonda fejlesztése
Molnár Máté WOBHME Intelligens Termékek Elemei 2014/15/I. iRobot – Roomba bemutatása.
Életciklus elemzés (LCA)
Aktualitások az információvédelem területén Gasparetz András Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, elnök MagiCom Kft. ügyvezető igazgató, címzetes.
A kutatási eredmények áttekintése INFONIA Alapítvány június 28.
A kutatás-fejlesztés-innováció kormányzati támogatása O rvostudományi aspektusok Dr. Nikodémus Antal, főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
Az EU körkörös gazdaság koncepció Hartay Mihály MTVSZ hulladékgazdálkodási szakértő.
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
COMPU-CONSULT Ltd. Saját kábeltv IP kamerával Előadók: Szabó Bence, COMPU-CONSULT Kft. Imre Gábor Panasonic, Előadás közben telefonálhat:
MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK NÖVELÉSE NON-INVAZÍV MÓDSZEREKKEL TÁMOP D-15/1/KONV ZÁRÓ RENDEZVÉNY november 19.
PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZENTÁGOTHAI JÁNOS KUTATÓINTÉZET.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Következtetések a fővárosi elektronikus adatvagyon felmérés alapján
Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Új lendülettel az európai kutatóegyetemek élvonalába
Előadás másolata:

Application of Robotics for Enhanced Security (ARES) /A kutatás magyar címe: Robotok rendvédelmi alkalmazása/ dr. jur. Székely Zoltán r. őrgy. NKE RTK tanársegéd / PTE ÁJK DI hallgató

A teljes kutatás célja Robotok alkalmazási lehetőségeinek feltárása a köz- és magánbiztonság területén, az élet megóvása és a hatékonyság növelése érdekében. Kutatásunk során a műszaki megoldások fejlesztésével párhuzamosan feltérképezzük a robotok alkalmazásának jogi vagy szociális akadályait, és megszüntetésük lehetőségeit.

Kutatási fázisok Alapkutatás és eszközfejlesztés Az I-III. fázis a szakmai és társadalmi igény felméréséről és az azoknak megfelelő fejlesztésekről szól. Ipari kapacitás kiépítése A IV. fázisban a már bevált prototípusnak a tömeggyártását és piacosítását végezzük el, lehetőleg hazai üzemek létesítésével. Kutatóintézet alapítása Az V. fázisban egy kutatóintézet révén a gyártás mögé tesszük a megnövelt K+F potenciált. Új kutatási eredmények

Az egyes fázisok I.Társadalomtudományi alapkutatás, jogi háttér kidolgozása és egy intelligens segédeszköz fejlesztése. II.Fél-autonóm eszközök fejlesztése. III.Autonóm robotok fejlesztése. IV.Robotgyár létesítése Magyarországon, a tömeggyártás beindítása, piacszerzés. V.Kutatóintézet alapítása, kutatók toborzása az egész világból, tehetséggondozás.

Finanszírozási elképzelések A.Minden fázis finanszírozását egy-egy uniós vagy tagállami pályázat elnyerésével kívánjuk megoldani egészen addig amíg nem érünk el olyan eredményeket, hogy már piaci finanszírozás is lehetséges. B.Forrásszerzés crowdfunding és startup révén. C.Zrt-ként indulás befektetőkkel.

Horizon 2020 elképzelések FCT : Ethical/Societal Dimension – Fight against Crime and Terrorism; BES-2016: Border Control and External Security; FOF /ICT : Factories of Future / Robotics ERC-2020-StG: Excellent Science – European Research Council

A fejleszteni kívánt eszközök Okostelefon alapú segédeszköz járőröknek. Robotpilótával ellátott elektromos vagy más zéró-emissziós járőrautó. Robot szolgálati kutya mint autonóm robot.

Az I. fázis végére egy okostelefon alapú segédeszköz vezeték nélküli kiegészítők segítségével valós idejű információkat lesz képes közvetíteni a járőrök illetve az irányító központ között. Az ingyenes lakossági verzió segítségével bárki saját telefonjáról kérhet rendőri segítséget vagy oszthat meg információt a rendőrséggel. Okostelefon alapú segédeszköz

A fél-autonóm járőrautó egy zéró-emissziós autó alapjára épített eszköz. Az előző segédeszközhöz kapcsolódik, pontosabban a járművezető annak segítségével vezérli az autót, a beépített szenzorrendszert és a speciális tartozékokat, például a fényhidat. Cél, hogy a lehető legnagyobb mértékben átvegye a vezetés monoton részét a vezetőtől. Fejlesztése a II. fázisban lesz. Fél-autonóm zéró-emissziós autó

A III. fázisban már teljes mértékben autonóm robotot fejlesztünk. A robotkutya járőrtársként fog funkcionálni és minden olyan esetben bevethető, amikor az élőerő fokozott kockázatnak van kitéve vagy már sérülés történt. Amellett, hogy érzékei pontosabbak és reflexei sokkal gyorsabbak bármely emberénél, elsősegély ládát és defibrillátort is fog hordozni. Robot szolgálati kutya

Az I. fázis Szociológiai és pszichológiai alapkutatás. Szakmai igényfelmérés. Jogi háttér kidolgozása. Okostelefonon alapuló járőr segédeszköz fejlesztése. A segédeszközön futó szoftver ingyenes lakossági verziójának kifejlesztése.

Az I. fázis konzorciuma jelenleg Bay Zoltán Nonprofit Kft. (HUN) BME (HUN) NetCoGame Nonprofit Kft. (HUN) UBB (ROU) Eurecom (FRA) Rinspeed AG (CHE) PAS (SRB) KPA (SRB) Saadian Ltd. (IRE) University of Ulster (GBR) UNIZG (CRO) PLV (ESP) [A] NKE (HUN) [A] RTT (HUN) [A] Kandahar University (AFG) [A] [A]=Advisor/End User

Köszönöm a figyelmet! Kérdés?