Régi stílusú népdal Megrakják a tüzet… Béreslegény…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a Tiéd.
Advertisements

Gezongen door Dana : Dana Winner Vertaling Paul wammes “Conquest of Paradise” "Verovering van Paradijs" "Verovering van Paradijs" Isten azt szeretné,
1848 Március 15.
Erotikus szimbólumok a népdalokban
Építsünk családi fészket!
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
A Barátság.
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
„Szeretettel élni és szenvedni”
Halottak napjára….
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Régmúlt idők, melyek most is elkísérnek, a történelemmel rezonáló lelkünkben élnek. A FESTMÉNYEK segítenek felébreszteni ezeket az élményeket, ahogy a.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A magyar népdalok jellemzői
"Keresd az életben mindig a szépet
Kinyílott az aranyeső, Én voltam ma
közmondásokkal és szóláshasonlatokkal - megoldások -
ALAPIGE: 1Kir 3,
Valahol, jó messze, Fázva, dideregve Belül egy hang így szól:
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Vicc A kaszárnyában csörög a telefon. A kiskatona felveszi: - Melyik barom telefonál már megint? - Tudja maga, kivel beszél? - kérdezi a hang. - Nem -
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Napra Valentin.
Meghal Ferdinand Porsche és a mennyországba kerül. Ott azt mondja Szent Péternek: -Elnézést kérek uram, de ha már itt vagyok, akkor a Jóistennel szeretnék.
Nem feledjük,nem feledjük azt az esztend ő t, Amikor szép Magyarország darabokra tört,
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Hálaadás Dsida Jenő.
FIAM – MY BOY.
A legjobb barátom nője (The Girl Of My Best Friend)
2009. március. Sziasztok, Sydney vagyok. A haveroknak csak Syd. :o) Másfél év körüli kopó keverék kislány vagyok. Ivartalanítva, chippelve természetesen.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nem volt fény, amely tovább vezet,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Pozitív gondolatok.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution.
Mária, Mária, szép virágszál, Mária, szikrázó Nap. Szeplőtlen fogantatott ártatlan lány. Könyörögj érettünk Anyánk!
Mária, Mária, szép virágszál,
Der Ű s ébredést kívánok! A pesti férj táviratot kap a felesége vidéken élő családjától: - Anyósod nagyon beteg. Stop. Az orvosok feladták. Stop. A férj.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Chanson a párizsi szépasszonyokról Faludi György fordításában
A terveket már rég feladtad, mikkel kérkedőn, büszkén elindultál.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
Ha majd a nappal véget ér
Ki dolgát mind az Úrra hagyja, És benne bízik szüntelen,
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
Emlékezés az Édesanyákra akik
KARÁDY KATALIN HONVÁGY VANCOUVER, CANADA IDEGENBEN KESERŰBB A SÍRÁS,
I-124.
Vicc A kaszárnyában csörög a telefon. A kiskatona felveszi: - Melyik barom telefonál már megint? - Tudja maga, kivel beszél? - kérdezi a hang. - Nem -
társkereső cikk ami valaha
A történet régen esett meg
Új stílusú népdalok Erdő, erdő, de magos a teteje…
POLITIKA.
43.
Ady Endre megzenésített versei
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Régi stílusú népdal Megrakják a tüzet… Béreslegény… Hej Dunáról fúj a szél… Hol jártál az éjjel cinegemadár… Fekete föld termi a jó búzát… Kőrösfői kertek alatt…

Hej rozmaring,rozmaring Leszakadt rólam az ing Hej rozmaring,rozmaring Leszakadt rólam az ing. Van már nékem kedvesem Ki meg varja az ingem. Hej dombérom, dombérom, Ásatlan a kompérom, Ki sem ásatom soha, Mer' a babám mostoha. Hej kiskatlan, kiskatlan, Benne a sok mosatlan, Mosd el kislány az edényt, Úgy öleld meg a legényt. Hej,rezeda,rezeda, Karcsú a lány dereka. Ha karcsú is, illeti, Barna legény szereti. Hej, dom, dom, dom, dom, dom, dom, Tapogasd meg a combom, Tapogasd meg a combom, Még anyámnak se mondom. Hej tulipán, tulipán, Lányoké a mennyország, Magas a csipkebokor, Legényeké a pokol. Legényekkel van tele, Lányok nem férnek bel. . Hej,kendermag,kendermag, Jaj, de büszke legény vagy. Mit ér a büszkeséged, Ha nincs szép feleséged. Hej, Budavár, Budavár, de sok legény megcsalt már. Ha még ez az egy megcsal, megátkozom, hogy meghal.