Szoftver projektek Agilis

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés alapjai – Forráskód-kezelés, build,
Advertisements

Projekt vezetés és kontroll – Mi történik a gépházban?
Szervezetfejlesztési Program
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Minőségbiztosítási terv
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
A szolgáltatások minőségének biztosítása és értékelése
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
2 Forrás: The Standish Group International, Extreme Chaos, The Standish Group International, Inc., 2000.
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
A projektmenedzsment funkciói és területei
Szoftverfejlesztés és szolgáltatás kiszervezés Folyamatjavítási mérföldkövek a világon és Magyaroszágon Bevezető gondolatok Dr. Biró Miklós.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Informatika a felsőoktatásban augusztus Debrecen A Magyarországon alkalmazott könyvtári szoftverek értékelése a többtényezős döntéshozatal.
Zalayné Kovács Éva: Minőség és könyvtár
Szoftvertechnológiai Konferencia november 6.
Mi is ez pontosan? Miért fontos nekünk? Hogyan kezdünk hozzá a használatához? 1/9 Mi is ez pontosan? 2/9 Miért fontos nekünk? 3/9 Hogyan kezdünk hozzá.
Funkciópont elemzés: elmélet és gyakorlat
Agilis szoftverkészítés (Agile software development)
1 Szoftverfejlesztési folyamat a gyakorlatban Tamás Árpád – QualSoft Kft
Szoftvertechnológia Szoftvergyártás 2..
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer) Kiss Miklós (G-5S8)
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Kisiklott projektek sínre tétele Sipos Ferenc Ágazat igazgató Móra Krisztina Projektvezető HTE Projektmenedzsment a gazdaságban,
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Virág András MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Kereskényi Róbert MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai.
Liferay A Nyílt Forrású Sharepoint Alternatíva
R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola felkészülése a kistérségi.

Vállalati Informatikai Megoldások  VIM bemutató  Szolgáltatásaink  Projektjeink  Technológiánk  Kapcsolatok.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
Üzleti mobilfejlesztés és integráció Magic konferencia 2012.
IT-DEV-CON – SQL Server ‚Denali’ Csom Gergely Microsoft Magyarország Kft.
1 Vállalati együttműködések általános tapasztalatai Gyimóthy Tibor Szoftverfejlesztési Tanszék.
Fejlesztés Menedzser ismertető I.rész1 Fejlesztés Menedzser verzió Kibocsátva:
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Szoftver születik Eötvös Konferencia Köllő Hanna.
Információs rendszer fejlesztése 4. előadás
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
Continuous delivery: cél a működő szoftver
Biztonságos szoftverfejlesztés kipipálva!? TickIT követelmények
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
AGILE COCKTAIL – Shaken or stirred HWSW free!
Ügyfélelégedettség-építés a HIFI-ben
BÁN KRISZTIÁN KOVÁCS ZOLTÁN
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Kire milyen szerep vár egy mobil projekt során
Személyes időgazdálkodás Munkaidő és feladattervező szoftverek
Szoftver projektek Agilis
Elvárások és a realitás egy agilis pilot projektben a tanácsadó szemszögéből agilitas.hu | Copyright © 2013 Agile Coaching Kft. |
Vizuális hibakezelés a front-end fejlesztés során
Biztonság és GDPR kancellar.hu
Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szeged
Szoftver projektek Agilis
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Szoftver projektek Agilis projektmenedzsmentje

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh273032%28v=vs.88%29.aspx A mindennapi változásokra való reagálás szükségességéből fakad ez a módszertan. Agile értékek keletkeznek. Agile elvek születnek s a végeredmény az agile gyakorlat.

Kiáltvány az agilis szoftverfejlesztésért A szoftverfejlesztés hatékonyabb módját tárjuk fel saját tevékenységünk és a másoknak nyújtott segítség útján. E munka eredményeképpen megtanultuk értékelni: Az egyéneket és a személyes kommunikációt a módszertanokkal és eszközökkel szemben A működő szoftvert az átfogó dokumentációval szemben A megrendelővel történő együttműködést a szerződéses egyeztetéssel szemben A változás iránti készséget a tervek szolgai követésével szemben Azaz, annak ellenére, hogy a jobb oldalon szereplő tételek is értékkel bírnak, mi többre tartjuk a bal oldalon feltüntetetteket.

Az Agilis Kiáltványt alkotó elvek (1-6) Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy az ügyfél elégedettségét a működő szoftver mielőbbi és folyamatos szállításával vívjuk ki. Elfogadjuk, hogy a követelmények változhatnak akár a fejlesztés vége felé is. Az agilis eljárások a változásból versenyelőnyt kovácsolnak az ügyfél számára. Szállíts működő szoftvert gyakran, azaz néhány hetenként vagy havonként, lehetőség szerint a gyakoribb szállítást választva. Az üzleti szakértők és a szoftverfejlesztők dolgozzanak együtt minden nap, a projekt teljes időtartamában. Építsd a projektet sikerorientált egyénekre. Biztosítsd számukra a szükséges környezetet és támogatást, és bízz meg bennük, hogy elvégzik a munkát. A leghatásosabb és leghatékonyabb módszer az információ átadásának a fejlesztési csapaton belül, a személyes beszélgetés.

Az Agilis Kiáltványt alkotó elvek (7-12) A működő szoftver az elsődleges mércéje az előrehaladásnak. Az agilis eljárások a fenntartható fejlesztést pártolják. Fontos, hogy a szponzorok, a fejlesztők és a felhasználók folytonosan képesek legyenek tartani egy állandó ütemet. A műszaki kiválóság és a jó terv folyamatos szem előtt tartása fokozza az agilitást. Elengedhetetlen az egyszerűség, azaz az elvégezetlen munkamennyiség maximalizálásának művészete. A legjobb architektúrák, követelmények és rendszertervek az önszerveződő csapatoktól származnak. A csapat rendszeresen mérlegeli, hogy miképpen lehet emelni a hatékonyságot, és ehhez hangolja és igazítja az működését.

Minőség/képesség minőség funkciók (features) idő erőforrás idő erőforrás

A funkciók-ek közel 80%-át nem használják. Minél nagyobb a projekt, annál több változás van a funkciókban. Törekedjünk azoknak a minőségi megvalósítására, amelyek az alap-funkciókat biztosítják. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh273032%28v=vs.88%29.aspx

http://tplex.com/services/dot-net-agile-development Agile fejlesztés. Minden funkció kifejlesztése után integráció és tesztelés, majd demo szállítása. Kliens visszajelzés. Módosítások elvégzése. Rendszertesztelés.

Forrás: CHAOS Manifesto, the Standish Group 2012 Agile projektek sikere mintegy 3-szor nagyobb, mint a vízesés modellt használó projektek sikere.

Scrum http://blogs.independent.co.uk/2011/09/27/talking-rugby-the-problems-with-the-scrum/