Készítette: Geringer Dzsenifer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Alsónémedi bemutatása
Királyhelmec városunk története
Siófok és környéki hungarikumok
Készítette:Fekete Ágnes
Kárpátalja 4.Nap Igaz magyarnak lenni akkora teher , hogy aki sokat viseli, megerősödik. /Wass Albert/
Készítette: Albert Krisztina
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
NYON 1.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Szülővárosom bemutatása
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Magyarország népességének alakulása a honfoglalástól napjainkig
Budapest mint világváros
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Kölcse.
Milota.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Szilvásvárad turizmusa
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Esztergom.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Királyhelmec Zdibák Ildikó Projekt.
Founded 1994 Visszatérő rendezvények Január 22.-ei hétvége: Pincéről Pincére – Variációk Vincére (Villányi borvidék) Április 27. – Május 1. :Villányi.
Európa vallásai.
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Készítette: Bujdosó Villő
Közösségi Termelők Országos Értekezlete II. Budapest, június 23. Csoma József Csoma József polgármester polgármester.
Villány Város Településrendezési Terve Előzmények…
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
A Villányi borvidék Katt..
A Villányi borvidék régen és ma I.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Törpeállamok.
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Tokaj hegyalja vonzerői
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
Készítette: Panghy Bence
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Sárrétudvari.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Veresegyház.
Előadás másolata:

Készítette: Geringer Dzsenifer Villány turizmusa Készítette: Geringer Dzsenifer

Tartalomjegyzék Villány története Villány Látványosságok, látnivalók Kultúra Gasztronómia Állandó rendezvények

Villány története Villány már a történelem előtti időkben lakott volt, amit bronzkori leletek is tanúsítanak. A szőlőművelés eredete feltételezhetően a keltákig, bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza.

Villány története A honfoglalás után a területen a Kán, Kalán és a Bor nemzettség telepedett le. Később valószínűleg királyi birtok volt. A tatárdúlás után a magyarság elsősorban a várak környékén művelte a szőlőt. A török uralom alatt Villány teljesen elpusztult, de a szőlőtermesztés nem szűnt meg, mert a közeli falvak lakói a villányi szőlők egy részét tovább művelték.

Villány története Az elpusztult magyar faluba a törökök szláv, rác népességet telepítettek. Ők hozták magukkal a kadarka fajtát, és a héjon erjesztéses vörösborkészítés technológiáját. A török uralom alatt megfogyatkozott lakosságot a XVII. század végétől folyamatosan, szervezetten pótolták főleg német nemzetiségűekkel. Magukkal hozták "Portugieser" azaz a Kékoportó szőlőfajtát is. A falvak közelében pincesorok épültek. A Villányi bor egyre nagyobb hírnévre tett szert, jelentős exportárú volt.

Villány Villány a Siklósi kistérségben, a Villányi-hegységtől keletre található, 2500 fős település. A városban összesen 200 család foglalkozik valamilyen formában borértékesítéssel, vendéglátással. Az önkormányzat különös figyelmet fordít a turizmus feltételeinek további javítására.

Látványosságok, látnivalók Villányi pincesor Villány főutcájára néz a két sorban elhelyezkedő impozáns pincesor Villány-Virágosi pincesor Bóly felől érkezve a településre először a Virágosi pincesorral találkozhatunk.

Látványosságok, látnivalók Templom- hegy A villányi Templom-hegy valamikor kőbánya volt, védetté nyilvánítását az ott található kövületeknek és őslénytani maradványoknak köszönheti. (1989) Szársomlyó hegy A Szársomlyó hegy 3,5 km hosszú és 1,7 km széles, a Villányi borvidék hű reklámarca. A hegyet 1944-ben nyilvánították védetté.

Látványosságok, látnivalók Református templom A Batthyány utca és Kölcsey utca találkozásánál egy kis téren áll a református templom. Hófehér falak, letisztult ívek formák jellemzik. Görögkeleti szerb templom A templom országosan védett műemlék. A villányi görögkeleti szerb templom ma a magyarbólyi anyaegyházhoz tartozik. Virágosi templom Villánytól keletre fekszik az egykoron önálló község Virágos, amelyet 1950-ben Villányhoz csatoltak. A kápolnát 1771-ben adták át és 1793-ban templommá bővítették. Római katolikus templom Klimó György püspök 1776-ban létesített Villányban önálló plébániát. Első plébánosa Hadnagy Péter lett. Nevéhez fűződik az iskola alapítása és a templom bővítése 1781-ben.

Látványosságok, látnivalók

Kultúra Bormúzeum Bemutatja a Villány- Siklósi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit.

Kultúra Nagyharsányi szoborpark A Szársomlyó hegy keleti végén 1968-ban kapott helyet a 180 méter tengerszint feletti magasságban található szoborpark.

Gasztronómia Magyarország csúcs vörösborai ezen a dél- baranyai, kis borvidéken születnek. Villány vörösborai nemcsak a borvidéket, hanem az ország borászatát is képviselik. A villányi vörösborok három csoportba sorolhatók: Az elsőbe tartoznak a villányi hagyományos vörösborok (Portugieser korábban Kékoportó,a Kadarka és a Kékfrankos borok). A második csoportban nemzetközi fajták (A Cabarnet sauvignon, a Cabarnet franc, a Merlot és a Pinot noir). A harmadik csoportba a házasított Cuvéeborok tartoznak.

Állandó rendezvények Vörösbor Fesztivál Ez a fesztivál először csak két évente lett megtartva, de a nagy érdeklődésre való tekintettel az elmúl tíz évben már évente tartottak ősszel nagy rendezvényt. Egyszer Vörösbor Fesztivál egyszer Bacchus-Napok néven rendezik meg. Erre az eseményre több mint 500 hivatalos vendég érkezik.

Állandó rendezvények A nyitó rendezvényt minden évben pünkösd péntekével indítják, melyen a Villányi Borrend tagjai ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét a rendezvény. Az őszi rendezvényt a nyár folyamán egy rendezvénysorozat előzi meg a Ha péntek, akkor Villány néven, melyeket kéthetente tartanak a Diófás téren a pincesorok közelében. Már 3 éve három város összefogásával egy újabb esemény, rendezvény bővíti a nyári programokat augusztus első hétvégén Tenkes alja Fesztivál néven.

Köszönöm a figyelmet!