Kormányhivatal és informatikai konszolidáció

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. „Változtatni nehéz, a közigazgatást.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
TIOP / „A minőségi szolgáltatás feltételeinek megteremtését és a Vas megyei tudásvagyon egyenlő esélyű hozzáférését támogató informatikai.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
A járási rendszer megújítása
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Informatikai fejlemények a kormányhivatalban
Önkormányzati informatika ASP alapokon
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Informatikai megoldások egy kézből
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Infokommunikáció (ICT) - Hatékonyság - Reform Kerekes József (MSc, MBA)
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatalok és a kormányablakok
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
Időszerű informatikai kérdések
KORMÁNYABLAK, JÁRÁSI HIVATALOK- ÚJ UTAKON A KÖZIGAZGATÁS
Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési munkacsoport évi tevékenységének bemutatása Beitl.
2004. március eEgészség – Digitális Aláírás Workshop 2004 Március Tim Zoltán, CISA Insurance Technology Kft. „Megbízható harmadik fél szolgáltatás,
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Javaslat az ágazati információ-politika átalakítására Dr. Kincses Gyula mb. főigazgató MEDINFO.
Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) = Európa Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 4.4 intézkedés: Egészségügyi információ- technológiai.
Az ÚMVP intézményrendszere
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
A járási rendszer megújítása
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
Dokumentumkezelés Magyarországon
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Informatika - 1. alkalom Jogi informatika - alapok
A területi államigazgatás átalakítása
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
Csoportmunka megoldás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal Széles Sándor kormánymegbízott
1 Informatika - 1. alkalom Jogi informatika - alapok szeptember 10. E1 előadó PPKE JÁK Informatikai Oktatási Csoport.
Dr. Polner Eörs Főigazgató Járási Hivatalok létrehozására kötendő megállapodások, ingatlanok helyzete.
Kormányhivatal szakigazgatási szervei 1.Szociális és Gyámhivatal 2.Építésügyi Hivatal 3.Igazságügyi Szolgálat 4.Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 5.Erdészeti.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
A járási rendszer megújítása
Elektronikus dokumentumkezelés
Informatika - 1. alkalom szeptember 22. E1 előadó
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Kormányhivatal és informatikai konszolidáció Békés Megyei Kormányhivatal Informatikai Főosztály Informatikai Tudásbörze - 2011. szeptember 15. Farkas Zsolt

Miről lesz szó? A Magyary Program informatikai vonatkozásai A kormányhivatalok informatikai konszolidációja

A Magyary Program Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program „A haza üdvére és a köz szolgálatában” 2011. június 10. Magyary Zoltán (1888-1945) egyetemi tanár, köztisztviselő, nemzetközi szinten elismert közigazgatási szakember A jó állam megteremtése - a közigazgatás egészének fejlesztése, különös tekintettel a központi közigazgatásra, államigazgatásra.

Magyary Program és informatika Problémák A komoly informatikai beruházások ellenére a modern technológiák, az internetes ügyintézés színvonala elmarad a várakozásoktól. A fizikai és informatikai felszereltség fejlesztésre szorul. Az ügyintézésről alkotott vélemény romlik. Állami adatnyilvántartások előnytelen, külső magánféllel szemben kiszolgáltatott működtetése. Elégséges felszerelés: Ereky Terv 4. ütem: A területi közigazgatás, kormányhivatalok épület- és informatikai infrastruktúrájának konszolidációja, az integrált üzemeltetés megoldása.

Az elektronikus közigazgatás kiterjesztése 1. Az infokommunikációs technológiák használatának elterjesztése a hatékonyság növeléséhez vezet. A közigazgatás igényeit szolgálja ki a közigazgatási informatika. Új feladathoz e-közigazgatási környezet kialakítása. Infrastruktúra, alkalmazások és emberi erőforrások együttes fejlesztése. Határidőzött informatikai fejlesztések, a lehető legnagyobb központosítással, a biztonság szem előtt tartásával. Saját állami tisztviselő informatikus személyi erőforrás; életpálya. Külső személyi erőforrás vásárlása csak kiegészítő jelleggel. Az informatika alkalmazása nem növelheti a kockázatot.

Az elektronikus közigazgatás kiterjesztése 2. Az informatikai hálózat és a nagy kormányzati elszámoló rendszerek konszolidációját el kell végezni. A kormányzati hálózatbiztonság és a védelmi képesség javítása. Nemzeti Egységes Kártya rendszer bevezetése. Egységes kormányzati dokumentum- és iratkezelési rendszer alkalmazása. Elektronikus közigazgatási értekezletszervezés. Összkormányzati elektronikus azonosítás. Kezdeményező kommunikáció (IT segítséggel).

A Magyary Program intézkedési terve Szervezeti beavatkozási terület A szervezeti működést elősegítő korszerű informatikai infrastruktúra kialakítása (2013.12.31) Feladatok beavatkozási terület Az állami információszolgáltatás, az állami közérdekű adatvagyon egységes és átlátható új rendszerének kialakítása és működtetése (2012.06.30) Nemzeti Egységes Kártyarendszer (2012.06.30) E-közigazgatási intézkedési terv, a közigazgatás megfelelő szintű elektronizálása (2011.09.30) Eljárás beavatkozási terület Kormányablakok, többcsatornás, integrált, egyablakos ügyfélszolgálati rendszer (2013.06.30) Személyzet beavatkozási terület Munkakör alapú rendszer bevezetése (2013.01.01)

A kormányhivatalok informatikai konszolidációja

Az IT konszolidációról Mit konszolidálunk? Felmérés Koncepció Hálózati infrastruktúra, szerverek, munkaállomások Szoftverek, alkalmazások Szervezet, emberi erőforrás, informatikai feladatok Konszolidáció a gyakorlatban Költözések Funkcionális alkalmazások konszolidációja Üzemeltetés konszolidációja Egyeztetések az országos szakigazgatási szervekkel

Mit konszolidálunk? Szakigazgatási szerv Szakmai alkalmazások Cél Beszerzés Fejlesztés Üzemeltetés Finanszírozás Eszköz Alapvető IT szolgáltatások (iroda, email, internet, intranet, fájlok) Működési célú IT szolgáltatások (iratkezelés, jogtár, pénzügyi rendszer) Operációs rendszer, címtár, vírusvédelem IT hardver és hálózati infrastruktúra

Felmérés & Értékelés Célja, hogy a kormányhivatalok megalakulásával összefüggő feladatok informatikai támogatását megalapozza oly módon, hogy felmérje az informatikai tevékenységek, infrastruktúra, humánerőforrás, informatikai szerződések, szabályozás adatait. A felmérést követően egységes szempontrendszer alapján értékelje mindezeket, és az értékelés alapján teremtse meg a stratégiakészítés koncepcionális környezetét.

A felmérés menete NFM, KIM Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) Kormányhivatalok és szakigazgatási szervek Szakigazgatási szervek országos központjai Adatgyűjtés Összesítés (ún. kompetenciaközpontok) Minőség-ellenőrzés Értékelés Javaslatok

Koncepció 1. Az informatika mint belső és külső szolgáltatás Klasszikus üzemeltetési (funkcionális) informatikai szolgáltatás Szakmaspecifikus (szakmai) informatikai szolgáltatás Kormányhivatalok SZMSZ-ének felülvizsgálata Az infrastruktúra tulajdonviszonyainak rendezése: jogutódlás, átadás a kormányhivataloknak Egységes hálózati viszonyok kialakítása Átlátható erőforrás-igény (anyagi és emberi), feladat alapú finanszírozás

Koncepció 2. Egységes informatikai szervezet Törzshivatalok és szakigazgatási szervek Funkcionális és szakmai informatikai feladatok KEK KH és központi szakigazgatási szervek: IT szolgáltatások biztosítása Kormányhivatalok: IT szolgáltatások támogatása Egységesen meghatározott informatikai költségvetésből Központi irányítás mellett, tervezetten Arányos költségmegosztás

Hálózati infrastruktúra Országszerte mintegy 1150 telephelyen kb. 54000 hálózati végpont Békés megyében 73 telephelyen mintegy 3900 végpont Az aktív eszközök nagyon vegyes összetételűek A szakigazgatási szervek túlnyomórészt az EKG-n forgalmaznak saját VPN-jeiken – átjárhatóság nincs, ill. erősen korlátozott A sávszélesség nagy szórású, sok telephelyen alacsony sebességű az adatátvitel

Hálózati infrastruktúra - javaslatok Az EKG-n kialakult VPN struktúra újragondolása, a szakigazgatási szervek egymástól való elszigeteltségének megszüntetése Sávszélesség-bővítés, ahol szükséges A hálózatkezelés szoftveres egységesítése – egységes címtárhasználat Egységes közigazgatási e-mail rendszer kialakítása A kormányhivatalok egységes internetes megjelenése Megyei intranet kialakítása

Szerverek életkora megyénként

Szerverek: összegzés, javaslatok Országszerte mintegy 1170 szerver Zömében elöregedett géppark Túlnyomó többségük funkcionális feladatot lát el (fájlszerver, DC, DHCP, WEB, DNS, proxy, tűzfal levelezés, vírusvédelem stb.) Javaslatok Fiatalítás Funkcionális összevonás Virtualizáció Nyílt forráskód?

Szerver szoftverek Konzisztens szoftvernyilvántartás igénye Operációs rendszerek Legjellemzőbb a Windows Server valamelyik változata A megyék közötti eloszlás a nyilvántartás hiányosságaira utal Solaris a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnél Netware az Igazságügyi Szolgálatnál Linux csak szórványosan Kevés dobozos licenc, többségében valamilyen központi, mennyiségi licenc van használatban A licencek érvényessége nehezen állapítható meg

Munkaállomások, nyomtatók Országszerte mintegy 34000 munkaállomás Elegendő darabszámú, de idős géppark Windows XP dominancia (79 %) Monitorok 75%-a LCD/TFT – tovább javítani az arányt Nyomtatók többsége asztali lézernyomtató (60%) A hálózati és a nagyteljesítményű nyomtatók aránya csak mintegy 18% - a költséghatékonyság érdekében ezt növelni kellene Központi beszerzések az egységesség érdekében

Munkaállomás szoftverek Konzisztens szoftvernyilvántartás igénye Windows operációs rendszer XP messze a leggyakoribb Irodai programcsomag Microsoft Office messze a leggyakoribb, főleg a 2003-as verzió OpenOffice előfordul Vírusvédelem Lejárt/lejáró licencek Jogtár Külön felmérés Complex és alternatívái

Alkalmazások Mintegy 700 féle alkalmazás – keveredés a „szoftver” kategóriával Az „alkalmazások” alapvetően a szakmai rendszerek Iratkezelési alkalmazások Egyéb funkcionális alkalmazások Alkalmazások futtatókörnyezet szerint Többségében Oracle kliens, Java vagy web Az alkalmazások üzemeltetése erősen központosított

Szoftver javaslatok 1. Nyilvántartások kialakítása Tárgyieszköz-nyilvántartás Szoftverlicencek Pénzügyi dokumentumok (megrendelések, számlák, szerződések) Országos szakmai irányító szervektől kapott igazolások Rendszerfelügyeleti és –menedzsment szoftverek Különböző felmérések keretében készített, időben nem konzisztens állapotot mutató listák, táblázatok Életszerű, konzisztens szoftvernyilvántartás kell a fentiek mellett/helyett

Szoftver javaslatok 2. Központi licencelés Egységes szoftverhasználat Áttekinthető, kedvezőbb beszerzések Rugalmas átcsoportosíthatóság Irodai programcsomagok szabványosítása, a belső és külső dokumentumcsere zavartalanságának biztosítása Vírusvédelem egységes megoldása Nyílt forráskódú alternatíva vizsgálata Irodai programcsomag (OS?)

Szervezet, emberi erőforrás, informatikai feladatok Megalakult az Informatikai Főosztály Országszerte 479 fő informatikus tartozik a kormányhivatalokhoz, beleértve a szakigazgatási szerveknél dolgozókat is (az összlétszám 2,05 %-a) Az informatikai főosztályok engedélyezett létszáma az SZMSZ szerint 287,5 fő (az összlétszám 1,23 %-a) Az SZMSZ informatikai fejezete kissé esetlegesre sikerült – új verzió készül A szakigazgatási szervek informatikai feladatainak besorolása nem egységes elvek szerint történt Túlsúlyban az üzemeltetés

Konszolidáció a gyakorlatban - Költözések A törzshivatal és a szakigazgatási szervek elhelyezésének racionalizálása Erőforrások egyesítése, egységesítési tendencia Azonnali/rövid távú elvárások Koncepció/stratégia – hosszú távú lehetőségek Hálózati infrastruktúra korlátai WAN/EKG/Közháló, LAN, telefon/IP telefon Szoftver infrastruktúra korlátai Címtár, levelezés, ForrásSQL, IRMA, WinTiszt, fájlszerver, intranet, szakmai alkalmazások

Költözésben érintettek Törzshivatal (Békéscsaba) Törzshivatal – Oktatási Főosztály (Gyula) Szociális és Gyámhivatal (Békéscsaba) Építésügyi Hivatal (Békéscsaba) Földhivatal (Békéscsaba) Földművelésügyi Igazgatóság (Békéscsaba) Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (Békéscsaba) Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság (Gyula, Mezőkovácsháza, Szeghalom) Igazságügyi Szolgálat (Gyula, Békéscsaba, Szeghalom) Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (Békéscsaba)

A költözés IT hatásai Telefon- és adatátviteli vonalak költöztetése EKG adatátviteli vonal költöztetése Közháló végpont áthelyezése Sajátos integráció a Munkaügyi Központ rendszerébe EKG adatátviteli vonal költöztetése nélkül, Invitel DSL VPN megoldás Üzleti probléma megoldása műszaki eszközökkel Lokális hálózat megosztott használata és bővítése Elektronikus levelezés webmailen

Vírusvédelem Kötelező, alapvetően szükséges biztonsági intézkedés Egységes megoldás, meghatározó piaci szereplő választása Nagyvállalati környezet Megfelelő beszerzési feltételek Közbeszerzés megindítása

Működési célú szoftverek 1. Elektronikus jogtár Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Hivatalos Jogszabálytár megrendelése Korábbi előfizetések lejáratához illeszkedő bevezetés Korlátlan hálózatos üzemmód, webes üzemmód Oktatás Céginformáció, cégközlöny KIM Cégszolgálat Elektronikus Beszámoló Portál

Működési célú szoftverek 2. Iratkezelő rendszer Törzshivatali IRMA elérés biztosítása a szakigazgatási szervek hálózatából - megvalósult Szakmai alkalmazások különböző mértékű integrációja különféle iratkezelő, iktató rendszerekkel HR rendszer Központi WinTiszt elérés biztosítása a szakigazgatási szervek hálózatából – megvalósult Korábbi adatbázisok összedolgozása Licenc problémák Újabb HR rendszer?

Működési célú szoftverek 3. Pénzügyi rendszer Központi ForrásSQL elérés biztosítása a szakigazgatási szervek hálózatából – megvalósult Központi szerver infrastruktúra bővítése, ennek tesztje – megvalósult Új felhasználók létrehozása, oktatás Korábbi adatbázisok összedolgozása Vonalkódos leltármodul Új modulok bevezetése, pilot megye - gépjármű modul, VIR modul

Üzemeltetési konszolidáció Nyomatkészítő berendezések (fénymásolók, nyomtatók, faxok) egységes üzemeltetése Telephelyek, eszközpark felmérése Kellékanyag-ellátás, üres kellékanyag kezelése (hasznosítása) Szervizelés, javítás Eszközpark egységesítése – távlat

Szakigazgatási szervek vs. KEK KH Hardver Adatátviteli hálózat és hálózati berendezések Infrastruktúra szerverek Biztonságtechnika Szoftver Alapszoftverek üzemeltetése Szakmai alkalmazások Licencelés Pénzügyi kérdések Mit fizet a szakigazgatási szerv, mit fizet a Kormányhivatal? Takarékosság

A közeljövő feladatai Az informatikai konszolidációs felmérés javaslatainak összehangolása az informatikai koncepcióval Egységes IT feladat-portfolió készítése, SZMSZ aktualizálás Informatikai stratégia elkészítése Felkészülés a további átalakulásokra

A konszolidáció előtt Szakigazgatási szerv Szakmai alkalmazások Alapvető IT szolgáltatások (iroda, email, internet, intranet, fájlok) Működési célú IT szolgáltatások (iratkezelés, jogtár, pénzügyi rendszer) Operációs rendszer, címtár, vírusvédelem IT hardver és hálózati infrastruktúra

A konszolidáció után Szakigazgatási szerv országos központja Kormányhivatal Szakigazgatási szerv országos központja Szakmai alkalmazások Szakmai alkalmazások Alapvető IT szolgáltatások (iroda, email, internet, intranet, fájlok) Működési célú IT szolgáltatások (iratkezelés, jogtár, pénzügyi rendszer) Szolgáltatási felület Példa a kormányablak. Operációs rendszer, címtár, vírusvédelem IT hardver és hálózati infrastruktúra

A Kormányablak Vegyük észre: a Kormányablak egy sajátos induló példája a konszolidált informatikai szolgáltatásoknak Egységes, közös alap infrastruktúra Több irányból érkező szolgáltatások közvetítése, bővülő ügykörkínálattal A szolgáltatások kevésbé helyhez kötöttek Párhuzamos szál: elektronikus ügyintézés

Köszönöm a figyelmet!