ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. H-1061 Budapest, Andrássy út 12. Tel: (36-1) 472-8160, Fax: (36-1) 472-8151

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Connect-IT 2012 Villány, december 07. Nemzeti Külgazdasági Hivatal- Támogatások és külpiaci aktivitást segítő eszközök Pozsgai-Géra Honória régióvezető.
Advertisements

Tapasztalatok és lehetőségek az együttműködésre, INNOINFO pályázat Jójárt Miklós Projekt menedzser MSZKIK alelnöke Szeged,
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Akkreditációs Felhívás Tanácsadók részére Tapasztalatok.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Bács Edit osztályvezető Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály Szeged, január 19.
Támop / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Idegen nyelvű kompetenciák fejlesztése Nagy Zoltán, MBA Katedra Nyelviskola.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
Magyar sikerek Kínában
Állami segítség a kereskedelem-fejlesztésben Bukvai Károly elnöki főtanácsadó Budapest, február. 20..
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Az észak-alföldi közép- és kisvárosok feldolgozóipara az ezredfordulón
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
kiemelt projekt bemutatkozása
Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály február Előadó: Gaál Gyula, a MÁV ZRt. elnök-vezérigazgatója Közlekedés- és logisztikai fejlesztési konferencia.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Befektetési Akvizíció, magyar befektetési projektek kezelése
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
vezérigazgató-helyettes
vezérigazgató-helyettes
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A HITA nyomda- és csomagolóipari ágazati exportösztönzési tevékenysége.
Wekerle Terv A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Vagács István Főosztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Tapasztalatok és lehetőségek az együttműködésre, GATE TO EUROPE pályázat.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Exportáljon velünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szolgáltatásai kis- és középvállalkozásoknak Rendás Ágnes tanácsadó Belföldi Regionális Hálózat.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Regionális gazdasági együttműködés a Kárpát-medencében Dr. Hámory Jenő Külügyminisztérium Magyar-Román Külgazdasági Fórum Békéscsaba, november 18.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Magyar-román gazdasági kapcsolatok Bogár Ferenc gazdasági tanácsos.
Az ITDH új szolgáltatásai Hagyományos elemek Kiállítások Kereskedelemfejlesztési pályázatok Üzletember találkozók itthon és külföldön Relációs.
Korompay Gáborné Edina Mikro-,kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Kaposvár, március 1.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Magyar-román gazdasági kapcsolatok
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Lorem ipsum.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. H-1061 Budapest, Andrássy út 12. Tel: (36-1) , Fax: (36-1) Internet: Piaci lehetőségek az EU csatlakozás után Kárpáti Sándor Beszállítói és Tanácsadó Központ

 A konkurencia alacsony bérszínvonala  az exporthatékonyság romlása  olcsó import  feketepiaci tevékenység  a képzési háttér átalakulása  EU-csatlakozás (feltételrendszer szigorodása)  gazdasági recesszió A textil- és ruhaipari ágazatban működő KKV-kkal szembeni kihívások

A textil- és divatipar súlya a magyar gazdaságban, 2003 (27.) (29.)(31.)(35.) Forrás: KSH  Textiláru, bőrtermék és lábbeli gyártása folyó áron: 377, 832 millió forint az össz-ipari termelés 2,6%-a  legfontosabb termékek: – Pamutszövet (200 g/m²-nél kisebb tömegű) – Ágynemű szövött anyagból – Férfi- és fiúöltöny – Női és lánykakosztüm – Alsóruházat kötött anyagból – Férfi-, női és gyermeklábbeli bőrből

Textil- és divatipari export, 2003 (27.) (29.)(31.)(35.) Forrás: KSH 253e Ft 273e Ft

A kiskereskedelmi forgalom, 2003 (27.) (29.)(31.)(35.) 108,8 123, év havi átlaga = 100, év = 100,0 folyó áron, milliárd forint Forrás: KSH

A kiskereskedelmi üzletek számának megoszlása, 2003 (27.) (29.)(31.)(35.) Forrás: KSH Tevékenységcsoportok szerint ∑ = 165,242 üzlet

Textil- és divatipari kiskereskedelmi üzletek, 2003 (27.) Forrás: KSH Régiók szerint ∑ = 29,558 üzlet

Export értékesítés volumenindexe

A textil- és ruházati ipar piaci szerkezete mérettípusok szerint, % A vállalatok száma szerint megoszlás A vállalatok részaránya az ágazat termelésében

 len és len tartalmú szövetek  tarkánszőtt és nyomott pamut- és pamuttípusú szövetek  lakástextíliák  kötött alsó- és felsőruházat  jó minőségű konfekció  jó minőségű munkaruházat, egészségügyi, műszaki textíliák (intelligens szálak, geotextilíák) A legversenyképesebb magyar textil- és ruházati termékek

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Külügyminisztérium háttérintézménye, összekötő kapocs a gazdasági kormányzat, a külföldi cégek és a magyar vállalatok között. Az ITDH a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Külügyminisztérium háttérintézménye, összekötő kapocs a gazdasági kormányzat, a külföldi cégek és a magyar vállalatok között.

 európai mintára épülő  kiterjedt bel- és külföldi hálózattal és információs bázissal rendelkező  befektetés-ösztönzés és kereskedelemfejlesztéssel foglalkozó  non profit  információnyújtó tanácsadó és szolgáltató szervezet. Az ITDH

1. Befektetésösztönzés 2. Kereskedelem-fejlesztés 3. Integrációs felkészítés – vállalkozói kultúra fejlesztése 4. A magyar tőkekivitel ösztönzése Nagykövetségek Magyarországon és külföldön Vegyes kamarák Regionális szervezetek és kistérségi megbízottak Iparkamarák Önkormányzatok Szakmai szövetségek Testvérszervezetek Az ITDH kulcsfeladatai Együttműködő partnerek

Tanácsadás külföldre és belföldre Üzleti partnerközvetítés Befektetési területek kiválasztása Beszállítói Célprogram Részvétel az Ipari Parkok hasznosításában Üzletember találkozók szervezése Magyar vállalatok külföldi vásárokon és kiállításokon való részvételének támogatása Euro Info Központ Vállalati és projekt adatbázisok Kiadványok Az ITDH tevékenységi köre

1993-ban alakult a mindenkori magyar kormány gazdaságpolitikai prioritásainak gyakorlati végrehajtására. Központi iroda Budapesten Központi iroda Budapesten 16 regionális iroda Magyarországon 16 regionális iroda Magyarországon 9 képviseleti iroda a szomszédos országokban 9 képviseleti iroda a szomszédos országokban 37 kereskedelmi iroda 32 országban 37 kereskedelmi iroda 32 országban Kontakt pontok: ITDH Győr Zalaegerszeg Veszprém Budapest Békéscsaba Debrecen Eger Kecskemét Szeged Salgótarján Kaposvár Szekszárd Miskolc Tatabánya Nyíregyháza Pécs

ITDH Kereskedelmi Irodák

Újvidék Csáki Mihály Nagy Péter Losonc Kassa Kolozsvár Vass Attila Marosvásárhely Lázár Balázs Antal Sepsiszentgyörgy Ferencz Csaba Szabadka Farkas Imre Szatmárnémeti Muszka János Csíkszereda Szász Lóránd Temesvár Fórika Attila Belgrád Pozsony Bukarest ITDH regionális képviseletek a környező országokban

ITDH-szakmai programok, befektetésösztönzési rendezvény 282 kereskedelemfejlesztési rendezvény 265 külföldi program 150 belföldi program

 Elsődleges feladat a beszállítok gazdasági teljesítményének növelése, a beszállítói hálózat fejlesztése. Ennek érdekében: – a beszállítók együttműködésének az elősegítése – a meglévő beszállítói termékek exportjának az elősegítése – befektetésszervezés – információ nyújtása minden aktuális kérdésben – a nagyvállalati kapcsolatok erősítése ITDH Beszállítói és Tanácsadó Központ Célok, feladatok

KKV-kat támogató tevékenység Tanácsadás magyar vállalkozóknak Külkereskedelem-technikai tanácsadás (vám, engedélyek, jogszabályok), Magyar termékek külpiaci értékesítési lehetõségeinek ismertetése Vállalkozók saját promóciója (ITDH adatbázisa, külföldi hirdetési lehetőség, rendezvényeken, kiállításokon, szakmai programokon való megjelenés) GKM KKV-fejlesztési és KüM exportösztönző pályázataival kapcsolatos tanácsadás Tanácsadás külföldi ügyfeleknek Általános információ Magyarország gazdaságáról A potenciális külföldi befektetõket érintõ jogszabályok, ITDH-s kiadványok ajánlása Külkereskedelem-technikai tanácsadás Üzleti partnerközvetítés Direkt megkeresés Üzleti hírlevél

Beszállítói tevékenység A hazai beszállítói hálózat fejlesztése, a beszállító kis- és közepes vállalatok gazdasági teljesítményének és versenyképességének növelése az alábbi ágazatokban: Gépjárműipar Informatika, elektronika, műszeripar K+F Gépipar Textil-, divatipar Logisztika

a bérleti díj, kötelező regisztrációs/katalógusbeiktatási költség, területdíjhoz kapcsolódó egyéb kötelező költség értéktöbbletadó és ÁFA nélküli összegének utólagos, tételes elszámolás ellenében történő megtérítése egy pályázó egy naptári évben max. 3x kaphat támogatást alkalmanként max Ft A magyar vállalkozások kiállításokon való részvételének támogatása A támogatás feltételei

II. kategóriás kiállításokon való részvétel támogatása belföldi székhelyű gazdasági társaság, közhasznú társaság, szövetkezet, egyéni vállalkozó TEÁOR: - D feldolgozóipar, - F építőipar - G kereskedelem, javítás (kivéve: A, B ágazat alá tartozó termékek) - K-ból csak 72 számítástechnikai tevékenység; 73 kutatás, fejlesztés; 74.2 mérnöki tevékenység, tanácsadás magyar termék promóciója A támogatás feltételei

II. kategóriás kiállításokon való részvétel támogatása min. 5 kiállító érdeklődése esetén az alábbi költségek max. 80%-ának megtérítése: - sajtófogadás - üzletember-találkozó, konferencia - beterelő propaganda, DM akció - kiállítói katalógus készítése (nem termékkatalógus!) alkalmanként max Ft Összefogó szervezetként kísérő rendezvények támogatása

II. kategóriás kiállításokon való részvétel támogatása a helydíj értéktöbbletadó és ÁFA nélküli összegének utólagos, tételes elszámolás ellenében történő megtérítése egy pályázó egy naptári évben max. 3x kaphat támogatást - 1. alkalom: az adható támogatás 100%-át - 2. alkalom: az adható támogatás 80%-át - 3. alkalom: az adható támogatás 60%-át Egyszeri támogatás összege alkalmanként max Ft A támogatás mértéke

I. kategóriás kiállítások 2004-ben

II. kategóriás kiállításokon való részvétel támogatása

kiállítási úti-, szállás és fuvarköltség (50 %) marketingeszközök készítése külföldi szaklapban hirdetés külföldi vállalati iroda, kiállító- és bemutatóterem létesítése konszignációs raktár bérleti díja + rezsi tenderfüzet-vásárlás nemzetközi szervezeti tagdíj (50 %) KFC támogatási jogcímek