Az elátkozott krumpli-s mese

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Advertisements

Ismeretlen szerzőtől:
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Kommentár nélkül, csak úgy...
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A HÁROM FA.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A M E R C É D E S.
Igaz történet karácsony előttről
Kedves kis történetek Magdika.
Történet a szeretetről
47 év.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
IDŐSEK VILÁGNAPJA október 1..
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
William Wordsworth Zene: O Mio Babbino Caro From „Gianni Schicchi” igyósi Moni.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Könnyek....
Feltétel nélküli szeretet
Női önbizalom....
Modern mese A békák királya Egyszer egy nö golfozott, amikor a golflabda begurult az erdöbe és ott elveszett. Bement az erdöbe, de a labda helyett egy.
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Istenem mit tettem? Egy csaj története. Szuszi,ne szomorkodj ezen a szép napon!
„Jaj annak,aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz?” Ézsaiás:45,9.
A saját kereszted Egyszer egy férfinél a pohár betelt és így imádkozott Jézushoz: „Nem bírom tovább! A keresztem túl nehéz, Uram, elfáradtam! Kérlek hadd.
Akik számítanak „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok.” Fil.1,3.
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
B é k a m e s e PéPéeS Volt egyszer egy férfi, aki nem volt megelégedve 50cm hosszú nemi szerszámának méretével. Miután nem tudott.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Feltétel nélküli szeretet
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
készítette: Lévai Gabriella 11.m
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
By: Charlie68 (Grébecz Fülöp Károly)
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Tibeti teremtéstörténet By Nagy Márk and Vincze Gergely.
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században
A kis gömböc.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Volt egyszer egy sziget,ahol emberi érzések éltek:
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Auschwitz Album - Utazó kiállítás -.
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának, segélykiáltást hallott egy.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Modern mese A békák királya Egyszer egy nő golfozott, amikor a golflabda begurult az erdőbe és ott elveszett. Bement az erdőbe, de a labda helyett egy.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Szól-e még Isten az emberekhez?
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
A két nővér története Logika nővér Matematika nővér és.
Hazafelé. Anyám elköszönt. Búcsúzni kellett. S kérdése halk volt, mint a lehellet.
Alexander Fleming igaz története.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
A két nővér története és

Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
A humor fiatalon tart….
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Előadás másolata:

Az elátkozott krumpli-s mese Csak semmi "egyszer volt, hol nem volt", csapjunk egyből a lecsóba! Élt egyszer egy házaspár, akiknek nagyon kevés volt a fizetésük. Volt 4 szép gyermekük, két kisebb leány, egy kisebb fiúcska és egy nagyobb bátyó. Az apa egy nap úgy jött haza, hogy két kezében egy-egye kis zsák krumpli volt. Nagyon örültek azoknak. Az anya megkérte legkisebb és egyben legbutusabb fiát, vigye ki a szemetet.

Menj, vidd hát ki a szemetet a közeli szeméttelepre! - Kisfiam! – kiabált ki az anya. - Igen anyám! Menj, vidd hát ki a szemetet a közeli szeméttelepre! - Máris repülök!- a kisfiú el is indult, ám mikor felkapta a szemetet, meglátta, hogy az egyik zsák krumpli szinte meg van rohadva. Mit gondolt mit nem, felemelte, hogy kiviszi azt is a szeméttelepre. Út közben meglátta őt egy krumpli árus. Így szólott hozzá: - Hé te gyerek!

- Igen? - válaszolt a fiú. - Hova viszed azokat a szép krumplikat? - kérdezte a zöldséges. - Ki a szeméttelepre, mert rohadtak. - válaszolt a fiú. - Jaj nehogy! Add csak, nekem majd én elviszem kérlelte a krumplis. - Rendben! - felelte a fiú, azzal mentek mind ketten útjukra. Mikor a krumpli árus visszaért, már ott várta őt egy férfi.

- Jó napot. Egy zsák krumplit kérnék. - szólt a vásárló. - Máris uram, jó-e ez itt, amelyik a kezemben van? - kérdezte a krumplisember. - Persze tökéletes. Köszönöm! Minden jót! - Viszlát!- az úr azzal hazaindult. Ment, ment, ment, egyszer csak bemegy egy hatalmas nagy, ősrég vigyázta, pók lakta, fekete kastélyba. Az emeletről egy csúf öreg nő hangja hallatszik. - Alfréd! Meghoztad a krumplit te semmire kellő?! - Igen asszonyom!- válaszolta Alfréd.

- Add oda Pörinek! Mond neki, süsse meg és kap 3 percet, hogy elém hozza! Éhen halok! - Igen asszonyom, máris! - Pöri meg is sütötte volna ha több időt kapott volna rá. 3 perc múlva Pöri miközben a boszorkányhoz tartott, azon gondolkozott mit is mondjon, miért nincs kész a krumpli. Még sem gondolhatják róla azt, hogy lassú és ügyetlen! - Pöri hol a krumplim?- kérdezte az öreg nő. - Asszonyom én… én… nem tudtam meghámozni! - Ó hogy azt a leborult szivarvégit! Ha én nem ehetek belőle akkor senki, - és azzal megátkozta a burgonyát… - Ó krumpliszsák, krumpliszsák, megpucolatlan furi zsák! Meghámozásod örök rejtély marad már! SÚÚ FUSS!

- Alfréd vigye el a krumplikat Vidónak és Viperának a két koboldnak - Alfréd vigye el a krumplikat Vidónak és Viperának a két koboldnak. Majd ők elbánnak vele! - Igenis asszonyom!- Alfréd így is tett. Vidó és Vipera a mocsárban fogyasztották el a krumplikat úgy ahogy voltak, szőröstül, bőröstül. Nem kellett nekik meghámozni! Talán még ma is ennék, ha nem fájdult volna meg pocakjuk a krumpli héjától.

VÉGE (2012. október 31. Ambrus Kitti)