Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

Pályázati tájékoztató és projektfejleszt ő m ű hely Ösztöndíj Alap 2012.
MegyeVersenysport (fő)Amatőr sport(fő) Baranya Bács-Kiskun 38 Nincs adat Békés 26 Nincs adat Borsod-Abaúj-Zemplén Budapest Csongrád.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Civil szervezetek számára kiírt aktuális pályázatok, törvényi teendők
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Pályázati tájékoztató és projektfejleszt ő m ű hely CIVIL ALAP 2012.
„ Hogyan tovább?.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
1 Svájci Hozzájárulás – Információs Nap Miskolc és Debrecen, május Szalóki Flórián Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
A Kárpátok Alapítvány Önkéntes Program. Kárpátok Alapítvány A Kárpátok Alapítvány - Magyarország egy független non-profit szervezet, melynek küldetése.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Feln ő ttképzés és regionalitás Juhász Erika Ph.D. F ő iskolai docens Debreceni Egyetem TEK BTK.
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
A szlovákiai PHARE CBC programok tapasztalatai és a Magyarország - Szlovákia - Ukrajna INTERREG IIIA program első fordulója HAKSZER Richárd Építésügyi.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
2009. év rendezvényeinek összefoglalója február 8-16.
Pályázati tájékoztató és projektfejleszt ő m ű hely Ösztöndíj Alap 2012.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Fejlesztési Programiroda – Közutak V. Projektiroda
Fiatal elkövetők és sértettek az ERÜBS tükrében
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szektorok közötti együttműködések
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
KÜLFÖLDI MUNKAERŐ INTEGRÁCIÓJÁNAK ELŐSEGÍTÉSE – MUNKAVÁLLALÓI IGÉNYEK ÉS A SZAKSZERVEZETEK LEHETŐSÉGEI ÉS SZÁNDÉKAI Agócs Andrea Magyar Szakszervezetek.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Norvég Civil Támogatási Alap A támogató és a lebonyolítók Forrás EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus Lebonyolítók Ökotárs Alapítvány Autonómia.
2. Az egészségközpontú gyógyítás programja
Dobolyi Alexandra Európai Parlamenti Képviselő Külügyi Bizottság
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
,,Önértékelés –Tanfelügyelet – Minősítés”
EGT és Norvég Alapok Polgár Tamás Norvég Királyi Nagykövetség
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
A magyarországi K+F politika
A helyettes szülői ellátás működése
ÁROP /C/A A komplex programmal segítendő leghátrányosabb
ünnepélyes bizonyítvány átadása
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
3. célterület keretében részt vevő 3 fő szakorvos jelölt
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
Készítette: Koleszár Gábor
Együtt a változásokért
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében működő, összesen 11 millió € támogatási kerettel rendelkező EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”

Első kör pályázatai Makroprojektek – országos és regionális szintű emberi jogi, jog- és érdekérvényesítő, szervezet- és közösségfejlesztő szervezetek. Kapacitás építés március óra Kisprojektek: civil szervezetek projektjei, társadalmi igazságosség, demokrácia, fenntartható fejlődés április óra Egyéni ösztöndíjas tanulmányutak – célországokban működő civil szervezetek megismerése, 3-6 hónap április óra

Program lebonyolítói Ökotárs Alapítvány – Autonómia Alapítvány – DemNet – Kárpátok Alapítvány –

Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok A Civil Alap célja a szociális és környezetvédelmi területen tevékenykedő civil szervezetek megerősítése, kapacitásaik növelése Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú- Bihar vagy Jász-Nagykun-Szolnok megye), két témakörben: (A) szociális szolgáltatások nyújtása, (B) környezeti kihívásokra adott válaszok.

A Civil Alapra mindkét témakörben három kategóriában lehet pályázatot benyújtani: 2000 és 9999 CHF ( – Ft) nagyságú kisprojektek; és CHF ( – Ft) nagyságú középprojektek; és CHF ( – Ft) nagyságú nagyprojektek.

Az Ösztöndíj Alap célja olyan komplex projektek támogatása amelyek marginalizált helyzetű diákokat segítenek középfokú tanulmányaik elkezdésében vagy folytatásában, abból a célból, hogy sikeresen befejezhessék tanulmányaikat, illetve tovább tanuljanak, szakmát szerezzenek. Az ösztöndíjak odaítélése a pályázati úton kiválasztott végrehajtó szervezet(ek) feladata, amelyek lehetnek az ország bármely megyéjében bejegyzett egyesületek és alapítványok, amelyek tevékenységüket legalább két éve ténylegesen folytatják és nincs köztartozásuk, valamint az ország bármely megyéjében működő önkormányzatok, önkormányzati társulások, illetve oktatási, közművelődési, közösség- és családsegítő és egyéb szociális intézmények, amelyek tevékenységüket legalább két éve ténylegesen folytatják és nincs köztartozásuk.

Kelemen-Varga Roland, (1)