Készítette: Pandur Dániel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Hálózati architektúrák
Hálózati ismeretek 5 Hálózati, szállítási és alkalmazási réteg
Az Internet Protocoll címzési szerkezete
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
TCP/IP protokollverem
IPv4 címzés.
A TCP/IP hivatkozási modell
Hálózatok.
INTERNET.
Hálózati és Internet ismeretek
Névadás a hálózaton. Kialakulás •szükség volt egy olyan címzési rendszerre, amely a keretek helyi továbbítása érdekében alkalmas a számítógépek és az.
Készítette: Vasvári Zoltán
Hálózati architektúrák laborgyakorlat
Hálózat összeállítási feladat 2
IP - hálózati címzés Tempus S_JEP Számítógép-hálózatok - 1
Sávszélesség és adatátvitel
Számítógépes hálózatok
Alhálózat számítás Osztályok Kezdő Kezdete Vége Alapértelmezett CIDR bitek alhálózati maszk megfelelője A /8 B
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS 7. Hálózati réteg Dr. Bilicki Vilmos Szoftverfejlesztés Tanszék.
IP címzés Zelei Dániel.
Address Resolution Protocol (ARP)
A TCP/IP protokollkészlet és az IP címzés
A TCP/IP cím.
IP címzés Számítógép hálózatok gyakorlata
Számítógépes Hálózatok GY
Internetelőadás-vázlat. Az Internet története 1969: ARPANet, 4 egyetem kapcsolata 1969: ARPANet, 4 egyetem kapcsolata 1972: 37 helyszín kapcsolata 1972:
Fixpontos, lebegőpontos
A protokollok határozzák meg a kapcsolattartás módját.
INTERNET.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
IP számok Biró Piroska.
Routing Windows 2003 server alatt Földvári Eszter - Kovács András.
modul 3.0 tananyagegység Hálózatok
A mikroszámítógép felépítése 2. rész. A memória chipen belüli rekeszek címzéséhez szükséges címbitek száma a chip méretétől függ. Az ábrán látható memóriarekesz.
Számítógép-hálózatok
A protokoll A protokoll fogalma.
Hálózati ismeretek Az OSI modell.
Hálózati alapismeretek
Gyakorlat 6. Számítógép hálózatok I.
A TCP/IP protokoll és az Internet
Fixpontos, lebegőpontos
Hálózatok Turócziné Kiscsatári Nóra. Hálózatok kialakulás Az első hatalmas méretű számítógépek csak néhány ember számára voltak elérhetőek. Felmerült.
Óravázlat Készítette: Toldi Miklós
TCP/IP alapok.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
IP alhálózatok kialakítása
Számítógép hálózatok.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Számítógép-hálózatok
Az IPv4 alhálózati maszk
Az alhálózatok számítása
AKTÍV HÁLÓZATI ELEMEK.
IP alálózatok.
IP alapú hálózatok tervezése és üzemeltetése
TCP/IP 2. Dr. Nehéz Károly egyetemi adjunktus Miskolci Egyetem Alkalmazott Informatikai Tanszék 2004.
A TCP/IP protokolljai. IP-címek Miért van szükség hálózati címekre? Miért nem elegendő a fizikai címek használata? A fizikai címek elhelyezkedése strukturálatlan.
IP címzés Gubó Gergely Konzulens: Piedl Péter Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Cím: 1144 Budapest Kerepesi út 124.
Cutsheet CCNA 1 semeszter Készítette: Kiss Gergely 2/14.b.
Hálózati architektúrák
5.3. Torlódásvédelem Azt hihetnénk, hogy ha a vonalak és csomópontok kapacitása elegendő az adatforgalom lebonyolításához, akkor a szabad információáramlás.
MIB Dokumentáció.
Alhálózat számítás Osztályok Kezdő Kezdete Vége Alapértelmezett CIDR bitek alhálózati maszk megfelelője A /8 B
Alhálózatok Schmidt Tibor.
Hálózatok.
Hálózati struktúrák, jogosultságok
5. Hálózati réteg Feladata:
Előadás másolata:

Készítette: Pandur Dániel IP cím Készítette: Pandur Dániel

Az IP cím Internet Protokol része (hivatkozási modell). Egyedi hálózati azonosító a számítógépeket a hálózaton belül. Az Interneten minden hosztnak és routernek van egy IP-címe, amely a hálózat számát és a hoszt számát kódolja Az IP cím négy tagból álló pontokkal vagyis bájtokkal elválasztott számsorozat. Pl: 195.199.15.158 A tagok 0-255-ig vehetnek fel értékeket. Hálózati interfészhez tartozik.

A 32 bites IP cím hierarchikus, és két részből áll A 32 bites IP cím hierarchikus, és két részből áll. Az első rész azonosítja a hálózatot, a második rész pedig egy állomást azon a hálózaton. Mindkét részre szükség van az IP címben. Az alhálózati maszk jelöli ki, hogy az IP cím melyik része a hálózatcím és melyik az állomáscím.

A multicasting* csökkenti a szükséges sávszélességet és biztosítja az adatok továbbítását több felhasználó számára. IP cím osztályok A osztályú cím (7 és 24 bit) első bájt értéke 1-től 126-ig terjed első szám azonosítja a hálózatot, a következő három a számítógépet ezzel a címzéssel 126 hálózat 16 millió számítógépét lehet címezni B osztályú (14 és 16 bit) első bájt értéke 128-től 191-ig közé esik a hálózatot és a számítógépet két-két bájt azonosítja 16 ezer hálózat 64 ezer gépének címzését teszi lehetővé C osztályú (22 és 8 bit) első bájt a 192 és 223 közötti értékeket veheti fel a hálózatot az első három, a számítógépet az utolsó bájt azonosítja 2 millió hálózat 255 számítógépe címezhető a D osztály az Internet Multicasting* eljárására van fenntartva az E osztály későbbi felhasználásra van fenntartva

IP cím osztályok

Vége