Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IP címzés Zelei Dániel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IP címzés Zelei Dániel."— Előadás másolata:

1 IP címzés Zelei Dániel

2 IPv4 Amikor egy állomásnak beállítjuk az IP címét, akkor azt pontozott decimális számként adjuk meg, mint például Képzeljük el, ha a 32 bites bináris megfelelőjét kéne bevinnünk, ami Ha csak egyetlen bitet elgépelünk, a cím már más lenne, és az állomás nem lenne képes kommunikálni a hálózaton. 32 bites IP címet az IP 4-es verziója, az IPv4 írja le, és jelenleg a leggyakoribb IP címforma az Interneten. Több mint 4 milliárd lehetséges IP cím létezik a 32 bites címzési séma felhasználásával.

3

4 Az IP cím részei A logikai 32 bites IP cím hierarchikus, és két részből áll. Az első rész azonosítja a hálózatot, a második rész pedig egy állomást azon a hálózaton. Mindkét részre szükség van az IP címben. Például, ha az állomásnak az IP címe, akkor az első három oktett ( ) azonosítja a cím hálózati részét, és az utolsó oktett (57) azonosítja az állomást.

5

6 Alhálózati maszk Minden IP cím két részből áll. Honnan tudják az állomások, melyik a hálózatcím, és melyik az állomáscim? Ennek kijelölése az alhálózati maszk fel adata. Amikor egy IP állomást beállítunk, egy alhálózati maszkot is rendelünk az IP cím mellé. Ahogy az IP cím, az alhálózati maszk is 32 bit hosszú. Az alhálózati maszk jelöli ki, hogy az IP cím melyik része a hálózatcím és melyik az állomáscím.

7

8 Összefoglalva

9 Egyedi alhálózati maszkok
Ha egy hálózatot alhálózatokra bontunk, a forgalomirányítónak megfelelően korrigált, egyedi alhálózati maszkra van szüksége, hogy az alhálózatokat egymástól meg tudja különböztetni. Az alapértelmezett hálózati maszk és az alhálózati maszk abban különbözik egymástól, hogy az alapértelmezett maszkok csak oktett határon változnak.

10

11


Letölteni ppt "IP címzés Zelei Dániel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések