Feltétel nélküli szeretet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

A szeretet tulajdonságai Páli Szent Vince életében
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
A HÁROM FA.
A SZERETET - HIMNUSZA IDÉZET PÁL APOSTOLNAK A KORINTUSIAKHOZ ÍRT 1.LEVELÉBŐL.
Szent Pál Korintusiaknak írt 1.levele 13.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
A szeretet himnusz értelmezése
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
A HÁROM FA.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Szeretlek (Előadja: Benkő Péter)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A pillangó és a virág.
Az Élet Vonata.
“13 tanács egy életre".
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Zsikazsu Emlékkönyve.
Ahogy én tolmácsolnám nektek…
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Könnyek....
Feltétel nélküli szeretet
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Névnapodra Szeretettel!
Védőangyal!.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
Feltétel nélküli szeretet
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Százezer utat végigjártunk, Erőnkből ennyi tellett. De önmagunkra nem találtunk, Mindig a másé kellett. Túl az éveken, Még ma sem hiszem, Hogy minden hiába.
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
Most: :19:23 Baráti ölelés !!!.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
JÓ REGGELT !.
Énekel: Zdenka Lorencová
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Margotzy Barátság, szeretet.
Hát én lennék, és Botond!! 
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Gazdagabb vagy bárkinél,
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Énekel: Zdenka Lorencová
Feltétel nélküli szeretet
A pillangó és a virág.
Szent Pál Korintusiaknak írt 1.levele 13.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Feltétel nélküli szeretet Ez a történet egy katonáról szól, aki hazatért a vietnami háborúból. San Frascisco-ból telefonált haza szüleinek.

„Anya, apa, megyek haza. Valamit még meg kell kérdeznem „Anya, apa, megyek haza. Valamit még meg kell kérdeznem. Itt van velem a barátom, szeretném, ha velem jöhetne ő is hozzánk.”

                                                                                                   „Természetesen”- válaszoltak a szülők-” szívesen látjuk őt is”. „Valamit még tudnotok kell.”- folytatta a fiú-”Az én barátom súlyos sebesüléseket szerzett. Egy aknára lépett, elvesztette egyik kezét és lábát. Nincs neki hova menni és én nagyon örülnék, ha velünk lakhatna.”

„Ez borzasztó fiam. Természetesen szívesen segítünk neki lakást keresni.”

„Valaki ilyen hátrányokkal óriási gondokat okozna nekünk. „Nem, apa, anya. Azt akarom, hogy velünk lakjon.” „Fiam,“-válaszolt az apa-“nem tudod, mit mit kérsz tőlünk.“ „Valaki ilyen hátrányokkal óriási gondokat okozna nekünk. Van egy életstílusunk, csak nem várod tőlünk, hogy miatta azt csak úgy megváltoztatjuk. Szóval gyere haza, de azt a srácot felejtsd el. Bizonyára képes lesz magáról egyedül is gondoskodni.“

A fiú rögtön letette a telefont és többször már nem jelentkezett A fiú rögtön letette a telefont és többször már nem jelentkezett. Pár nap múlva a szülőket San Francisco rendőrségéről hívták.

A fiuk leugrott egy felhőkarcoló tetejéről és szörnyethalt A fiuk leugrott egy felhőkarcoló tetejéről és szörnyethalt. A rendőrség öngyilkosságként zárta le az esetet. A kétségbeesett szülők azonnal repülőre szálltak, hogy azonosítsák fiuk holttestét. Felismerték őt és megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a fiuknak hiányzott az egyik keze és lába.

E történet szereplői olyanok, mint sokan közülünk. Nagyon egyszerű dolog szeretni a szép, vidám embereket, de nem szeretjük azokat, akik valamiben hátráltathatnának bennünket, vagy a kényelmünket veszélyeztetnék.

Szívesen feledkezünk meg azokról, akik nem egészségesek, szépek vagy elég ügyesek.

Legyen bátorságunk nem elfordulni azoktól, akiknek szükségük van a segítségünkre, próbáljuk meg nem becsukni a szemünket hiányosságuk láttán. Hisz senki nem tudhatja közülünk, mikor fogunk mások segítségére szorulni, nem tudhatjuk, hogy holnap nem vár-e ránk valahol egy „akna“ esetleg egy elsuhanó autó, vagy alattomos betegség képében…

Nem szabad megfeledkezni arról az ajándékról, amit úgy hívnak:SZERETET! Mert az igaz barátok minket olyannak szeretnek, amilyenek a valóságban vagyunk,még ha nem is vagyunk tökéletesek, a legszebbek, a legügyesebbek

“A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszűnnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig a legnagyobb a SZERETET.” (1 Korinthus 13: 4-8, 13) Vége Készítette:K.G.K.B.M.