GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
Az élet körfolyamat Mit jelent az életben a siker?... A magyarázat nagyon egyszerű.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
Ha ma reggel egészségesen ébredtél,
Munkaerő-piac és a civil szervezeti háló Készítette: Lovasné Szemők Ildikó.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
Kérlek, koncentrálj erősen!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Kutyákról és emberekről….
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Tibeti személyiségteszt
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Gondolkozz el…..
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
FÖLDRÉSZEK.
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Versek
Névnapodra Szeretettel!
Védőangyal!.
Az amerikai (USA) kommunikáció
Kutyákról és emberekről … Ha nincsenek kutyák a menyországban, akkor oda akarok menni, ahova ők is mentek. - Will Rogers.
Milyen öregek vagyunk?. Az idei egyetemi gólyák közül sokan 1988-ban születtek... Ekkor Te már tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani...
Napra Valentin.
Érdemes végignézned e képsort!
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
…Isten áldása volt veled! Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból...
Olvasd lassan és csendben!.
A víz.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Hogyan választ egy férfi feleséget magának?
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
Szép napot.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Olvasd lassan és csendben!
Énekel: Zdenka Lorencová
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Kis történet kedves embereknek!.
Bölcsességek, aforizmák
Ha van ennivaló a hűtődben, ruha magadon, tető a fejed fölött és egy hely, ahol békésen alhatsz ... …akkor gazdagabb vagy, mint a világ 75%-a.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Halász Judit Semmi sem tökéletes
Nem tudom mikor lesz.
Alexander Fleming igaz története.
Tibeti személyiségteszt
Az élet legszebb dolgai
Érezd és lásd meg, mennyire jó hozzád.
Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
45 lecke az életben Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Gondolkozz el…..
Mindnyájan néha azt mondjuk a barátainknak. . .
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Előadás másolata:

GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs megoszlást jelentené: 57 Azsiai 21 Europai 14 Amerikai (Észak, Közép és Dél) 8 Afrikai

Ezek közül: 52 nő és 48 férfi 30 Kaukázusi és 70 nem Kaukázusi 30 Keresztény és 70 nem Keresztény 89 hetero-szekszuális and 11 homo-szekszuuális

Ezek közül 6 személynek a kezében összpontosulna Földünk vagyonának 59%-a és ők mindegyike az USA-ból származnának 80 nyomorban élne 70 –en analfabéták lennének 50 –en éhezők és alul tápláltak lennének 1 haldoklana 1 éppen akkor születne 1 –nek volna komputere 1- nek lenne (csak) egyetemi végzettsége

Ebből a megközelítésből kiindulva szükségünk lenne a megértésre és a kellő szimpátiára De azért gondoljuk át ismét a következőket:

Ha Te ma reggel egészségessen ébredtél, akkor érezd magad szerencsésnek, mert a világon 1 millió ember nem fogja túlélni ezt a hetet!

H a te még nem tapasztaltad meg egy háború szörnyűségeit, egy börtön cella magányosságát, a megkínoztatások fájdalmait, avagy a hosszas és reménytelen éhezésből eredő halálfélelmet, akkor sokkal szerencsésebb vagy mint 500 millió embertársad ezen a Földön!

Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha Ha Te szabadon gyakorolhatod a vallásodat és minden félelem járhatsz templomodba, akkor sokkal szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd embertársad ezen a Világon! Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha fedi a testedet, tető van a fejed fölött, ahol aludni tudsz, akkor sokkal gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75%-ka!

Ha rendelkezel egy bankszámlával és még készpénz is van a zsebedben, akkor Te már a világ-populáció privilegizált 8%-hoz tartozol!

Ha a szüleid még élnek és együtt laknak, akkor Te egy különlegesen ritka személy vagy a mai Világban. Ennek az üzenetnek az olvasása is egy bizonyos ritka privilégiumot jelent, hiszen Te használni tudsz egy komputert, vannak barátaid, ismerőseid, akikkel érintkezni tudsz és ami talán a legfontosabb, hogy nem tartozol azon 2 milliárd ember közé, akik még olvasni sem tudnak!

ÉS AKKOR?

Dolgozzál, mintha a pénz nem is érdekelne. Szeressél , mintha Téged soha, senki sem bántott volna. Táncolj, mintha senki sem nézne. Énekelj, mintha senki sem hallgatna. Éljél, úgy mintha ez lenne a Földi Paradicsom.

Küld el ezt az üzenetet a barátaidnak Iktasd ki azokat, akik ezt gyerekesnek tartanák és akiknek megvan a maguk egoista elképzelése a Világról. Ha nem küldöd el, semmi sem fog történni Ha elküldöd, valaki talán mosolyogni fog az olvasás közben, s az már egy pozitív eredmény!

KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT! EZEKTŐL FÜGGETLENÜL KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT!