Multiplex  .

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Orthogonal Frequency Division Multiplexing
Advertisements

Hangközvetítés Stúdiótechnika 3..
Takács Béla  Legyen decentralizált, azaz ne egy központi géptől függjön minden!  Legyen csomagkapcsolt, hogy többen is tudják használni a hálózatot!
Gábor Dénes Főiskola Informatikai Rendszerek Intézete Informatikai Alkalmazások Tanszék Infokommunikáció Forgalmazás 1. példa A forgalmas órában egy vállalat.
Kliens-szerver architektúra
Számítógépes hálózatok
A kommunikáció.
INTERNET 4 Az előadást készítette és előadja: 4 TAMASI ISTVÁNNÉ 4 Hegedüs Géza Általános Iskola.
A fizikai réteg Kajdocsi László A602 rs1.sze.hu/~kajdla.
Kommunikációs rendszerek
Lajtai Dániel (ladmaat.elte). Tartalom  Mi is az a távközlés?  Példa emberi távközlésre  Alapelvek  Távközlés napjainkban.
QAM és OFDM modulációs eljárások
HÁLÓZATOK.
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
Remembering The OSI Layers Various mnemonics have been created over the years to help remember the order of the OSI layers. Often cited are the following:
Open System Interconnect
Optoelektronikai kommunikáció
Információ és közlemény
Függvények Egyenlőre csak valós-valós függvényekkel foglalkozunk.
QAM, QPSK és OFDM modulációs eljárások
Készítette: Molnár István Molnár Richárd. OFDM  Az OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) moduláció lényege, hogy több ezer vivőt állítunk.
Műholdas hangátvitel Műholdas kapcsolatrendszer Előadó: Kovács Iván (MR Rt. Külső Közvetítések Osztálya)
Orthogonal Frequency Division Multiplexing
1 IP alapú hálózatok tervezése és üzemeltetése 15/3.
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
A Hálózatok csoportosítása…
Adatábrázolás, algoritmusok
Vezeték nélküli megoldások
Fizikai átviteli jellemzők, átviteli módok
Számítógépes hálózatok
Közeg-hozzáférési technikák
Hálózati és Internet ismeretek
Ethernet technológiák A 10 Mbit/s sebességű Ethernet.
Mire jó a GPRS GSM szabvány 9,6kbit/s-os adatátvitelt biztosította PCMCIA kártyák kellettek Egyedi programok kellettek, amik MS Windows felületen.
Az információ-technológia alapfogalmai
PC Hálózatok.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
PIO és DMA Zeke Éva Anita Készült a Számítógép rendszerek és perifériák tantárgyhoz.
KRONE 3/98 Folie 1 KRONE –A passzív hálózat KRONE elemek a struktúrált hálózatokban Mérések Mit, miért, hogyan és mivel kell hitelesíteni? Milyen eszközök.
Adatok és információk Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT.
A kommunikáció eszközei Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT A televíziós adás-vétel elve.
Adatábrázolás, kódrendszerek
Hálózati ismeretek ismétlés.
A Neumann-elvek 3. ÓRA.
Tárolók és háttértárak A legkisebb tárolható egység 8bit = 1byte (szó) Tárkapacitás = tárolható adatmennyiség byte-ban Szorzók: kilo-, mega-, giga-, terabyte.
Spring 2002CS 4611 Bevezetés Vázlat: Statisztikus multiplexelés Folyamatok közötti kommunikáció Hálózati architektúra A működés mértékszámai A megvalósítás.
Hálózati alapok 1. Fejezet. A számítógépes hálózat definíciója A számítógép hálózat olyan függőségben lévő vagy független számítógépek egymással összekapcsolt.
Nagy Szilvia 5. Út a csatornán át
Túlfeszültség-védelmi eszközök forgalmazója: Glob-Prot Kft.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Távközlő Hálózatok (VITT3246)
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
Az információ (vázlat)
Kommunikáció.
A következő dián még van pár információ.
Spring 2000CS 4611 Bevezetés Vázlat Statisztikus multiplexelés Folyamatok közötti kommunikáció Hálózati architektúra Működési karakterisztikák.
Informatikai alapfogalmak
Mészáros István. Átviteli rendszerek 1Mészáros István Átviteli módok - szimplex (egyirányú) - félduplex (kétirányú, de váltogatva) - duplex (kétirányú)
Közeg hozzáférési eljárások
2.3. Analóg átvitel Szélessávú átviteli mód: magasabb frekvenciájú vivőhullám modulálása a digitális jelekkel. Az analóg átvitel folytonos jelet és nem.
Az ET 91 frekvenciabeállítási módjai
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Az ET 92 frekvenciabeállítási módjai
Vezetéknélküli és mobil hírközlő rendszerek
Az informatika alapfogalmai Adatok tárolása Adatok továbbítása
Hálózatok.
Híradástechnika I. 7. Wührl Tibor.
3. osztályban.
Előadás másolata:

Multiplex  

Két alap multiplexelés létezik Időosztásos multiplexelés (Time-Division Multiplexing – TDM) Frekvenciaosztásos multiplexelés (MultipleFrequency-Divisionxing – FDM).

Időosztásos multiplexelés Több kis sebességű forrásból beérkező adatfolyamok átvitele egy közös nagy sebességű csatornán az időosztás elve alapján működik.

Frekvenciaosztásos multiplexelés A jel multiplexelés egy formája, ahol több alapsávi jelet különböző vivőfrekvenciával modulálnak majd egy összetett (kompozit) jellé egyesítenek.

Multiplex csatorna Adatcsoport továbbításának befejeződését a periféria megszakításkéréssel jelzi a csatornának. Csatornák működési osztályai: Szelektor csatorna Byte multiplex csatorna Blokkmultiplex csatorna

Szelektor csatorna Csak monopol üzemmódban működik Egyszerre az egész adatblokk, vagy adatblokk- sorozat átvitelére alkalmas Jóval nagyobb átviteli sebességre képes, mint a multiplex csatorna

Blokkmultiplex csatorna Monopol és multiplex üzemmódban képes működni Legkisebb átvitt adatcsoport az adatblokk, ami akár pár KByte is lehet. Mindig csak egy perifériával foglalkozik a csatorna

Üzemmódok Multiplex üzemmód Frekvenciaosztás (például: TV hálózat) Telefon