Magyarország a nyugati sajtó kereszttűzében 2012.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
Advertisements

A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Egyedül a zsákutcában A paksi néhány ezer helyett százezer zöld munkahelyről szól az április választás.
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
Merengés a hidakról… Forrás: :01 9/egy_picit_drgabb_lesz.
Vándorpóló mozgalom ODA TESSZÜK.
MLBKT Konferenica 2012.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
Üdvözlünk ! Tiens do Brasil© TIENS Bemutató
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Hivatásos csapatsportágak értékteremtése - számokban (Magyarországon)
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
A válság és ami utána következik….
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Magyar sikerek Kínában
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
A nemzetközi üzleti élet etikája
Róma az örök város.
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
Dr. Tóth Olga PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar, Szociális munka szak Társadalmi problémák szociológiája Levelező.
Luxemburg, Málta,Hollandia
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Az amerikai (USA) kommunikáció
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(3) december 5.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Szektorok közötti együttműködések
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Transznacionális és multinacionális vállalatok
AME BESZÁMOLÓJA Előzmények „Korlátlan” iskola alapítási jog – Szakmai –Közösségi –Üzleti okokból Lassú folyamatos korrekció –Minőségbiztosítás.
MaSzeSz-MMK kerekasztal Budapest, december Üzemeltetői észrevételek a KEOP pályázati rendszerhez MaSzeSz – MMK KEREKASZTAL Szücs István Előadó:
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
OTP Pénztárak S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó január 6. OTP PÉNZTÁRAK.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Laufer Tamás, IVSZ elnök Elvándorol a szakma?
Befektetői csomag. NAGY BEVÉTELI LEHETŐSÉG! LIMITÁLT IDŐ 2011 áprilisig A MAGAS JÖVEDELEMÉRT.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
1 H-1134 Budapest, Váci út Postacím: 1325 Bp., Pf.: 355. Telefon: Fax: Tiszta vizet a Dunából.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Budapest Premium Medical Port Klaszter
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
ÚJRAKEZDÉS A HÁBORÚ UTÁN
Előadás másolata:

Magyarország a nyugati sajtó kereszttűzében 2012

A francia és amerikai sajtó Magyarországról A Le Monde Magyarország miniszterelnökét náciként ábrázolja (2012 január) Hillary Clinton: sérül Magyarországon a demokrácia (2011) Mi van a háttérben?

Le Monde a magyar kormányról

Amerikai-francia lobbi a magyar vízpiac milliárdjaiért Víz =„kék arany”, 21. század olaja Magyarország legfontosabb természeti kincse Inni és vizelni mindig fognak az emberek: víz- és csatornamű-üzemeltetés óriási üzlet A világ legnagyobb vízi óriásvállalatai: Suez (vízművek) + Veolia (csatornázás) A két cég francia A Suez 36%-ban a francia állam tulajdona

A Suez híre a nagyvilágban Fülöp-szigetek: a helyi szolgáltatót privatizálták: az új tulajdonos, a Suez %-kal emelte meg az árakat. A szegénység sújtotta negyedek víz nélkül maradtak: kolera- és vérhasjárvány… Argentína, Bolívia: itt is megfosztják a rászorulókat a víztől (nem tudják a szegények fizetni a Suez megemelt árait): Bolívia, lázadások.

Bolívia A Suez egyik leányvállalata 200 ezer embert fosztott meg a vízellátástól, amikor 335 dollárt kért a ( forint) vízért, hogy egy házba bekösse a vizet. Az emberek többsége képtelen volt ezt az árat megfizetni, mivel a dél-amerikai országban az egy főre jutó éves GDP 915 dollár, vagyis 137 ezer forint. A víziközmű-privatizáció eredménye lázadás lett.

Az éltető víz

Nemzetközi civil szervezetek a Suezről „Az emberi jogokat leginkább sértő globális vállalat” „Felelős azért, hogy a víz közkincsből luxuscikké vált világszerte” A cég megítélésére jellemző, hogy 2011 januárjától Párizs önkormányzata is megvált tőle... Érve: „A víz nem árucikk, magától értetődő, hogy kezelését elvegyük a magánszférától és azzal a közösség gazdálkodjon.”

Mi köze a Sueznek Magyarországhoz? 1990-es évek közepén zajló „vadprivatizáció” során, az akkori MSZP-SZDSZ kormány sorra adta el a magyar közmű-vállalatokat külföldi cégeknek. Kaposvár, Pécs (1995) és Budapest (1997) „vízi befektetője” a Suez lett végén 2,225 millió magyar fogyasztó függött a Sueztől, világszerte 100 millió ember vízellátásáért felelnek A Suez-csoport nyeri el a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep felépítésére és működtetésére kiírt pályázatot, a főpolgármester ezúttal is Demszky Gábor (SZDSZ), a kormány szintén kék-piros (MSZP-SZDSZ)...

Demszky Gábor főprivatizátor

Az extraprofit A Suez 16,5 milliárd forintot fizet a Fővárosi Vízművek 25%-os üzletrészéért, cserébe megkapja a vállalatirányítás jogát is 25 évre ig 35 milliárd Ft nyeresége volt a vállalatnak, 2022-ig a szerződés lejártáig további 30 milliárdos nyereségre számíthatnak A ráadás: 2022-ben Budapest köteles visszavásárolni a Sueznek 1997-ben eladott részvényeket, legalább 17 milliárdért… Mennyi a Suez haszna az üzleten 25 év alatt?

Az extraprofit 82 milliárd forint nyereség 25 év alatt! A víz ára persze Budapesten is jelentősen emelkedett, a lakosság itt sem jár jól…

A baloldal bukása veszélyezteti az extraprofitot Meghal Pécs szocialista polgármestere, az időközi választást a hagyományosan baloldali városban kétharmados többséggel Páva Zsolt fideszes politikus nyeri. Az új városvezetés felbontja a Suezzel kötött szerződést, a víz ára lefelé mozdul el országgyűlési választások: a jobboldal kétharmados győzelme, ősz: Budapesten 20 év után kártyavárként omlik össze az MSZP-SZDSZ.

Tarlós István nyilatkozata a Suezzel kapcsolatban (2010) „Legszívesebben felbontanám a szerződéseket. De aligha kezdhetjük azzal, hogy felállítjuk a ringet és kiosztjuk a kesztyűket. Első körben tárgyalni szeretnénk a szerződések módosításáról. Ha ebben nem lesznek partnerek, akkor jöhet a második menet. Az kevésbé lesz barátságos.”

2011 december Rendőrségi nyomozás veszi kezdetét a fideszes városvezetés feljelentése nyomán. Háttér: szerződésszegésen kapták a franciákat. A francia elnök, Sarkozy levelet ír Orbánnak: „kielégítő megoldásokat várok olyan aggodalmat keltő ügyekben, mint a Budapest közműveit ellenőrző francia cégek sorsa.” Orbán nem alkuszik… január: francia sajtó: diktatúra-veszély Magyarországon, Orbán felszámolja a demokráciát, náci.

Valaki Amerika - az amerikai szál A Suez, látva a „veszélyt”, felbérel egy amerikai céget tanácsadó munkára. A cég feladata: Pécs „kivéreztetése” – 10 milliárdos kártalanítási összeget próbálnak bírósági úton behajtani a városon. Cél: bosszú + a fideszes Budapest megriasztása

A Compass Lexekon Ügyvezető Jonathan Orszag A cég a Clinton család bizalmasa (J. Orszag Bill Clinton elnöksége alatt a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, a Clinton alapítvány adománygyűjtője) Hillary Clinton 2011 őszén Orbánhoz írt levelében aggódik a magyar demokráciáért…

Jonathan Orszag

Az amerikai cég magyar kapcsolata J. Orszag a Center for American Progress (CAP) – Clinton hátországát jelentő agytröszt főmunkatársa A CAP a Haza és Haladás nevű magyar alapítvány főszponzora. A Haza és Haladást Bajnai Gordon baloldali miniszterelnök alapította 2010-ben kormánya bukása után január 12. Az Index már arról ír, hogy előbb-utóbb ismét Bajnai lesz országunk miniszterelnöke, mindez idő kérdése…

A kollaboráns

A Suez és a többi multi érdeke A jobboldali, multikat, bankokat megadóztató Orbán-kormány megbuktatása A világ 3 nagy hitelminősítő intézete amerikai, mögöttük globális vállalatok állnak. A Sueznek és a többi multinak egy az országot kiárusító kormány felel meg. Bajnai tökéletes erre a szerepre… Így lett náci vezér Orbán Viktor a Le Monde- ban…

William Odom, a Nemzetbiztonsági Ügynökség egykori amerikai igazgatója az MSZP-ről „A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának.” No comment…

Kína is a mi vizünket akarja Amikor 2011-ben Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Kínában járt, hogy a magyar államadósság- csökkentő programban való részvételre ösztönözze az ottani vezetést, a kínaiak a gazdasági segítségnyújtás feltételéül a magyar vízkészlet 75%-át kérték… Természetesen ezen a ponton a tárgyalások megszakadtak. Hosszú távra tervező, előrelátó politikusok kellenek Magyarországnak, akik nem kótyavetyélik el egyik utolsó nemzeti kincsünket is.