Fáy gazdaság bemutatása 2012 november. Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
Advertisements

LEADER  LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.
Információs technológiák terjedése és hálózatosodás a gazdálkodók körében: lehetőségek és korlátok Csótó Mihály BME - Információs Társadalom- és Trendkutató.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Szőnyi János „A hazai bioenergetika szerepe a jövő villamos energia ellátásban” december 15. Az erdészet energetikai alapanyag termelési szállítási.
Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből.
Szénszál erősítésű hőre lágyuló műanyagok alkalmazási lehetőségei
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Fiatal vállalkozók hete Üzleti tervezés, marketing a gyakorlatban – ötletek a sikerességhez Nyíregyháza, PRIMOM november 19.
GabonaMarket.hu A jó gazdálkodás jövője!. Régi GOSZ terv valósult meg • Tudástranszfer Termelők részére – A korábbi tapasztalatok befolyásolják a későbbi.
A középkori nagybirtok és feudális szolgáltatások
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
A szakmai program megvalósítását a „Pannon búza fajták és fajtajelöltek nemesítése, termesztési és élelmiszeripari feldolgozási rendszerének fejlesztése.
MEGHÍVÓ Üzleti képzésre Március 26. (szombat) 10 óra. Budapest NOVOTEL hotel Rákóczi út Részvételi díj 2000 Ft/fő Hozd el azt az embert erre.
Budaörs Kistérség Többcélú Társulása Bemutatkozik: HERCEGHALOM Január 26.
A FŰSZERPAPRIKA TERMÉSE ELTÉRŐ TÁPANYAG-ELLÁTOTTSÁG ESETÉN
Történelmi pihenőhely és időszalag kialakítása Iváncsa Főterén
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
EKOP Elektronikus levéltár
CÉGBEMUTATÓ Műtrágya forgalmazás,
Legyen Ön is Gazda(g)! Baromfitartási és kertművelési program a vecsési Családsegítő Szolgálat szervezésében.
TDM Szakmai Nap november 21.
A Föld mezőgazdasága.
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
Roots & Shoots csoport megalakítása
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Zöld növényvédelem – m-learning a mezőgazdaságban M. Tóthová 2, Radics L. 1, S. Basile 3, Vörös I. 1, P. Tóth 2 1 Magyar Ökológiai Gazdálkodásért Egyesület.
A klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Micimackó egy igaz történet
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA A MAGYAR AGRÁRSZERKEZETRE.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Jordán László növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettes
„Story of PRDC” Pankota-Kórógy Kft.
A MTESZ szerepvállalása a megújuló energia technológiák alkalmazásában
Fém- és műanyag feldolgozó Kft.
B I O F A R M Integrált ökogazdálkodási K+F EU programok, állatbarát lovarda és regionális nagytestű állatkórház
Tananyagfejlesztési munkacsoport Tevékenységünket októberében kezdtük. Feladatunk: Olyan tananyagok elkészíttetése pályázat útján, amely önálló.
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Magyarországon
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
A „Fenntartható Innovációs Technológiai Centrum” (FITC) céljai és tevékenysége A TÁMOP /1/KONV projekt nyitókonferenciája Gyöngyös,
Fejlesztési források 2007-től Új Magyarország Vidékfejlesztési Program L. Paciolo Bt Gödöllő Szabadság tér
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
1st International Meeting 7-9 November 2011, Gödöllő Hungary ECOVOC Biozöldség, biogyümölcs szakképzés Leonardo da Vinci Innovációtranszfer EGÉSZ ÉLETEN.
Kovács András ( ) Pap, hitoktató Készítették: Médiamanók.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A csemegekukorica termesztésének üzemgazdasági elemzése egy integrátor példáján keresztül VIVIEN KEREKES Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Vidékfejlesztési Program Pályázati lehetőségek a vidéknek Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Mik valójában a baktériumok? Baktériumok nélkül nincs élet a Földön!
Kaposvári Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola Privóczki Zoltán PhD. hallg A doktori téma címe:
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása a mezőgazdaságban (Kárpát-medence) Lindi Zoltán.
Előadás másolata:

Fáy gazdaság bemutatása 2012 november

Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal.

Az egyetem alatt és után is többször dolgoztam külföldön a mezőgazdaságban, mint munkás. USA, Skócia, Írország. Az egyetem alatt és után is többször dolgoztam külföldön a mezőgazdaságban, mint munkás. USA, Skócia, Írország.

ban indultam a Fiatal gazda pályázaton ban indultam a Fiatal gazda pályázaton ben kertészettel és 10 ha dió telepítésével kezdtem ben kertészettel és 10 ha dió telepítésével kezdtem. A 2009-es évben 6,5 ha zöldséget csináltam, és belenéztem sok pofonba, mint kezdő gazda. A 2009-es évben 6,5 ha zöldséget csináltam, és belenéztem sok pofonba, mint kezdő gazda. Értékesítés, munkavezetés, zöldség technológia, pénzkezelés, éjjeli őrzés, munkások kezelése, gépvásárlás Értékesítés, munkavezetés, zöldség technológia, pénzkezelés, éjjeli őrzés, munkások kezelése, gépvásárlás

2010 A 2010-es évben sok tanulsággal felvértezve, egy kicsit arréb költözve kezdtem bele, tő fehér és tő kápia paprika termesztésébe. A 2010-es évben sok tanulsággal felvértezve, egy kicsit arréb költözve kezdtem bele, tő fehér és tő kápia paprika termesztésébe. Értékesítés(konténeres beszállítás, Terdik), munkavezetés, kerítésépítés, őrzés, válogatás, árvíz Értékesítés(konténeres beszállítás, Terdik), munkavezetés, kerítésépítés, őrzés, válogatás, árvíz

képek

Borsodi Fiatal Gazda Egyesület megalapítása (2010.október)

2011 Ezek az események határozták meg a 2011-es évünket. Ezek az események határozták meg a 2011-es évünket. „A következő évben azért már szeretnénk válogatni a paprikát.” „A következő évben azért már szeretnénk válogatni a paprikát.” „Amennyiben szeretnétek hozzánk szállítani, akkor csináljatok fóliás paprikát” „Amennyiben szeretnétek hozzánk szállítani, akkor csináljatok fóliás paprikát” Német hasmenés járvány Német hasmenés járvány Az árak a padlón, a hangulat a plafonon. (értékesítési váltás; Miki, Lupó; vándorfólia; válogató szalag Az árak a padlón, a hangulat a plafonon. (értékesítési váltás; Miki, Lupó; vándorfólia; válogató szalag

2012 A „bezzeg” év A „bezzeg” év Vegyes termelésben, őrzésben, elektromos öntözés, tápoldatozás, fajtaválasztásban, ismerkedés a metszett technikával, áram kivezetése a földre, kezdés a szántóföldön, gondolkodás váltás értékesítésben (kistételes eladás a föld mellett, megjelenés az Ízek utcáján, augusztus 20-án, Pesten.) Vegyes termelésben, őrzésben, elektromos öntözés, tápoldatozás, fajtaválasztásban, ismerkedés a metszett technikával, áram kivezetése a földre, kezdés a szántóföldön, gondolkodás váltás értékesítésben (kistételes eladás a föld mellett, megjelenés az Ízek utcáján, augusztus 20-án, Pesten.)

Tervek, következő év Egészen az idei évig nagy kereskedőknek is szállítottunk, de már az idei és jövőre meg abszolúte a helyi értékesítésben gondolkodunk. Minket is meglepetésként ért, de az embereknek nagy igénye van a helyben a gazdálkodótól vett árúra. Egy picit a fóliák melett való értékesítésnek van egy látvány konyha érzése. Egészen az idei évig nagy kereskedőknek is szállítottunk, de már az idei és jövőre meg abszolúte a helyi értékesítésben gondolkodunk. Minket is meglepetésként ért, de az embereknek nagy igénye van a helyben a gazdálkodótól vett árúra. Egy picit a fóliák melett való értékesítésnek van egy látvány konyha érzése. Szántó ezen egyelőre sima szántóföldi vetésforgót csinálunk, de remélhetőleg lesznek öntözéses pályázatok és akkor valami intenzívabbet pl csemege kukoricát szeretnénk rajtuk. Szántó ezen egyelőre sima szántóföldi vetésforgót csinálunk, de remélhetőleg lesznek öntözéses pályázatok és akkor valami intenzívabbet pl csemege kukoricát szeretnénk rajtuk. Szeretnénk technológiai váltást, kapacitás bővítést. Pályázatok segítségével modernebb talajnélküli termesztést, biológiai növényvédelmet, fűtött fóliát, hűtőházat, válogatót, csomagolót, szilárd burkolatú telephelyet. Szeretnénk technológiai váltást, kapacitás bővítést. Pályázatok segítségével modernebb talajnélküli termesztést, biológiai növényvédelmet, fűtött fóliát, hűtőházat, válogatót, csomagolót, szilárd burkolatú telephelyet.

Köszönöm a Figyelmet