Www.solintezet.hu Mata-Morfózis Ruzsa Ágota Tanuló Szervezetek a Fenntarthatóságért Alapítvány SoL Hungary, elnök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Republikon Tolerancia-kutatások
Advertisements

Kiutak a válságból?. Kiút feltételei • Rendszerszemlélet • Szociális igazságosság • Környezet eltartóképesség szerinti használata • Paradigmaváltás •
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Posztmodern vállalat Dr. PhD Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
„A Honlapod a Holnapod” online marketingkommunikációs workshop december 3. Varga István
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Hogyan és miért vállalkozzunk?
Család.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Az Európai Női Lobbi nézőpontja Juhász Borbála.
A jelenléten alapuló fejlesztés Az előadás menete A fejlesztés szükségessége, fogalma A probléma lényege A javasolt modell.
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
A neo-weberiánus állam vonzásában Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök MKT 46. Közgazdász-vándorgyűlés Eger június
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A hatalom és felelősség kérdése a személyközpontú segítő kapcsolatban
EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG, FELELŐSSÉG, A LELKI ÉLET FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSE
Vallásantropológia rítus, totem, tabu, mágia, mítosz
Hatalomfelfogások, a hatalom minőségei és a hatalomgyakorlás eszközei
A felvilágosult abszolutizmus

A szakértők lehetséges szerepe a helyi fejlesztésben A részvételi akciókutatásban rejlő lehetőségek Bajmócy Zoltán – Málovics György Szegedi Tudományegyetem.
Egyéni döntések a szervezetben
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Az informális hálózatok szerepe a szervezeti tudásáramlásban és kommunikációban Suhajda Virág, Tanuló Szervezetek a Fenntarthatóságért Alapítvány.
Dia-logos, a kollektív tudás útja TSZ és TM A SOL modellben
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal január 14. Szolnok.
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Szervezeti viselkedés Bevezetés
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Neorealizmus és neoidealizmus
Önkormányzatiság Romániában – helyzetkép és jövőkép Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke INNOVA KONFERENCIA Szabadka
Az eredményesség kulcsa egy önkormányzati gazdaságfejlesztési projekt esetében The keys of success in case of an economic development project implemented.
Az információ és kommunikáció szerepe a vidéki területek fejlesztésében Katonáné dr. Kovács Judit A Magyar Agrárközgazdaságtudományi.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
2014BME. Mi is az az AIESEC? Hallgatók által vezetett nemzetközi non-profit szervezet Mintegy aktív tag 113 ország 2 fő profil – Tagok fejlesztése.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Szakértelmek és tudások integrációja Horváth Zsuzsanna Budapest 2013.
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Elgondolások az aktív időskor programjára,
Architecture Dialogues Positions – Concepts – Visions Marcel MEILI, Markus PETER Marcel Meili, Markus Peters Architekten pp “Our driving force.
Az első csoda: Kánai Menyegző
ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
Paradigmaváltás a kommunikációban Lakatos Zsófia június 5.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Innováció az oktatásban – innováció a gazdaságban Készítette: Szabó Gábor Szeged, szeptember 21.
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Szociológia Tanszék Szociológia szak Péter László.
1 From building roads to building society Federation for the Development of Community Participation 2012.
Az igazságszolgáltatás: Résztvevő szervek, a bíróságok
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Kultúra és kommunikáció
Agrár-környezetgazdálkodás
Fenntarthatósági Fórum
Gondolkozz el…..
Előadás másolata:

Mata-Morfózis Ruzsa Ágota Tanuló Szervezetek a Fenntarthatóságért Alapítvány SoL Hungary, elnök

Jö-vő Emerging – kibontakozó ( gazdaság, jelentés, értelem..) Jövő a jelenben Új játékosok ( kik ? Vezetik, alakítják? Új játékok ( miért? És Kinek? És Hogyan?) Welcoming – Isten Hozta.. Metamorfózis=Transformáció=átalakulás

A KAPCSOLATOK és az Antropocén kor KOMMUNIKÁCIÓNK LÉNYEGE NEM AZ, HOGY MEGOSZTHASSUK AZ INFORMÁCIÓT, HANEM HOGY HARMÓNIÁTTEREMTSÜNK AZ ÉLŐ SZERVEZETEK VISELKEDÉSE KÖZÖTT. Humberto Maturana mythos, theos, logos, holos A Holos korszaka: a 3 C kora ---Lászó Ervin C/kapcsolatok, C/kommunikáció, C/Kognició, C/ooperáció,C/közösség…

TUDÁS A tudás konszenszusra épülő koordinált cselekvés. A tudás nem egy birtokolható adat vagy tárgy, hanem egy részvételre ösztönző folyamat. (Humberto Matura)

Témák MIÉRT? Átalakulás – válság, konfliktusok, szakadás, szervezetek, HUBRIS – GŐG - RangKórság Hatalom és Szeretet=Erő ÚJ Kormányzás HOGYAN? Előadás ( cégek, politikus) Dialógusok - Támasz csoportok Café beszélgetések ProAction cafék-50 téma Fiatalok – női=feminine energiák Intellekt - Involve- Inspirál-Intuíció- Innováció-

HASADÁS ÉN – TERMÉSZET - KÖRNYEZETI SZAKADÉK ipar ÉB - TE – TÁRSADALMI SZAKADÉK Hierarchia-Piramis ÉN – ÉN ----SPIRITUÁLIS SZAKADÉK önzés és EGO Ego gazdaságból az EKO gazdaságba

váltás Vezetés Hatalom és Szeretet – Adam Kahane, DA, Kolumbia, Kanada Fiatalok és idősek HUBRIS-GŐG- politika, vállalatok- döntések Működés Elmond-előad ÉS részt vesz, ott marad-P.Senge, Arie de Geus, G.Carstedt Dialógus-Figyelem konverzáció Megért-nem Fél- komplexitás

A hatalmi struktúra átrendeződése

Meta-morfózis Global SoL Fórum Society for Organizational Learning 20 éves, könyv 25 éves

MódSzerTár értékes és fontos beszélgetések

Open Space Technology

Etika - kapital Értékek és tettek hasadás-hitelesség Do.Meadows: 12 színt paradigmaváltás Nincs paradigma Kapital_tőke Föld pénz tudás KIÉ? Enyém-tied?

A 3 leghatékonyabb átalakulás 03.A rendszer létének célja 02.A mögöttes paradigma érték és gondolat mintái..ami a célokat, struktúrákat, paramétereket, stb. éltetik 01. Túllépni a paradigmákon ( Bohm - Scharmer-Senge -Kabat-Zin...)

Kérdések Tulajdon viszonyok--- Mandragon - szövetkezetek – Baszk alapítványok- Zeppelin Új vezetők Finno Team Academy Önzőből az Ökoba Van-e még idő? Az önzés magasabb foka… félelem hiánya=szeretet, megértés ereje- nagyobb rendszerek

És így ÖSSZEADÓDNAK INSPIRÁLÓDNAK ÉS KÖZÖS FELELŐSSÉGVÁLLALÁSBAN A TETTEK ÉS CSELEKEDETEK ALKOTÓ TÁRSAIVÁ VÁLNAK ÉS IGY ÁTALAKUL A TÁR-S-AD-ALOM

TETTRE-HÍVÁS DECEMBER JÚNIUS 21. ERŐ ÉS SZERETET JÖVŐTEREMTÉS MAGYARORSZÁGON TRANSZFORÁLÓ EREJŰ FORGATÓKÖNYVEK ÖSSZETÁRSADALMI RÉSZVÉTELLEL

Meta-Morfózis SoL Klub Július 2-3.

Tér-tár In order to make anything change, just create the space. That is not created by our actions but by our presence.” „A változáshoz nem kell egyéb, mint az általad megteremtett tér. Ezt a teret nem tetteink, hanem jelenLétünk hívja életre.” Peter Senge, MIT professor, Sloan School of Management, SoL társalapító,

KÖSZÖNÖM Ruzsa Ágota Éva SoL Hungary