TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
Az iskolai szociálismunka
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Hogyan tovább, kollégiumpedagógus? Vopaleczky György
TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola” című projekt tevékenységeinek bemutatása.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP – 08/2 Iskolai tehetséggondozás. A pályázat azonosító jele: TÁMOP – 08/2 Iskolai tehetséggondozás TÁMOP – 08/2 Iskolai tehetséggondozás.
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
TÁMOP /A
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A „segítő tanár” rendszer működése az Új Buda Alma Mater-ben Turányi Zsófia Budapest február.
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
A TEHETSÉGGONDOZÁS KRITIKUS PONTJAI I
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
Képzések, műhelyek, kiadványok és online diákportál fejlesztés a Hidak Program kiterjesztésben.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Speciális gyermekvédelem
Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítása
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Érzelmi intelligencia
A 18 éves korra emelt tankötelezettséggel kapcsolatos pedagógusi tapasztalatok Istenes Mónika Budapest január 27.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Intenzív családi foglalkozások o családi apartmanok számának bővülése o két napos programok.
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Esély a szülőknek, lehetőség
A képzés helyszíne, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén

Tehetséghidak Program – 8. alprojekt Tehetséges, kiemelkedően tehetséges gyermekek/fiatalok tehetséggondozása Alprojekt célkitűzés  A Tehetséges, kiemelkedően tehetséges gyermekek/fiatalok számára, tehetségük kibontakoztatása érdekében speciális és komplex, egyénre szabott tehetséggondozó programok megvalósítását tűzte ki célul. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Megvalósított Programok  Személyiségfejlesztő Program  Személyiségfejlesztő Utánkövető Program  Tehetség-és Pályatanácsadás TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Személyiségfejlesztő Program Fő célkitűzés  Mentalitást fejlesztő program, mely a tehetségeket arra ösztönzi, hogy segítséget kérni nem szégyen és a problémák feldolgozása jó hatású.

Személyiségfejlesztő Program bemutatása A tehetség minél hatékonyabb kibontakoztatása érdekében komplex személyiségtámogatás történt 2013 február és május között:  órarendhez igazodva: 30 óra egyéni és 20 óra csoportos személyiségfejlesztés,  a program komplexitása: szülők és pedagógusok aktív bevonása a program elején és végén. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Célcsoport Olyan kiemelkedően tehetséges éves fiatalok vettek részt az egyéni és csoportos fejlesztéseken, akik esetében a tehetség  lelki,  magatartási,  kommunikációs problémákkal párosul, ÉS amelyek a fiatalok vagy környezetük számára is problémát jelentenek.

A Személyiségfejlesztő Program 109, éves fiatal bevonásával valósult meg a következő helyszíneken:  Budapest és környéke,  Debrecen és környéke. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Személyiségfejlesztő Utánkövető Program A Személyiségfejlesztő Utánkövető Program 47 kiemelkedően tehetséges diák bevonásával valósult meg 2014 tavaszán.  Kiválasztás:  az egyéni és csoportos fejlesztők javaslatai, értékelései alapján,  a 109 egyéni és csoportos fejlesztésen részt vett diákok visszajelzései révén kerültek kiválasztásra.  További 20 óra egyéni fejlesztés.

Tehetség-és Pályatanácsadás Célkitűzés  Egy tehetséges gyermek képességeinek kibontakoztatásában számos akadályozó tényező lehet, mely(ek) hatással lehetnek a tehetség felismerésére és/vagy a jövőbeni pályaválasztásra. EZÉRT komplex, a tehetséges gyermekek és fiatalok képességeire, belső tulajdonságaira, környezetére, egyaránt figyelmet fordító tehetség- és pályatanácsadás indult. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Tehetség-és Pályatanácsadás bemutatása  januártól áprilisig valósult meg országszerte.  104, 6-20 éves gyermek/fiatal bevonásával.  A bevont diákok órarendjükhöz igazodva komplex, teljes körű konzultációs támogatást kaptak igény szerint legfeljebb 10 órás tanácsadás keretében.  Életkortól függően a család is bevonásra került. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

A Tehetség-és Pályatanácsadás célcsoportja Olyan 6-20 éves tehetséges, ígéretes adottságú gyerekeket vártunk a programba:  akik fejlődését, teljesítményét motivációs, érzelmi, vagy társas nehézségek akadályozzák,  akik iskolai sikerességének útjában magatartási, viselkedési problémák állnak,  akik döntési helyzet előtt állnak, de nem látszik a helyes irány, vagy megerősítésre van szükségük, TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

 akik több területen tehetségesek, és dönteniük kell,  akik önbizalomhiánnyal, önértékelési nehézséggel küzdenek,  akiknek nehéz, vagy gyorsan változó családi helyzete nehezíti fejlődését. TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Egyéni Tehetséggondozás útja a 2014/2015 tanévben TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

A szakmai tapasztalatok és a diákok visszajelzései alapján újra átgondolva, kibővítve meghirdetésre kerül országszerte:  Tehetség és Pályatanácsadás  10 óra tehetség vagy pályaorientáció  6-20 éves gyermekek/fiatalok  Személyiségfejlesztő Program  30 óra egyéni és 20 óra csoportos fejlesztés  éves diákok bevonásával TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt

Köszönöm a figyelmet! Csemer Patricia alprojekt vezető MATEHETSZ