Mi otthonunk felújítási és új otthonépítési alprogram Új Széchenyi Terv és a K&H Zöld hitel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csider László TERC Kft. Győr, április
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Aktuális pályázati lehetőségek
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
A Zöld Beruházási Rendszer és támogatásai
Önkormányzatok finanszírozása
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
A társasház-felújítások finanszírozásának aktuális kérdései
P A N E L P Á L Y Á Z A T 2008 – 2009 Csider László főosztályvezető Önkormányzati Minisztérium Lakásügyi Főosztály Budapest, február 2.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
Budapest, április 11. dr. Bart István Igazgató Magyar Energiahatékonysági Intézet Lakóépületek Energiahatékony Felújítása Lakossági igények, állami.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Energetikai támogatási rendszerek Július 30. Lipcsik Melinda Energia Központ Nkft.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Tájékoztató az „Otthon Melege Program” önkormányzati támogatásáról
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
A társasházak energiahatékonysági felújítását segítő projektmenedzsment képzés szeptember 23. ► Soproni társasház komplex energiahatékonysági beru-
Mitől innovatív egy vállalkozás?
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
Üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Társasházak felújítása Az ”Otthon Melege” program Előadó: Radnóti Ákos Alpolgármester.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Energetikai célú pályázatok rövid áttekintése Gajzágó Gergő programmenedzser május 19.
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
LAKOSSÁGI FÓRUM OTTHON MELEGE PROGRAM
GINOP 8.4.1/A-17 Hitelprogram
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Bodó Béla, mesteroktató, energetikus
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
12 ezer milliárd forintos keret
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
12 ezer milliárd forintos keret
II. Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencia
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
K+F+I Tevékenységek fejlesztése Debrecen,
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

Mi otthonunk felújítási és új otthonépítési alprogram Új Széchenyi Terv és a K&H Zöld hitel

Miért előnyös számotokra kihasználni ezt a lehetőséget? A Zöld hitel kiegészíti a pályázatot: Biztosítja az önerőt a beruházáshoz A pályázat utófinanszírozású, a hitel biztosítja a teljes beruházási költséget Az ügyfél elkezdheti a munkálatokat a pályázat elbírálása előtt Megvalósul a beruházás a pályázat elutasítása esetén is Bank által megtérített díjak (energia-tanusítvány), melyek szükségesek a pályázat esetén is Új ügyfelek és ügyfélszegmens: A pályázat valószínűsíthetően a magasabban kvalifikált ügyfélszegmens érdeklődését kelti fel erőteljesebben Magasabb jövedelmű és könnyebben kiszolgálható ügyfelek Keresztértékesítési lehetőségek az új ügyfelek számára (biztosítás, számla stb.) Új szélesebb, tudatosabb ügyfélkör, magasabb jövedelem számotokra

Miért a legjobb választás a Zöld hitel a pályázat mellé? Termékelőnyök sora: A pályázat felhasználása felújítás esetén, megegyezik a Zöld hitel hitelcéljaival Kedvező lakáscélú hitelkamattal juthat kölcsönhöz a pályázó/igénylő Egyösszegű folyósítás a beruházás megkezdése előtt Nincs deviza árfolyamkockázat, mégis kedvező törlesztőrészlet Ingyenes értékbecslés és első műszaki szemle 1-10 millió Ft kölcsönösszeg, akár 35 éves futamidő Nincs számlabemutatási kötelezettség, csak műszaki ellenőrzés A beruházáshoz kapcsolódó energiatanúsítvány díját 25eft-ig a Bank fizeti A beruházás előnyei: Csökkenő rezsi költségek, befektetés akár a kiadások növekedése nélkül Jelentősen növekvő ingatlanérték és forgalomképesség Környezettudatosság

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer: „Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram” Pályázat magánszemélyek és társasházak részére A pályázat célja: Megújuló energiafelhasználás elősegítése, valamint új, energiatakarékos lakóépületek építése. meglévő lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező energiahatékonysági komplex felújítása, korszerűsítése Jellemzők: Pályázati időszak: augusztus 15. és október 30. között Teljes pályázati keretösszeg: 1,6 milliárd forint Maximum 50%-os támogatási intenzitás (megújuló energia alk. esetén) Vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású!

A pályázat alapfeltételei A támogatható ingatlanok köre előtt, hagyományos technológiával épült ingatlanok Legfeljebb 12 lakásos társasházak ill. lakásszövetkezetek Új építése esetén: családi ház max 200m2, társasház max 90m2/lakás mértékig nyújtható támogatás Támogatható munkálatok köre: Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréje/beépítése Az épületek nyári hővédelmének javítása (árnyékoló szerkezetek) Homlokzat és födém hőszigetelése Hagyományos fűtési és melegvíz rendszerek felújítása, átalakítása Hővisszanyerős szellőzési rendszer kiépítése Megújuló energiafelhasználás növelése

A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke I. Felújítási beruházás támogatási intenzitása: Megújuló energiaalkalmazása esetén, maximum 50% ‘D’ energiaosztály alatt legalább három osztály javulása ‘D’ és ‘C’ kategóriából legalább ‘A’ elérése ‘B’ kategóriából legalább ‘A+’ energetikai osztály elérése esetén A megújuló energia felhasználása el kell hogy érje a fűtés és a használati melegvíz (HMV) fajlagos energiaigényének 25%-át Megújuló energiaalkalmazása nélkül, maximum 40% Új ingatlan építésekor: Azok a munkálatok támogathatóak melyek legalább az ‘A’ és ‘A+’ energiahatékonyság elérését eredményezik, kötelező megújuló!

A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke II. Támogatási intenzitás és maximum támogatási összeg

A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke III. A támogatási intenzitás további feltételei: Energiahatékonysági felújítást megvalósító beruházások esetén: (‘D’ energiaosztály alatti kiindulási állapottól) -min 50 %-os fűtés és HMV fajlagos energiaigény megtakarításnál 40%-os -min 60%-os fűtés és HMV fajlagos energiaigény megtakarításnál 50%-os A maximálisan figyelembe vehető költségnél nagyobb költségű beruházás esetén -legfeljebb a megadott összeghatárig igényelhető támogatás -az igényelt állami támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehető figyelembe. Új, energiatakarékos ingatlanok építésének támogatása: -‘A’ energetikai minőségű épület építése esetén: 40ezer Ft/m2, de max. 4 millió Ft lakásonként -‘A+’ energetikai minőségű épület építése esetén: 60ezer Ft/m2, de max. 6 millió Ft lakásonként.

A pályázat menete Kizárólag hiánytalan dokumentációt fogadnak be! A pályázatot 1 eredeti és 1 másolati példányban kell benyújtani, melyhez csatolni kell az energetikai és CO2 számításokat tartalmazó CD-t 1 példányban. Az energetikai számításokat korszerűsítés esetén az eredeti és tervezett állapotra, új építés esetén tervezett állapotra vonatkozóan kell benyújtani A beruházás költségvetésében csak az általános forgalmi adóról szóló, az árajánlattal megegyező tartalmú számlákkal igazolt költségek számolhatók el támogatás csak a kereskedelmi forgalomból beszerzett új berendezések, készülékek és anyagok beépítésére folyósítható A megvalósult állapotot igazoló energiatanúsítvány a támogatás kifizetésének feltétele, amely bemutatása a beruházás befejezése után 60 napig, de legkésőbb ig történhet meg Fontos: megkezdett beruházás nem támogatható!

Teljes dokumentáció Részletes pályázati anyag és további infó:

11 Mindez értékesítési akcióval társul!

12 Értékesítési akció I. szakasz Akció: Próbáljon ki minket extra jutalékért! Mértéke: az alapjutalékon felül +0,3% Elvárás: minimum 10 millió forint folyósított lakossági jelzáloghitel Kifizetése havonta az alapjutalékkal egy időben

13 Értékesítési akció II. szakasz Akció: Ha tetszik az „új” K&H dolgozz velünk magasabb extra jutalékért! Mértéke: az alapjutalékon felül +0,5% Nincs teljesítmény elvárás! Kifizetése havonta az alapjutalékkal egy időben

Értékesítési akció III. szakasz Akció: Dolgozzunk tovább együtt extra jutalékért és kezdjük jól 2012-t Mértéke: az alapjutalékon felül +0,75% Minimális teljesítmény elvárás ( havi 30 millió országosan ) Kifizetése havonta az alapjutalékkal egy időben

Köszönöm a figyelmet!