Dr. Dénes Tamás Magyar Rezidens Szövetség 2014 – Önkormányzati Egészségügyi Napok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
A KORRUPCIÓ ÉS A MINDENNAPI ÉLET: A MAGYAR KÖZVÉLEMÉNY
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Gyakorló feladatok Makroökönómia.
DIÁKVÁLLALKOZÁS TANÉV. Felmérés szeptember 1306 tanuló Iskola tanulóinak 96%-a Nemek aránya fiúlány %57%
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Hála Pénz Kampány - hálát a betegtől pénzt az államtól „A hálapénz megalázza azt aki kapja és azt is aki adja. Elvtelen függőséget hoz létre a beteg-orvos.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
ATTITŰDÖK A KORRUPCIÓRÓL A JÖVŐ GAZDASÁGI SZAKEMBEREINEK SZEGMENSÉBEN
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
Környezeti szemléletformálás
Pedagógusok az együttnevelésről Keller Magdolna Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudomány Tanszék Eger.
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
Zöld kommunikáció - esetek November 21.. Mit tudunk?
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Az óvodapedagógusok hazai társadalmi elfogadottsága, az óvodai munka szakmai felügyelete és minőségbiztosítása Villányi Györgyné Jutka tudományos munkatárs.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
3. óra.
Margitay – Mérnöketika KENŐPÉNZ ÉS KORRUPCIÓ 12. óra.
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Alberti Rita Apró Zoltán Balogh Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Magatartástudományi Intézet
GENERALI Alapkezelő Zrt. Az oroszlán erejével GENERALI Alapkezelő Zrt. Milyen új együttműködés szükséges a választható portfoliós rendszer bevezetése során.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat az oktatók körében - ábrasor
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
2014. augusztus 20. Új kialakítási koncepció augusztus 20.2 A postabolt elhelyezésével és belső elrendezésével kapcsolatos levárások Egyfelől legyen.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
Mit gondol, okoz-e jelentős hatáscsökkenést, ha kimarad néha a gyógyszer bevétele? (százalékos megoszlás)
A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről.
Tankönyvellátás
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
A győztesek felelőssége – - Tájkép csata után Egészségügyi kerekasztal beszélgetés Dr. Stubnya Gusztáv stratégiai főigazgató.
egyetemi tanár, főigazgató
Ápolói hivatás megítélése középiskolás korúak körében
A KÜLFÖLDI HALLGATÓK INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI SZEMPONTJAI TÁMOP C-12/1/KONV Losoncz Annamária Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóság.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK november.
Az oktatás, az egészségügyi, valamint a szociális ellátás, mint versenyképességi tényezők Április 6. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató.
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Hálapénz nélkül. Hogyan tovább
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
A kutatási program leírása
Előadás másolata:

Dr. Dénes Tamás Magyar Rezidens Szövetség 2014 – Önkormányzati Egészségügyi Napok

„Összességében Önnek mi a véleménye a hálapénz rendszerről?” bázis: teljes minta, n=1319, támogatott egy válasz * A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt kénytelen vagyok elfogadni, de elviekben nem értek egyet ezzel a finanszírozási móddal Orvosok: 89% elutasítja a hálapénzt 2

A hatodévesek 90%-a elutasítja a paraszolvencia rendszerét, 70% viszont jelen körülmények miatt elfogadná, ha felajánlanának neki hálapénzt. „Mi a véleményed a hálapénz rendszerről?” bázis: teljes minta, n=297, támogatott, egy válasz

„Vállalnál-e olyan kötelezettséget, hogy nem fogadsz el hálapénzt, ha ezért magasabb fizetésben részesülsz?” bázis: teljes minta, n=297, támogatott, egy válasz A hatodévesek 41%-a akkor vállalná, hogy nem fogad el hálapénzt, ha a kezdő orvosi alapbére nettó Ft lenne. 25% már nettó Ft, 13% pedig nettó ezer Ft esetén is elutasítaná. 7-7% nyilatkozta, hogy semmilyen feltétel mellett nem vállalna ilyen jellegű kötelezettséget, illetve, hogy a körülményektől függetlenül soha nem fogadna el ilyen jellegű pluszpénzt.

Rendszerváltás = Szemléletváltás Jelenleg Hálapénzszürke/softkorrupt rendszer minőségigénytelen munkakörülménytelen könyörtelen, embertelen jövőképtelen, frusztráló, terhelő,hiánygazdálkodó, lelkesedésromboló, életképtelen, fenntarthatatlan Pultalatti, szegények és gazdagok egészségügye A beteg érdeke NEM a legfőbb törvény

bázis: aki tervez külföldi munkavállalást, n=248, támogatott, soronként egy válasz „Kérjük jelöld meg, hogy az alábbi okok milyen mértékben játszanak ebben szerepet abban, hogy külföldön szeretnél dolgozni? A skálán 7=Teljes mértékben, 1=Egyáltalán nem!” Átlag 6,11 6,01 4,44 3,94 3,54 3,44 3,34 1,67 A külföldi munkavállalást legjelentősebben befolyásoló tényezők a magyarországi alacsony fizetések és kedvezőtlen munkakörülmények. A hallgatók csupán egyötöde szeretne kifejezetten külföldön dolgozni! A képzés színvonala és a hosszú távú elköteleződés harmaduknál nagyban hozzájárult a döntés meghozatalához.

bázis: teljes minta, n=297, támogatott, soronként egy válasz „Milyen benyomást tettek Rád oktatóid az alábbiak tekintetében?” A skálán (5=Nagyon jó/kiváló, 1=Nagyon rossz)!” ÁtlagTOP2 4,2385% 3,2845% 3,0936% 2,9428% 2,8325% 2,4711% 2,7419% 2,8123% A hallgatók 85%-ára az oktatóik szakmai felkészültsége jó benyomást tett. A diákok fele az orvosi hivatáshoz való viszony, több mint harmada a beteggel történő kommunikáció tekintetében is ezt tapasztalta tanáraival kapcsolatban.

Orvosok jelenlegi és várható kormegoszlása – 2011, 2016, ( Forrás : EEKH, EMK ) Forrás : EEKH, EMK. Forrás : EEKH, EMK

bázis: teljes minta, támogatott egy válasz „Mi a véleménye arról, hogy ha az orvosok alapbére egy, a szakma által is elfogadható szintet érne el, akkor a „hálapénz” adása és elfogadása korrupciónak minősüljön és így büntethető legyen?” 10 Tisztességes bérek mellett a paraszolvencia büntethetőségét az orvosok és a lakosság is támogatja! 77% 81%

Félelem bére Orvos/szolgáltatás vásárlás Ő fog műteni, amelyik megvágta az arcát borotválkozás közben? !

„Mennyire ért egyet az alábbi, „saját” orvos választásához kapcsolódó állításokkal?” bázis: teljes minta, n=761, támogatott egy válasz

Jelen Holnap Nem prioritás ???????????????? - pénztemető - pazarló - nem termel - visz és nem hoz - miért tegyünk bele több pénzt – így is működik NEM MŰKÖDIK !!! Prioritás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - befektetés - hatékony - termel - többet hoz, mint visz - jól működő állami egészségügyre épülő egészségipar MŰKÖDIK !!!

Szemléletváltás A jövő, a holnap egészségügye Pozitív, dinamikus, lehetőségekkel teli, vonzó, Termelő, jó befektetés, jó üzlet Tiszta, átlátható Szolgáltatás IS Minőségközpontú ( Oktatás/gyógyítás) Élhető és fenntartható A beteg érdeke LEGYEN a legfőbb törvény

A holnap élhető és fenntartható egészségügye A beteg érdeke a legfőbb törvény Minden változtatás a magyar beteg érdekeit kell szolgálja Be kell bizonyítani, el kell magyarázni : Az egészségügybe/egészségiparba érdemes/megéri befektetni  6% GDP

A szakemberek iránti versenyben vesztésre állunk Az igazi vesztes a magyar beteg

Orvosképzés mint export Orvosképzés = üzlet !?,, Palkovics László kitért arra is, hogy növelik az orvosképzésben a klinikai gyakorlóhelyek számát. Az orvosképzést hatékony exportnak nevezte, közölte: a sajnálatos orvoselvándorlás pozitív hozadéka ugyanis a magyar orvosképzés pozitív külföldi megítélése, amely a hazai és a külföldi hallgatói létszám növelését eredményezheti ezen a területen.,,

I.Orvosképzés számokban – PTE ÁOK Porvay Péter gazd. ig. anyagából

Szemléletváltás = Siker Merjünk sikeresek lenni!

Köszönöm a figyelmet !