ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU 2013. OKTÓBER 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Az iskolai szociálismunka
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
„Legyen jobb a gyermekeknek! Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység ellen Kun Zsuzsa MTA GYEP.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Szilvási Léna szakmai vezető november 11.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Legyen jobb a gyermekeknek!
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
1 A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programtól a Legyen jobb a gyerekeknek Nemzeti Stratégiáig MEH–MTA 2006–2007. évi kutatások beszámolója május.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Nagy-Majdon József - Társulási Tanács elnök ”Lehetőségek a Gyerekesély Program révén a Bátonyterenyei kistérségben” - Mit várnak el a kistérség települései.
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
„Legyen jobb a gyermekeknek! ” Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység ellen Kun Zsuzsa MTA GYEP.
Ásotthalmi tanyavilág élni akar Gátsoron DAOP-4.1.3/B Ásotthalmi tanyavilág élni akar Kissoron DAOP-4.1.3/B Az Európai Unió támogatásával,
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU OKTÓBER 30.

ESÉLYT A BIHARI GYERMEKEKNEK TÁMOP A-12/

A PÁLYÁZATI KONSTRUKCIÓ ALAPVETŐ CÉLJA… a szegénység, különösen a gyermekszegénység csökkentése, és a szegénység újratermelődésének, átörökítésének megelőzése a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia, célkitűzéseivel összhangban. Cél a helyi szükségletekre épülő gyermek- és ifjúsági politika kialakítása és megvalósítása, a gyermekeket és családjaikat érintő szolgáltatások összehangolása és fejlesztése, a kistérségekben élő gyermekek és gyermekes családok felzárkózási esélyeinek növelése érdekében.

Ezen célkitűzéseket szem előtt tartva nyújtotta be pályázatát a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása és nyert el 100 % támogatási intenzitás mellett Ft támogatást. A támogatási szerződés április 23-i aláírását követően a Berettyóújfalui térség 29 települését érintő program május elsején elindult, melynek megvalósítására a Társulás létrehozta a Bihari Gyerekesély Irodát.

A PÁLYÁZAT FŐ CÉLJA… a kistérségben élő hátrányos helyzetű gyermekek hatékony segítése, életkilátásaik javítása, az elmaradottság csökkentése a térség teljes területén, komplex módon kezelve. A projekt közvetlen célcsoportja a Berettyóújfalui kistérségben élő gyermekek, fiatalok és családjaik, különös tekintettel a szegénységben élő vagy szegénységgel veszélyeztetettekre. Ezen célcsoport jellemzően halmozottan hátrányos helyzetű, elmaradottságából kitörni nehezen képes családban, alacsony életszínvonalon él. Közvetlen illetve közvetett módon a projektben a kistérség lakosságának 60%-a érintett, ez kb ember, akiknek minimum 40%-a hátrányos helyzetű.

A PROJEKT SEGÍTSÉGÉVEL sikerülhet létrehozni egy olyan humán-tőke beruházást, mely a térség gazdasági és jóléti fejlődését alapozhatja meg hosszú távon. A gyerekeknek és szüleiknek nyújtott szolgáltatások, beruházások segítségével javulnak a gyermekek esélyei a fejlődésre, továbbtanulásra. Megfelelő segítséget kapnak, mind fizikailag, mind mentálisan abban a korban, amikor a legnagyobb szükség van erre, és amikor még lehetőség van időben orvosolni a feltárt problémákat.

A PROGRAMBAN 24 HÓNAP ALATT MEGVALÓSULÓ TEVÉKENYSÉGEK: - Komádiban és Biharkeresztesen Biztos Kezdet Gyerekházakat hoznak létre, ahol a 0- 3/5 éves korú gyermekeket és szüleiket, a Közösségi házakban pedig a családokat várják a megvalósítás időszakában rendszeres programokkal, szolgáltatásokkal. - A kistérség minden településén komplex programsorozatot dolgoznak ki és valósítanak meg a településen dolgozó szakemberek: baba- mama klub, óvodai, iskolai szabadidős programok, ifjúsági programok, szülői klub, családi nap, állampolgári ismeretek, stb.

- A térségben élő, munkaerőpiacról kiszorult álláskeresők társadalmi – azon belül elsősorban a munkaerőpiaci- reintegrációjának elősegítésére egy komplex képzés és tréningsorozat valósul meg. - A projekt 2 éve alatt egészségügyi szűrővizsgálaton vesz részt minden 1. és 5. évfolyamos gyermek: 1. osztályosok látás, hallás, 5. osztályosok anyagcsere és mozgásszervi szűrővizsgálaton. Rászorultsági alapon hozzájárulást kaphatnak a hátrányos helyzetű családok a gyógyászati segédeszközök megvásárlásához.

- Berettyóújfalu, Komádi, Biharkeresztes bölcsődéi valósítanak meg családi játszó programokat Gólyafészek címmel. Az anyák és kisgyermekeik kapcsolaterősítését, és a meseolvasás népszerűsítését szolgáló programsorozat indul „Anya mesélj, játssz velem!” címmel. - Mit ültetsz a kertedbe?” címmel növénytermesztési technikákkal ismerkedhetnek meg az óvodai-iskolai kertektől a családi kiskertekig, ahol az ültetéstől a feldolgozásig követhetik végig a folyamatot.

- A középiskolás kollégisták számára nyári fejlesztő, felkészítő foglalkozásokat, szorgalmi időben gazdag szabadidős programokat terveztek a kollégiumi nevelők. Hátrányos helyzetű fiatalok számára nyújt lehetőséget pl. színház, múzeum, mozi, koncert, strand, stb. látogatásra, kirándulásokra. A felzárkóztatáson résztvevő kollégisták iskolakezdési csomagot kapnak.

A BERUHÁZÁS KÖLTSÉGVETÉSI ADATAI Ft Ft. (100%) A PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE ELNYERT TÁMOGATÁS

KEDVEZMÉNYEZETT Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása Bihari Gyerekesély Iroda 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György u KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft Budapest, Váci út 45. „C” épület