Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht. 2006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Az információbiztonság
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
Káldos János ELDORADO-projekt Matarka Egyesület konferenciája, Fővárosi Levéltár ELDORADO ELektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere,
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Mikszáth Kálmán Gimnázium Postaforgalmi SzKI és Kollégium
Központi és közösségi szolgáltatások olvasóknak, könyvtáraknak.
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
Távmunkások informatikai alapképzése
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
2007, Közadattár Program, Neumann Kht. Közérdekű adatbázisok továbbhasznosítása – formátumok, szabványok, protokollok, forgatókönyvek Galambosi.
A KIR rendszer bemutatása Közoktatási Információs Rendszer
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
Onlinemarketing.hu Kft. A Magyar Online Hirdetési Adatbázis rövid bemutatása. Készítette az Onlinemarketing.hu Kft.
Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.
LEVÉL.
Networkshop, április Gál Gyula, Szegedi Tudományegyetem, Egyetemi Könyvtár Szerver-kliens alapú online intranetes.
Megoldás Felhő szolgáltatások és Windows 7.
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
Adatszolgáltatások teljesítésének technikai változásai november december 03. Borsos – Gulyás Márta.
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az adatküldés aktuális kérdései szeptember 14. Fejérvári Bence.
WEBBASE - GPS alapú elektronikus menetlevél
Az oklevélmelléklet előállítását segítő helpdesk és honlap Kissné Pap Margit vezető főtanácsos oklevélmelléklet koordinátor.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
Az egészségügyi intézmények adatvédelmi és adatbiztonsági szabályozása az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény.
A NEMZETI ADATVAGYON INTEGRÁCIÓJA DIGITALIZÁLÁSI KONFERENCIA MÁJUS 21 – 22. DEBRECEN UJVÁRI MÁRIA.
A LEVÉLTÁRI HÁLÓZAT TARTALOM- ÉS TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSA
Kutyaház Egyesület Debrecen A választott téma. Felhasznált technológiák HTML5 HTML5 CSS3 CSS3 PHP5 PHP5 MySQL MySQL jQuery jQuery.
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
TIOP-1.2.3/08/ Nagykun Tudásdepó-Expressz Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése.
Fontos információk.
A minisztériumok idei teljesítményének értékelése, eredmények, a kapott visszajelzések Berghold Brigitta - EMLA Egyesület, NOSZA projekt.
MeFTIR alkalmazás kivitelezőket érintő aspektusai
Tisztaszoftver (Campus) program
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
A weblapkészítés alapjai
5. Könyvtári Napok, Sopron, MOKKA eredmények – Régi könyvek feldolgozása Bakonyi Géza – Hegyi Ádám.
Készítette: Derecskei Nikolett
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.
Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról.
KRÉTA Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
A megyei levéltárak csatlakozása az Elektronikus levéltárhoz Décsey Sándor Főlevéltáros MNL SZKK.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Adatbázisok használata a tájékoztatási gyakorlatban Dr. Nagy Enikő Csomád,
Füzessy Tamás üzletág igazgató A MOREQ és a KEIR összehasonlítása.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
Útmutató a click4suppliers easy használatához
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Szemelvények a MEK történetéből
Balsai Péter / Mithrandir Kft. Goreczky Roland / Rivendel Kft
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
TeamDrink SWENG kurzus TD
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht november 20.

Csatlakozás a közadatkeresőhöz  Valamennyi közfeladatot ellátó szerv számára kötelező a csatlakozás „Eitv. 8. § (1) Az adatfelelős gondoskodik a kezelésében lévő, közérdekű adatokat tartalmazó honlapok, adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatainak a központi elektronikus jegyzék működtetőjének történő továbbításáról és a továbbított adatok rendszeres frissítéséről. Ugyancsak felel az egységes közadatkereső rendszerbe továbbított közérdekű adatok tartalmáért és a továbbított adatok rendszeres frissítéséért is.”

Csatlakozás a közadatkeresőhöz 1. Adatgazda kötelező regisztrációja az interneten a)intézményi adatok b)kapcsolattartói adatok (felhasználónév, jelszó, név, elérhetőség) c)OAI azonosító megadása – az adatgazdát azonosítja a közadatkeresőben (a rendszer felajánlja)

Csatlakozás a közadatkeresőhöz 1. Adatgazda kötelező regisztrációja az interneten a)intézményi adatok b)kapcsolattartói adatok (felhasználónév, jelszó, név, elérhetőség) c)OAI azonosító megadása – az adatgazdát azonosítja a közadatkeresőben (a rendszer felajánlja)

Csatlakozás a közadatkeresőhöz 2. A szükséges szoftverek letöltése és telepítése  OAI szerver (a metaadatok online elérését lehetővé tevő alkalmazás – PERL, PHP, Java,.Net)  Leíró adatok (metaadatok) elkészítését támogató alkalmazás (összhangban a 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet előírásaival)

Csatlakozás a közadatkeresőhöz 3. Tesztelés az adminisztrációs felületen 4. Az így közzétett adatok automatikusan kereshetővé válnak a közadatkereső számára

A közadatkereső működése  A szerveralkalmazások az intézményeknél telepítve  A közadatkereső központi alkalmazása végignézi, hogy történt-e változás az adatokban („aratás”)

Segítségnyújtás  eInfoSzab Projektiroda  