Fogadó étel
vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva 1 szál sárga répa ¼ holdra vágva 2 fokhagyma apróra darabolva 1 mokkáskanál hidegen sajtolt olaj só Olajon a sóval megpirítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát (üvegesre). Hozzátesszük a fehérrépát és a sárgarépát. Együtt pirítjuk, dínszteljük. Amikor levet enged a zöldség hozzákeverjük a vörös lencsét. Együtt pároljuk. Mixeljük. vörös lencse pástétom 2 csésze (25 dkg) főtt vörös lencse (só nélkül, babérlevéllel, és szárzellerrel) 2 gerezd fokhagyma reszelve, vagy zúzva 2 teáskanál hidegen sajtolt olaj 10 cm szárzeller só bazsalikom paradicsom (hámozva) mixelni
szezám só 1 kanál só pirítva (szürke) összehúzó hatású 19 kanál szezámmag pirítva (20 dkg=19 kanál) széthúzó összemorzsolni
rizs krokett barna rizs összegyúrva fűszeres só 5 cm mély olajban kisütni
savanyúság kínai kel vékonyra szelve, sóval meggyúrni alma szeletelve lila hagyma szeletelve
rizskoch rizst (fehér/barna)növényi (kukorica/rizs) tejben megfőzni mazsolával, sóval reszelt citromhéj rizsszirup vanília por növényi (rizs) tejszín sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük csokipuding vizet forralni 3 dl vízhez 2 ek kukorica tejpor vanília por bio kakaópor (1 ek.) rizsszirup búza/kukorica keményítővel besűríteni (1 ek)