Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Készítette:Dobák Lídia
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
Házi tartósítási eljárások
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Angol – amerikai projekt hét
Zöldségfélék.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
B-vércsoport.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Az ókori görög étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
A nyersanyagban rejlő veszélyek
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Gombák.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
MEXIKÓI KONYHA.
Kizárólag oktatási célú ingyenes összeállítás!
A vízililiomok alosztálya
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
SZEZÁMMAG + receptek. A szezámmag egy Indiából származó, méteres magasságú, lágyszárú tróposi növény magja.
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
A slambuc receptje.
Testünk építőkövei – a vitaminok
Dr. Varga Csaba – Piskolczi Miklós
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Tápanyagaink.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Az egyszikűek.
2012 November Katalógus.
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Erzsébet királyné étrendje és edzésterve
Élelmiszer lábnyom.
Húsvéti béles hozzávalók
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Vízerőmű.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
Mi készül? gulyásleves.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
21. FÖLDMŰVELÉS.
Élelmiszer lábnyom.
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Az egyszikűek.
Előadás másolata:

Fogadó étel

vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva 1 szál sárga répa ¼ holdra vágva 2 fokhagyma apróra darabolva 1 mokkáskanál hidegen sajtolt olaj só Olajon a sóval megpirítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát (üvegesre). Hozzátesszük a fehérrépát és a sárgarépát. Együtt pirítjuk, dínszteljük. Amikor levet enged a zöldség hozzákeverjük a vörös lencsét. Együtt pároljuk. Mixeljük. vörös lencse pástétom 2 csésze (25 dkg) főtt vörös lencse (só nélkül, babérlevéllel, és szárzellerrel) 2 gerezd fokhagyma reszelve, vagy zúzva 2 teáskanál hidegen sajtolt olaj 10 cm szárzeller só bazsalikom paradicsom (hámozva) mixelni

szezám só 1 kanál só pirítva (szürke) összehúzó hatású 19 kanál szezámmag pirítva (20 dkg=19 kanál) széthúzó összemorzsolni

rizs krokett barna rizs összegyúrva fűszeres só 5 cm mély olajban kisütni

savanyúság kínai kel vékonyra szelve, sóval meggyúrni alma szeletelve lila hagyma szeletelve

rizskoch rizst (fehér/barna)növényi (kukorica/rizs) tejben megfőzni mazsolával, sóval reszelt citromhéj rizsszirup vanília por növényi (rizs) tejszín sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük csokipuding vizet forralni 3 dl vízhez 2 ek kukorica tejpor vanília por bio kakaópor (1 ek.) rizsszirup búza/kukorica keményítővel besűríteni (1 ek)