Párizs, a fények városa Szakdolgozatom témájának azért választottam Párizst, mert világ életemben csodáltam magát a várost, mindig is nagy vágyam volt,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerver oldali programozás
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Tananyag: konzultáció
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése II. (X)HTML.
Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Egy bemeneten kapott szöveg(karakter sorozat) méretét csökkenteni, minél kisebb méretűre minél hatékonyabb algoritmussal.
5. GYAKORLAT SQL CREATE TABLE, aktualizálás. S QL Structured Query Language A relációs adatbáziskezelés szabványos nyelve Nem algoritmikus, de beépíthető.
megismerése, mintaadatbázis létrehozása
20 tétel Ön egy elemző cégnél dolgozik informatikusként. Azt a feladatot kapta, hogy mutassa be az elemzőknek egy online adatbázisrendszer (pl. Internetes.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Eszterházy Károly Főiskola ─ Médiainformatika Intézet HTML (HiperText Mark-Up Language) HTML leírónyelvvel írjuk le, hogy a weboldal elemei (képek, szöveg,
HTML (HiperText Mark-Up Language)
WEB Technológiák Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem.
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék Vizuális és web programozás II. Tananyag: 2. konzultáció CSSJavaScript.
Vizuális és web programozás II.
Vizuális és web programozás II.
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
Az első vásárlás folyamata. Hány db-ot? Kosárba tesz.
PHP I. Alapok. Mi a PHP? PHP Hypertext Preprocessor Szkriptnyelv –Egyszerű, gyors fejlesztés –Nincs fordítás (csak értelmező) Alkalmazási lehetőségek:
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
CSS.
A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt.
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése I. ALAPOK.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK.
Szintaktikai, szemantikai szabályok
Felhasználók és jogosultságok
Készítette: Tóth Ervin
Fejlesztés PHP-NUKE portál rendszerre Horváth Zoltán Második Magyarországi PHP Konferencia március 27. Copyright PHP Konferencia,
Weboldalak tervezése (X)HTML.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Kutyaház Egyesület Debrecen A választott téma. Felhasznált technológiák HTML5 HTML5 CSS3 CSS3 PHP5 PHP5 MySQL MySQL jQuery jQuery.
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 10. Előadás Css Tananyag:Web-programozás.
Web fejlesztés V. Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
HTML 2. Űrlapok
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
– SQL 3: SELECT - 1. – Tarcsi Ádám, január 31. Adatbázis gyakorlat.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Webprogramozó tanfolyam
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Webprogramozó tanfolyam
Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,
HTML ÉS PHP (Nagyon) rövid áttekintés. ADATBÁZISRENDSZEREK MŰKÖDÉSI SÉMÁJA Felh. interakció DB Connector MySQL ? A gyakorlaton:
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
– SELECT - 1. – Tarcsi Ádám január Adatbázis gyakorlat.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Webprogramozó tanfolyam
A weblapkészítés alapjai
Java web programozás 2..
Készítette: Derecskei Nikolett
MySQL adatbázis készítése
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Webprogramozó tanfolyam
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Alkalmazott Informatikai Tanszék
Adatbáziskezelés.
Programozási nyelvek alapfogalmai
Előadás másolata:

Párizs, a fények városa Szakdolgozatom témájának azért választottam Párizst, mert világ életemben csodáltam magát a várost, mindig is nagy vágyam volt, hogy eljussak oda. Úgy gondolom, még rengeteg ember így van ezzel, ezért weboldalam célja az, hogy átfogóbb képet adhassak Párizsról az oldal látogatóinak. Betekinthetünk történetébe, híres nevezetességeibe, múzeumaiba, szórakozási lehetőségeibe.

A rendszer működésének vázlata, tervezése Azért fontos a rendszer vázlata, mert még azelőtt ki kell alakítani magunkban egy képet a létrehozandó weboldalról, mielőtt még bármibe is belekezdenénk. Magába foglalja a szerkezeti felépítést és a megjelenést. A felhasználói felület megtervezésénél figyeltem arra, hogy az oldal legyen könnyen áttekinthető, valamint rugalmas legyen a tájékozódás a látogatók számára.

Felhasznált technológiák HTML: A HTML (angolul: HyperText Markup Language, lefordítva: hiperszöveges jelölőnyelv) a web alapvető nyelve, mellyel egy dokumentum tartalmát és szerkezetét lehet leírni. CSS: A CSS jelentése Cascading Style Sheets, azaz egymásba ágyazott stíluslapok. A HTML oldalaink megjelenését befolyásoló egyszerű nyelvről van szó, mely segítségével meghatározhatjuk, hogy hogyan, és hol jelenjenek meg az egyes HTML elemek. Az oldal létrehozására a PHP nyelvet találtam a legalkalmasabbnak, mivel ez az egyik legnépszerűbb kiszolgáló oldali parancsnyelv. JavaScript: A JavaScript programozási nyelv egy objektumalapú szkriptnyelv, amelyet weblapokon elterjedten használnak. Eredetileg Brendan Eich, a Netscape Communications mérnöke fejlesztette ki

Adatbázis létrehozása -Az adatbázis alapja a portál regisztrációjának és bejelentkezésének, ezért létrehozásakor figyelmesnek kell lenni, mert később a bármiféle változtatás elég nehezen alkalmazható. -Az első lépésem az volt, hogy létrehoztam a weboldalam számára egy táblát, itt kötelező megadni a tábla nevét, és mezőinek a számát. -Regisztráció adattábla: Mivel az oldalon létre szerettem volna hozni a regisztrációt és magától értetődően a bejelentkezést, ezért az első táblám nevének a regisztrációt adtam meg. -Vendégkönyv adattábla: Azért hoztam létre, hogy felmérjem a látogatók igényét a holnapommal kapcsolatban.

Kódolás Regisztráció: -Létre kell hozni a kapcsolat.php-t amivel csatlakozni tudunk az adatbázishoz. -Regisztracio.php: Először is létre kell hozni egy form-ot, amely arra szolgál majd, hogy megjelenítsük a honlapunkon a regisztrációhoz szükséges adatok bekérését. Az input type="hidden" egy láthatatlan mező, ami arra szolgál, hogy megkülönböztesse a feldolgozó és a beküldő részt egymástól. A felhasználónév egy szövegbevitel, aminek a neve felhasznalo, a maximális hossza 20 karakter lehet, és az azonosítója jelszo1. A jelszó és jelszó újra egy jelszóbevitel, amelyeknek a hossza szintén 20 karakter lehet. Az , mint a felhasználónév, szintén szövegbevitel lesz, 50 karakterrel.

A regisztracio.php feldolgozó része Először is, be kell include-olni a kapcsolat.php-t, majd hozzunk létre változókat: $regi = $_POST['regi']; $felhasznalo = $_POST['felhasznalo']; $jelszo1 = $_POST['jelszo1']; $jelszo2 = $_POST['jelszo2']; $ 1 = $_POST[' 1']; $ 2 = $_POST[' 2']; A következőkben az előbb létrehozott változókkal fogunk dolgozni. Meg kell adni, milyen paraméterek alapján lehessen regisztrálni az oldalra. Csak az angol ábécé kis és nagy betűivel, valamint nullától kilencig engedi a felhasználót regisztrálni. Csak valós címmel tudunk regisztrálni. Hibaüzenetet küld, ha: - Nem adtunk meg felhasználónevet, - Ha a felhasználónév nem az alábbi karakterekből áll: A-Z, a-z, 0-9, - Ha a felhasználónév túl rövid, min. 5 karakter. - Ha a felhasználónév túl hosszú, max. 20 karakter.

-Ha a felhasználónév már létezik. -Ha nem adtunk meg jelszót. -Ha a két jelszó nem egyforma. -Ha a jelszó túl rövid -Ha a jelszó túl hosszú. -Ha nincs megadva cím. -Ha valótlan az cím. -Ha a két cím nem egyforma. -Ha a felhasználó már létezik. MySQL-ben a sikeresen regisztrált felhasználók listáját megtekinthetjük.

Bejelentkezés: -Nem kell külön létrehoznunk még egy táblát az adatbázisban, ugyanis a regisztrációból nyerjük majd ki a regisztrált felhasználókat. -$query = mysql_query("SELECT felhasznalo,jelszo FROM regisztracio WHERE felhasznalo = '". $felhasznalo. "' and jelszo = '".$jelszo."'") or die(mysql_error()); A SELECT utasításra a mysql_query() függvény siker esetén kiválasztja a regisztrációból a felhasználót és a jelszót, ha nem sikeres, akkor hibaüzenetet ír ki. Kijelentkezés: -Az oldal regisztrált, majd bejelentkezett felhasználói számára elérhető menüpont. <?php session_start(); session_destroy(); header('location: index.php?page=fooldal'); ?>

Vendégkönyv: A vendégkönyv egy olyan naplózó rendszer, amely arra szolgál, hogy a látogatók nyilvános megjegyzéseket hagyjanak honlapunkon. Azért hoztam létre, hogy felmérjem a látogatók igényét a holnapommal kapcsolatban, ugyanis aki rátalál az interneten erre a weboldalra, nem fog minden látogató regisztrálni, így akár bejelentkezés nélkül is írhatnak véleményükről.

Javascript Szerettem volna úgy bemutatni Párizst képekben is, hogy annak meg legyen adva a módja, ezért Javascript alapú képgalériát hoztam létre. A következő kód alapján hivatkoztam a megjelenítendő képre.

Flash -Mivel a szakdolgozatom címe: Párizs, a fények városa, ezért a fejlécemben szerettem volna utalni a címre. Így esett a választásom egy olyan fejléc elkészítésére, amelyben Párizs a fényekben pompázik.