Program, algoritmus.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az algoritmus.
Advertisements

Függvények.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Programozási feladatok
83. (1 pont) A felsorolt végeredmények, hatások közül karikázza be a mondatszerű leírással (szöveggel) megadott algoritmus eredményét jelölő betűt, ha.
Definíciók: Algoritmus: bármely véges sok lépéssel leírható tevékenység. Olyan pontos előírás, amely megmondja, hogy egy adott típushoz tartozó feladat.
Összefoglalás Hardver,szoftver,perifériák Memóriák fajtái
Algoritmusok.
Adatelemzés számítógéppel
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 7.7.
AZ ÉLET NAPOS OLDALA MINDIG JELEN VAN - CSAK MEG KELL KERESNI….. MUSIC: Bobby McFerry – Don`t Worry Be Happy.
Hatékonyságvizsgálat, dokumentálás
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Az alárendelő összetett mondat
Az információ olyan új ismeret, amely megszerzőjének szükséges és érthető. Az adat az információ megjelenésének formája.  Az adat lehet: Szöveg Szám Logikai.
Algoritmus Az algoritmus problémamegoldásra szolgáló elemi lépések olyan sorozata, amely: véges – azaz véges számú lépés után befejeződik, és eredményt.
Benczúr Zsolt VBA gyorstalpaló Benczúr Zsolt
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Bernoulli Egyenlőtlenség
Algoritmusok Az algoritmus fogalma:
Nat Pedellus Informatika 8. osztály óra.
Közigazgatási technológia
Törtek szorzása.
A sütemény.
A rezgő mozgás kvantummechanikai leírása 1. Miért kell foglalkoznunk ezzel a problémával? 2. Mi a legegyszerűbb modell? 3. Mi a várható eredménye a legegyszerűbb.
PéPéeS Szakácskönyv férfiaknak Almáspite PéPéeS
A problémamegoldás lépései
Algoritmus. Folyamatábrák
Az algoritmusok áttekinthető formában történő leírására szolgáló eszközök Páll Boglárka.
Rendezési algoritmusok
Ismétlés.
Az algoritmusok áttekinthető formában történő leírására szolgáló eszközök Páll Boglárka.
Algoritmusok.
ALGORITMUS.
Algoritmusok.
ALGORITMUSOK.
Algoritmusok és készítésük
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
Algoritmus szerkezetek
Nevezetes algoritmusok
Algoritmusok.
Készítette: Hanics Anikó. Az algoritmus elve: Kezdetben legyen n db kék fa, azaz a gráf minden csúcsa egy-egy (egy pontból álló) kék fa, és legyen minden.
Az algoritmuskészítés alapjai
ProgramozásProgramozás célja hosszabb számítások elvégzése ill. kiíratása akkor érdemes programot írni, ha sok számolni való van illetve ha ugyanazt az.
Programozás, programtervezés
Török Katalin és Marosi Nóra 11/c. Pascal: Az es években megjelent magas szintű programozási nyelv, közel áll az emberi gondolkodáshoz. Nevét.
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Algoritmusok. Az algoritmus meghatározott sorrendben elvégzendő műveletek előírása, mint azonos típusú (matematikai, logikai) feladatok megoldására alkalmas.
Nat Pedellus Free Pascal Elágazások..
Algoritmizálás és programozás tanítása Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Az algoritmuskészítés.
Összeállította: Sashalmi Tibor
Algoritmizálás, adatmodellezés
Mézeskalács készítése
Adatszerkezetek és algoritmusok 2008/ Algoritmus Az algoritmus szó eredete a középkori arab matematikáig nyúlik vissza, egy a i.sz. IX. században.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
TÁMOP /1-2F JAVA programozási nyelv NetBeans fejlesztőkörnyezetben I/13. évfolyam Utasítás és blokk. Elágazás típusai, alkalmazása Kovács.
Strukturált programozás.  A strukturált programozás jelenti valamennyi ma használatos programtervezési módszer alapját  Széles körben elfogadott az.
Sz&p prof.
Programozás alapjai Készítette: Csiszár Nóra Anita
PéPéeS Szakácskönyv férfiaknak Almáspite PéPéeS
Programozási alapok.
Algoritmizálás.
Bevezetés a programozásba Algoritmikus gondolkodás
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
JAVA programozási nyelv NetBeans fejlesztőkörnyezetben I/13. évfolyam
Algoritmusok Az algoritmus fogalma:
Gondolatolvasó trükkök
Számítógépes algoritmusok
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Algoritmus készítés.
Előadás másolata:

Program, algoritmus

Hétköznapjainkban különböző tevékenységeket végzünk. Vannak, amiket ötletszerűen végzünk, de mások elvégzését megtanultuk, begyakoroltuk. Némelyeket az öröklődés programozott belénk, ilyen pl. a légzés, táplálkozás. A legegyszerűbb tevékenységeket egyszerűen megfogalmazhatjuk (pl. teafőzés), de a bonyolultabbakat részekre kell szabdalni, így áttekinthetőbbé válik. Ezeknek a részeknek a leírását eljárásoknak nevezzük.

Eljárás – pl.: muffinsütés 1. Massza kikeverése 2. Krém elkészítése 3. Sütés 4. Díszítés

Elemi tevékenységek: a tennivalókat nem szükséges magyarázni (pl Elemi tevékenységek: a tennivalókat nem szükséges magyarázni (pl. törd fel a tojást, szitáld bele a lisztet), leírt formájuk az utasítás. Az, hogy mi minősül elemi tevékenységnek, az szabja meg, hogy a tevékenységet végző milyen előismeretekkel rendelkezik. (pl. kezdő vagy gyakorlott háziasszony)

Tevékenységek leírása Pontokba szedett utasítások (pl. a tévé beprogramozása) Szöveges leírás (pl. recept) Fázisrajzok (pl. kindertojás összerakása) Algoritmus = tevékenységmegfogalmazás

Algoritmus Mondatszerű leírás: mondattöredéket írunk egymás alá, ezeket folyamatosan végigolvasva kapjuk a tevékenykedés menetrendjét. Teakészítés: Forralj vizet Tedd bele a teafiltert Várj öt percet Vedd ki Tegyél bele cukrot Tegyél bele citromot Teakészítés vége.

Algoritmus Folyamatábrával: minden tevékenységet egy kis keretbe foglalunk, és a keretek közötti sorrendet az egyikből a másikba mutató nyilakkal jelezzük.

Grafikus jelek Az algoritmus kezdete és vége START STOP Az algoritmus kezdete és vége Adatbeviteli és adatkiviteli utasítások Műveletvégzés Feltétel Be: Ki: Igaz (I) Hamis (H) Feltétel

Elágazások Tevékenységeink során találkozhatunk elágazásokkal, amikor nem egyértelmű, hogy mit kell tenni, ha valamitől függ, merre is van tovább. Pl.: ha a gondolt szám 25-nél nagyobb, akkor vonj le belőle hármat, különben szorozd meg kettővel.

I X>25 H X-3 X*2