„Válasz a válságra” programsorozat 2010.. Előzmények 2009 októberében elkezdtünk egy programsorozatot a szektorban a válság hatására jelentkező-felerősödő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Foglalkoztatói nyugdíj
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Szakmai monitorozás.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
1 Versenyképesség alakulása a határ mentén MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Grosz András tudományos munkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
Brüsszel milyen messze van
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Közigazgatási Reform Programok IH
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Konzulens: Dr. Pitlik László
A transzferár ellenőrzés adóhatósági tapasztalatai
A ZMNE költséghatékony Vezetői Információs Rendszerének bemutatása Kis Ferenc Veloxnet Kft.
“Új Dimenziók” mentorképzési program A program kidolgozói: Artemisszió Alapítvány EcPec Alapítvány Göllesz Viktor Speciális Szakiskola MATISZ MH Líceum.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal október 15. Szolnok.
Valorizáció a Leonardo programban Muradin Eszter december 2. Leonardo Nemzeti Iroda.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
A DEENK könyvtári önértékelésének tapasztalatai Budapest,
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
INNOCSEKK 156/2006 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia november 24. Készítette: Vrabély.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
„ Az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok szakmai együttműködésének elősegítése a Sárréti kistérségben” LEADER+ Vidékfejlesztési Konferencia.
A szellemi tulajdon védelme és menedzselése című projekt résztvevői értékelése.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
„Mindenről lehet beszélni” bűnmegelőzési modellprojekt 2010.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
Hatékony és pontos munkavégzés
Ágazatközi szakmai találkozók
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Hatékony és pontos munkavégzés
Minta prezentáció a régió és területfejlesztés kurzushoz
Előadás másolata:

„Válasz a válságra” programsorozat 2010.

Előzmények 2009 októberében elkezdtünk egy programsorozatot a szektorban a válság hatására jelentkező-felerősödő problémák kezelésére Vizsgáltuk, hogy mik lehetnek az alternatívái a leépítéseknek

Előzmények Energiagazdálkodás hatékonyságjavítása Az előadáson kapott ötletek a évi energiaszerződések megkötésében sokaknak nyújtottak segítséget Havi rendszerességgel konzultációs alkalmakat szervezünk a témában a VIMOSZ székházában (pozitív visszhang) Volumenegyesítésből adódó előnyös együttműködési lehetőségek kidolgozása is elkezdődött

Előzmények Humánerőforrás-gazdálkodás Az előadás alkalmával sikerült néhány fogalmat új rendszerbe helyezni a hallgatók fejében, pl. a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos tévhitek esetében Gyakorlati szakemberek előadása révén fontos információk birtokába juthattak a résztvevők: munkaerő-kölcsönzés, motiváció, HR-pályázatok

Folytatás A kedvező tapasztalatok és pozitív visszajelzések a program folytatásra ösztönöztek bennünket Az ÁPB-k újjáalakításával kapcsolatos jogi helyzet késleltette a „Válasz a válságra” sorozat következő programját 2009 végén az ÁPB költségvetési keretéből fennmaradt összeget a következő előadások előkészítésre fordítottuk

Értékesítés A Válság és a magyar szállodaipar című tanulmány a problémafelvetéssel azokat a közös alapokat kívánta letenni, melyek ismeretében egyszerűbb lesz az értékesítési kérdésekre adandó válaszok egységes értelmezése Egy kiadvány megjelentetését is terveztük ehhez kapcsolódóan, de az nem valósult meg

Internet hatékony alkalmazása Az internet hatékony felhasználásáról íródott anyag az egyre fontosabbá váló terület néhány szempontjára, megoldására irányítja a figyelmet, szintén előkészítő jelleggel

Képzés A képzési helyzetkép bemutatása a „Válasz a válságra” rendezvénysorozat humánerőforrás területtel foglalkozó részének folytatását készíti elő. Az oktatási rendszer néhány évvel korábbi átalakulása miatt az ebből fakadó hatások egyelőre még csak részlegesen érezhetők, a változások kevéssé ismertek

Közétkeztetési közbeszerzés Olasz mintára kísérleti jelleggel készült el a közétkeztetési közbeszerzési pályázatok statisztikája, 2009 Közétkeztetési közbeszerzéseket illetően Magyarországon ezt megelőzően nem készült ilyen jellegű összefoglaló anyag Vitaanyagnak szántuk, amely megalapozhatja a jövőbeni teendőket ezen a területen

Közétkeztetési közbeszerzés Az anyag összeállítására nagyon rövid idő állt rendelkezésre Metodikai kifogások is felmerültek vele szemben Az eredmények alátámasztják azokat a feltételezéseinket, amikből kiindultunk és amiket az olaszoknál is tapasztaltunk

Közétkeztetési közbeszerzés – Főbb megállapítások Aránytalanul magas a megszűntetett, elhalasztott, eredménytelen, érvénytelen és módosított kiírások száma A kiírások valószínűleg 80%-nál magasabb arányban a legalacsonyabb ár alapján kerülnek eldöntésre Az adatok egyértelműbb közléséért, az átláthatóság növekedéséért kellene küzdeni, hogy a kiírások racionális jellege erősödjön