Fontos információk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

TTK 2008 akkreditációs tájékoztató Jedlik Oktatási Stúdió.
Dolgozni már bárhonnan lehet…
... manapság BizSpark WebsiteSpark Empower for ISVs MAPS (Web Solutions Toolkit ) Microsoft Partner Network Regisztrált szintCertified és Gold Certified.
Alert Pay számlán keresztül bankkártyás befizetés a 7DW regisztrációkor ! Írd be a linkkeresőbe a következő linket
KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.
Hálózati és Internet ismeretek
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Az Internet adta lehetőségek
Felhasználói felületek és üzleti logika Bollobás Dávid ASP.NET
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
2007 ISP TANFOLYAM ÉSZAKNET, LH COM. USER AUTHENTIKÁCIÓ •MAC – IP •MAC – DHCP •MAC – IP – RADIUS •PPPoE – RADIUS.
Piacképes programozói tudás a középiskolában
Teljes funkcionalitású Web kliens Kétféle felület Premium (IE6+) Light (Firefox, Safari, Opera, Netscape, IE7, IE6, IE5.5, IE5.01 és IE5.2 Mac) Eltérések.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
2 Forrás: The Standish Group International, Extreme Chaos, The Standish Group International, Inc., 2000.
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Első C programunk Visual C Express-ben Horváth Ernő 1.
Dokumentumkezelés. A 2007-es Microsoft Office rendszer dokumentumkezelési szolgáltatásai Kőnig Tibor szakmai vezető Microsoft Magyarország
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Felső tagozatosok programozás oktatása
Microsoft Visual Web Developer Express Webfejlesztés Gubicza József.
Microsoft szoftverek a szakképzésben
A Visual Studio 2010 újdonságait Farkas Bálint
Célkeresztben az érettségi! A legjobb és leghatékonyabb eszközt akarjuk Kevesebb hibalehetőség, barátságos hibaüzenetek Kiváló fejlesztőeszköz Gyorsan.
Programozási technológia 1
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Hogyan ellenőrizd,hogy jó helyre regisztrálsz ? ben kaptál a meghívódtól egy regisztrációs linket ! ( másold a linkkeresőbe )
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Virág András MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Kereskényi Róbert MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
Visual Basic 2008 Express Edition
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Tegyél fel legalább 3-4 havi 7DayWealth tagdíj összeget az AlertPay számládra! Kattints az alábbi linkre:
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Ha töröltek,vagy törölted magad,akkor pár napig még visszahozhatod a tagságodat egy „Reaktivate” befizetéssel ! Így tudod AKTÍVÁLNI újra a tagságod egy.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
Az Internet alkalmazásai
Web-alapú humán lekérdező rendszer
2. Gyakorlat Zalatnai Csongor
Topológiák Hálózati eszközök
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Tisztaszoftver (Campus) program
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
SZOFTVEREK (programok)
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Kedvenc programozási nyelvem
Vasas Lívia 2014 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2014.
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Vasas Lívia 2015 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2015.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Fontos információk

Cím: https://accadmin.hszk.bme.hu/index.php Regisztráció a BME informatikai szolgáltatásainak (E-mail, Wi-Fi, VPN) eléréséhez Cím: https://accadmin.hszk.bme.hu/index.php

E-mail regisztráció Jelszót megadni a lap alján, ez lesz az e-mail és a VPN (lásd később jelszava):

E-mail elérés Innen: webmail.hszk.bme.hu A login name a teljes e-mail cím! (pl.: mp862@haszk.bme.hu)

Wi-Fi

A készülék MAC címének megadása

A készülék MAC címének megadása

VPN Mi ez? Úgy tudtok az internetre csatlakozni, mintha a BME-ről tennétek, mintha annak belső hálózatán volnátok. Mire jó ez? Sok szolgáltatás csak így érhető el (pl. elektronikus könyvtár, sok weboldal, tananyag, szoftverek). Hogyan működik? Regisztrálni kell, ugyanúgy mint az e-mail-re, a felhasználói név (a teljes e-mail cím) és jelszó ugyanaz Fel kell telepíteni a Cisco VPN klienst, innen: http://net.bme.hu/ravpn/ (csak BME-n belül érhető el), ha Windows 8-atok van és olyat ír, hogy nem tudja engedélyezni az adapter, akkor szóljatok nekem

Szoftverek letöltése Innen: http://msdnaa.bme.hu/ Két forrás: Dreamspark: itt van minden Microsoft program (Windows, VisualStudio stb.), kivéve Office, ide regisztrálni kell: http://msdnaa.devportal.hu/, ehhez kell név, neptun kód és a HSZK-s e-mail címetek (az előző oldalról) A Windows regisztrációs kódok csak egy gépen használhatóak, utána csak azon működnek. Tipp: Több kód is kapható, ugyanis a kód a nyelvtől, illetve a 32, 64 bitességtől független. Campus: itt van az Office, és néhány nem MS program, ide nem kell regisztrálni, de csak az egyetem belső hálózatán elérhető (vagy VPN) Számos szoftver csak az egyetem hálózatáról aktiválható Bizonyos szoftverek, pl. Windows 8 Enterprise, Office 2013 Pro Plus aktiválhatóak VPN-en keresztül is, a mellékelt szkript segítségével. De innen csak az Office-t szedjétek, a Dreamspark jobb a többihez

Mi kell az órára, a házihoz? Számítógép Windows-al Microsoft VisualStudio 2012 Elérhető: Dreamspark-ról (Professional, Premium vagy Ultimate verzió) -> ez annak ajánlott, aki komolyabban foglalkozni szeretne a programozással MSDN-ről: http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads#d-2012-express Ez nem teljes verzió, de az órára elég, időkorlát stb. nincs, de kevesebb a funkció, viszont sokkal kevesebb helyet is foglal A Visual Studio 2012 Express for Windows Desktop verzió kell nekünk!!! Szorgalom, kitartás, idő!

Még mi kell? Gyakorlás, sok gyakorlás! Hanem: Nem csak elmélet. Nem csak átnézni az órai programokat. Nem csak ZH előtti nap délután. Hanem: Heti min. másfél óra programozás VisualStudióban Régi ZH feladatok megoldása, az elérhetővé tett megoldásokkal való összevetése Saját feladatok kitalálása Kérdezés az órán! Ha már tudnánk programozni miért lennénk itt? Nincs rossz kérdés!

Ha nem megy? Nézz bele a jegyzetbe, a könyvbe! Nyomj F1-et VS-ben a kérdéses parancson állva (angol tudás ajánlott) Hibaüzenet fordításkor, futás közben -> Google, már mindenki belefutott fenn lesz a megoldás Még mindig nem megy? Évfolyamtársak Írj e-mailt, nekem: majorpeter@outlook.com, vagy skype: axodox, vagy Facebook Felsőbb évesek Mechatronika szakosztály