Web-grafika II (SVG) 8. gyakorlat Kereszty Gábor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tevékenységhosszak és az erőforrás- mennyiségek kapcsolata Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Advertisements

Metszeti ábrázolás.
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
Programozási alapismeretek 13. előadás. ELTE Érdekességek - kombinatorika  Az iskola bejáratánál N lépcsőfok van. Egyszerre maximum K fokot tudunk lépni,
Stílus, mesteroldal, témák
Prototípus készítés Verilog nyelven VGA – PROM számláló Készítette: Fazekas Gergő,
Windows alapok Fájlkezelés.
Leírónyelvek: HTML és XHTML
University of Kent arculati kézikönyv
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
1. Akciógombok elhelyezése
Hernyák Zoltán XML és HTML.
A körlevél készítésének menete
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Web-grafika (VRML) 4. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs alapján Kereszty Gábor.
Web-grafika II (SVG) 2. gyakorlat Kereszty Gábor.
„Országos” feladat. Feladat: Egy tetszőleges, színes országokat tartalmazó térképen akar eljutni egy kommandós csapat egy országból egy másikba. Viszont.
Web-grafika (VRML) 7. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs alapján Kereszty Gábor.
HTML dokumentum felépítése
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék Vizuális és web programozás II. Tananyag: 2. konzultáció CSSJavaScript.
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
CSS.
Számítógépes Grafika Programtervező informatikus (esti)‏ Textúrázás.
Web-grafika (VRML) 1. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Weblapok elrendezésének, dizájnjának kialakítása Borsi Katalin webfejlesztő, oktató NetAcademia Oktatóközpont.
A nyílméregbéka.
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
CSS A CSS bemutatása.
Monitorok.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Előadó Karancsi Zoltán.  Egyszínű ecset  SolidColorBrush  Színátmenetes ecset  LinearGradientBrush  RadialGradientBrush.
Hyper Text Markup Language
Hyper Text Markup Language
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette: Soós Lilla 2012 március 27.
Web-grafika II (SVG) 3. gyakorlat Kereszty Gábor.
Web-grafika II (SVG) 4. gyakorlat
Web-grafika II (SVG) 1. gyakorlat
Web-grafika II (SVG) 6. gyakorlat Kereszty Gábor.
Web-grafika II (SVG) 7. gyakorlat Kereszty Gábor.
Web-grafika II (SVG) 9. gyakorlat Kereszty Gábor.
Web-grafika II (SVG) 5. gyakorlat Kereszty Gábor.
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 10. Előadás Css Tananyag:Web-programozás.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Grafika alapfogalmak.
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Táblázatok.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok 3. előadás.
Java web programozás 2..
Web-grafika (VRML) 1. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs alapján Kereszty Gábor.
Web-grafika (VRML) 5. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs alapján Kereszty Gábor.
Web-grafika (VRML) 2. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs.
Szélességi bejárás. Véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő sorrendben Egy csúcsot egyszer járunk be Egyenlő.
A következő dián még van pár információ.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Alkalmazott Informatikai Tanszék
Nyomógombok szerkesztése
Neumann János Informatikai Kar
2. A számító- gépes grafika eszközei
3. osztályban.
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Előadás másolata:

Web-grafika II (SVG) 8. gyakorlat Kereszty Gábor

Belső stíluslapok Style elhelyezése az svg törzsön belül: <![CDATA[ elem { tulajdonság1: érték1; tulajdonság2: érték2; … } … további elemek … ]]> Ekkor a téglalap stílusát elég fent megadni, viszont ebben a dokumentumban minden téglalapnak ugyanolyanok lesznek a stílusjellemzői.

Feladat Készíts két belső stílust egy svg file-ba. Az egyik a körök, a másik a téglalapok kinézetét befolyásolja. A körök legyenek kitöltetlenek és 2 egység széles, kék színű körvonallal rendelkezzenek. A téglalapok belseje legyen átlátszó piros színű, körvonaluk 2 egység és zöld. Készíts 10 kört és 10 téglalapot a stílusok megtekintéséhez.

Stílus-osztályok elem.osztálynév1 { tulajdonság1: érték1; …}.osztálynév2 { tulajdonság2: érték2; …} Ekkor nem minden alakzat stílusát adjuk meg előre. Minden alakzatban be kell állítani, hogy felhasználja e az osztályt, vagy sem. Egyszerre akár több osztályt is felhasználhatunk!

Feladatok Hozz létre az előző file-ban egy „teli” osztályt, mely a körökön belül érvényes, és kék kitöltőszínt állít be. Az előbb létrehozott körök közül néhánynál állítsd be, hogy a stílusuk „teli” legyen. Hozd létre a „sárga” osztályt, mely félig átlátszó sárga kitöltőszínt definiál. Rendeld ezt az osztályt néhány körhöz és néhány téglalaphoz.

Külső stíluslapok - CSS A.svg file 2. sorában betöltjük ezt a külső stíluslapot: * { fill: red; stroke: blue;}/* Alapértelmezett érték minden elemre */ rect {fill: blue;}.kover {stroke-width: 5;}.atlatszo {fill-opacity: 0.5;} A.css file-ban leírjuk az egyes stílusjellemzőket:

Feladat Az eddig létrehozott belső stíluslapot mentsük ki egy stilus.css nevű file-ba, majd ezt használjuk fel a kívánt stílus megjelenítéséhez.

Stílusok - egyéb A stílusdefiníciók prioritása csökkenő sorrendben: 1.Külső stíluslap 2.Belső stíluslap 3.Közvetlen stílusdefiníció A következő megadási módok ekvivalensek:

Vágás FELIRAT … alakzatok … Ekkor az alakzatokból csak a fent definiált vágási területben lévő részek fognak látszódni.

Feladat Az eddig használt file-ba helyezz el egy vágást, ami egy négyzetből és egy körből áll. Alkalmazd ezt a vágást az összes alakzaton. Készíts egy másikat, ami egy text elemet tartalmaz. Próbáld ki a hatását.

Vágás folyt. … alakzatok … Most annyiban térünk el az előzőtől, hogy a vágási terület nem abszolút, hanem az alakzat befoglaló téglalapjának arányában számítódik ki.

Feladat Készíts egy olyan vágógörbét, ami az egész munkalapnak csak egy kör alakú részét mutatja. A kör tetszőleges helyen lehet, a sugara a befoglaló alakzat 30%-a legyen.

Maszkolás … alakzatok … Ekkor az alakzatokból csak a fent definiált rész fog látszani, az is csak a megfelelő átlátszósággal.

Feladat Készíts egy körkörös színátmenetet, ahol a szinek fehérek, és csak az átlátszóság változik. Használd fel ezt egy maszk készítéséhez. (objectBoundingBox) Készíts két téglalapot egymásra helyezve. A hátsó legyen piros, az első kék. Ez utóbbinál használd a maszkot is.