Vezeték nélküli adatátvitel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vezeték nélküli átviteli technológiák
Advertisements

Vezeték nélküli hálózatok
ERM QUEST PROGRAMJA – GYORS ENERGIA MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEK TECHNIKA ÉS EMBERI TÉNYEZŐKÖN KERESZTÜL Cross-Boda Borbála ERM, vezető tanácsadó március.
A kommunikáció.
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Nagy Tamás.  Nincsenek akadályozó, „megtörő” kábelek  Költséghatékony  Akár másodlagos hálózatként is használható  Folyamatosan fejlődik, gyorsul,
A fizikai réteg Kajdocsi László A602 rs1.sze.hu/~kajdla.
1 -40dB 20dB -20dB 0dB f h -2f h -1 fhfh f h +1 eheh v ≤ e h -e z -4.07dB A TETRA BÁZISÁLLOMÁS VEVŐBERENDEZÉSÉNEK AZ ANALÓG KÁBEL- TV SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI.
PowerPoint animációk Hálózatok fizikai rétege
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Átviteli Közegek.
EMC © Farkas György.
Optoelektronikai kommunikáció
Vezetékes átviteli közegek
Hálózatok.
Mobil eszközök vezeték nélküli tápellátása
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
Bevezetés az informatikába Farkas János, Barna Róbert
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
Vezeték nélküli átvitel
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Vezeték nélküli helyi hálózatok
A tárgyak internetén használatos kommunikációs technológiák Előadó: Balla Tamás I. éves PhD hallgató Témavezető: Dr. Terdik György április
© Gács Iván (BME) 1/9 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
XDSL hálózatok 17. Szóbeli tétel.
Sebesség A gépeket összekötő eszköz egyik fontos jellemzője, hogy milyen mennyiségű jel haladhat rajta keresztül 1 másodperc alatt. Ezt átviteli sebességnek.
Készítette: Mészáros Linda (R9K78V) Informatikus könyvtáros BA
Településmarketing Imázsaudit (folytatás). 2 Dunning-Norman-féle kutatás Tényezősorrend: 1. város- / régióimázs 2. helyi kulturális, 3. nyelvi, 4. kényelmi.
Számítógépes hálózatok I.
Vezeték nélküli hálózatok
A regionális gazdaságtan tárgya
VEZETÉK NÉLKÜLI LED MEGHAJTÁS
Adattovábbító csatorna
Ethernet – bevezetés.
Hálózati eszközök.
PC Hálózatok.
Magyarországi vezetékes szállítás fő vonalai
Vízi és vasúti szállítás
A kommunikáció eszközei Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT A televíziós adás-vétel elve.
Egerek, nyomtatók.
Házatok: egymással összekötött számítógépek. Ahhoz, hogy gépünket a hálózatra kapcsoljuk szükségünk van hálózati kártyára, és kábelre.
Anytime algoritmusok az információ-átvitelben Írta Benedecsik Csaba Konzulens Dr. Várkonyiné Kóczy Annamária.
1 „KIS” GÁZNYOMÁS-SZABÁLYOZÓ ÉS MÉRŐÁLLOMÁSOK MÁRKAKERESKEDŐK TALÁLKOZÓJA Nagykanizsa, június 29. Előadó: Németh Richárd ügyvezető.
Hálózat továbbítás közege
Kódelmélet 1. előadás. A tárgy célja Az infokommunikációs rendszerek és szolgáltatások központi kérdése: Mindenki sávszélességet akar: minél többet; minél.
Az informatika alapjai
17. Tétel x DSL Készítette: Herczeg Attila. Feladat: Internetet akarnak kiépíteni a faluban, és nem tudják eldönteni, milyen technológiát válasszanak.Ismertesse.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Amplitúdó ábrázolás Egy szinusz rezgés amplitúdó ábrázolása T periódus idejű függvényre:
Adatátvitel elméleti alapjai
Kockázat elemzés Mikor? 150M Kritikus tényezők volatilisek.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
Az NFC technológia most és a közeljövőben.  Könnyen használható vezeték nélküli kommunikáció néhány centiméteres távolságban  A kis távolság miatt könnyen.
Minden, amit a nyomtatókról tudni érdemes
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Kommunikáció.
Biztonság kábelek nélkül Magyar Dénes május 19.
4G A NEGYEDIK GENERÁCIÓS VEZETÉK NÉLKÜLI SZOLGÁLTATÁSOK December Óbudai Egyetem, NIK Hidvégi Péter / 12.
FÉNYTAN A fény tulajdonságai.
A számítógépes hálózatok
Óbudai Egyetem, NIK Kalla Mór
vezeték nélküli átviteli közegek
Megújuló energiaforrások II. Bukta Péter
Épületek energiaellátása
Hálózatok.
Kommunikáció, adatátvitel
Vezeték nélküli hálózatok
Előadás másolata:

Vezeték nélküli adatátvitel Lézeres adatátvitel

Általános bemutatás A lézeres átvitelt alkalmazó adó- vevő párokat pont-pont közötti adatátvitelre használhatjuk. E kommunikáció napjainkban teljesen digitális, a lézerfény irányított energiakoncentrációja nagyobb távolság (akár 5 km) áthidalását teszi lehetővé

Általános jellemzők Az illetéktelen lehallgatás, illetve külső zavarás ellen viszonylag védett. Az időjárási viszonyok azonban befolyásolják fény terjedését, így az eső, a köd, a légköri szennyeződések zavarként jelentkeznek, amik a kommunikációt akár teljesen blokkolhatják.

Sávszélesség egyebek A megvalósított adatátviteli sebesség jelenleg 1 és 10 Gbps között a leggyakoribb A lézer használatához nem szükséges frekvenciaengedélyt kérni. a berendezés 60 wattot fogyaszt, mint egy közönséges izzólámpa, és bárki megtisztíthatja az ablakait

A lézeres adatátvitel jellemzői A lézer-optika jellemzői alacsony beruházási és működési költség, a gyors telepítés, több gigabites sávszélesség, a zavarokkal szembeni érzéketlenség lehallgatás elleni védelem