The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Floyd Allen, MSW, LMSW CancerCare New York.  1944-ben alapították National Foundation for Care of Advanced Cancer Patients néven.  Első szociális munkás:
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Az Iskolai Könyvtári Világnap Dömsödy Andrea Seresné Barta Ibolya.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Legjobb gyakorlatok az életvégi gondozásban
A PROJEKT CÉLREDSZERE 1. A program stratégiai célja: A határ menti területek erősebb gazdasági és szociális integrációja 2. A program specifikus célja:
Legjobb gyakorlatok a pszichoszociális onkológiában: A NASW stratégiái a szociális munkások képzésére Karyn Walsh, MSW, LCSW National Association of Social.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Széchenyi István Egyetem, Győr
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
kiemelt projekt bemutatkozása
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Több projekt együttes követése Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Az EU-s hálózati munka tapasztalatai a hajléktalan- ellátásban FEANTSA
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Szektorok közötti együttműködések
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Történetünk Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja 2000-től FSZH alatt (2007.jan.1-től) Európai Bizottság, Leonardo Da Vinci > LLL 65 központ.
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
HURO/1101/010/ Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül -Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében -. Nyitórendezvény.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
EIPEN (European Interprofessional Education Network in health and social care) A projekt célja, lényege, működése, tevékenységének felhasználhatósága Ráczné.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Tudásmenedzsment trendek. Mi újság a TM „házatáján” A TM piaca jelenleg egy „Kék óceán” (Blue ocean) még nem alakult ki öldöklő harc Úgy tűnik, ha lassan.
Advanced Next gEneration Mobile Open NEtwork ANEMONE Promóciós Nyílt Nap Nyitó előadás 2008 április 22. Dr. Imre Sándor
Az e-kereskedelem szakma ProInterNet wokshop március 24. Kis Ervin Egon Elnök, SzEK.org.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
CancerCare Modell a rákos páciensek és családjaik megsegítésére
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Legjobb gyakorlatok az életvégi gondozásban
Nemzetközi kapcsolatok Fabry International Network 5th Fabry Expert Meeting Athén május
(SWHPN) The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

Szociális munkával foglalkozó szervezetek és vezetők most kialakuló hálózata, ami az életvégi és a hospice/palliatív gondozás ügyét igyekszik előrevinni. A hálózat célja: fejleszteni a szociális munkás szerepét a komoly betegségben szenvedők kezelésében, a fájdalom enyhítésében, a minőségi élet javításában, a család és a barátok támogatásában, a nehéz döntések meghozatalában, valamint segíteni a trauma, a fájdalom és a veszteség elviselésében.

A hálózat eredetileg a SWLDA-ból (Social Work Leadership Development Award Program) nőtt ki, amit a Soros Alapítvány egyik projektje, az Open Society Institute PDIA-je (Project on Death in America) támogatott. A program segített koordinálni az első „Szociális Munka Csúcstalálkozó az Életvégi és a Palliatív gondozásról (2002)”-t, ami konszenzusos eljárással létrehozott ezen gondozási mód elősegítésére egy prioritás tervet. A második csúcstalálkozó (2005 június) létrehozott egy irányító bizottságot és más konkrét lépéseket is tett.

A SWPHN Céljai Konszenzus kiépítése a szakmán belül. Szakmaközi és szakmán belüli partnerség létrehozása. A palliatív és az életvégi gondozásban a szociális munka specifikus, alapozó ismeretanyagának kifejlesztése. Információk eljuttatása a szociális munkát végző (nemzeti és nemzetközi) közösségbe és más szakmákhoz. Együttműködés programok kezdeményezésében és erőforrások megosztásában. A kapacitások és a fejlesztések továbbvitele a szakterületen.

Az Open Society Institute és tagok anyagi támogatásával Az éves találkozó megtartása közösen az American Academy of Hospice & Palliative Medicine/Hospice & Palliative Nurses Association konferenciájával Jelenleg több mint 200 tagja és 1300 kapcsolata van

Szolgáltatások Tagoknak Online szakmai kapcsolatok a LinkHealthPro-n keresztül (interaktív online közösség). Hozzáférés más egészséggondozó szakemberekhez kórházakban és egyetemeken. Hírlevelek és elektronikus tájékoztatók a palliatív és az életvégi gondozás legújabb fejleményeiről. Előzetes információ szakmai konferenciákról. Szakmai érdeklődésre számot tartó adatokhoz hozzáférés. Együttműködési lehetőségek orvosokkal, nővérekkel és multidiszciplináris szakmai szervezetekkel.