LIMÁNY F3-2007. Bevezetés: A tavalyi előadásomban nagyon leegyszerűsítve oda jutottam, hogy a hajléktalan emberek között nagyon magas azoknak az aránya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
A népszámlálás szerepe a hajléktalanok számbavételében Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről.
ALKALMAZOTT KOMMUNIKÁCIÓ
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
„Létrehozzuk a magyar vállalkozások bankját.” Gyurcsány Ferenc, január 30.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
IX. Adójogi Konferencia, Tapolca, ápr Mihályi Péter A magyar járulékrendszer problémái.
1 VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban Bokros Lajos közgazdaságtan és közpolitika professzora vezérigazgató Közép-Európai Egyetem Budapest.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Kétértékűség és kontextusfüggőség Kijelentéseink igazak vagy hamisak (mindig az egyik és csak az egyik) Kijelentés: kijelentő mondat (tartalma), amivel.
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
TIMSS 2007.
3. előadás.
Készítette: Jakab Adrienn. Fogalmak  Család: A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat.
Kedvezőtlen iskolai hatások,az iskolai környezeti ártalom
CSALÁD.
A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Társadalmi állapotrajzok konferencia
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
Gazdaságpolitikai dilemmák: Felzárkózásvagylemaradás Mádi László Mádi László Közgazdász Vándorgyűlés,
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
A kompenzálásnak 3 lehetséges módja van: Δ=0 →amikor nincs kompenzálás Δ>0 →a kompenzálás érték pozitív Δ
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
„A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
A számok nem hazudnak - kormányzati kommunikáció vs. OEP- adatok 2009-ben Mottó: „A féligazság nem az igazság fele….” (Konrád György) EGVE Konferencia,
Az esetismertetés szerkezete Ágoston-Héderné 1. A kliens bemutatása 1.1. A realitások a kliens életkora, egészségi állapota, mentális képességei jövedelmi,
Gábor Kálmán A fer hatása a felsőoktatásra Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia 2006 Felsőoktatási Kutatóintézet Institute for Higher.
Hányan élnek fedél nélkül?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
Még csak most jön a neheze Varga Mihály június 13.
Az igénybevevői nyilvántartás
A szociálpolitika kulcsproblémái gyermekvédelmi metszetben Gyermekvédelmi napok 2011 „Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben” konferencia Budapest, 2011.
13. A zillmerezés, mint bruttó
Hilary Putnam: Time & Phisical Geometry Körtvélyesi László.
Bevezetés: A tavalyi előadásomban nagyon leegyszerűsítve oda jutottam, hogy a hajléktalan emberek között nagyon magas azoknak az aránya akik valamilyen.
I A nyolc diasor képeit a feleségem gondozta virágokról, kertünkben, és lakásunkban készítettem, februártól januárig. 116 egynyári- vagy évelő.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.

Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása február, országos és budapesti hallgatottság -
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A „VÉD” jegy mint a szellemi tulajdonvédelem fontos eszköze Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Nemzeti Védjegy Osztály Szép Erika.
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Találkozásaim a szülőkkel Együttműködések, párbeszédek a fogyatékkal élők családjaival Szász Emese, Gyulafehérvári Caritas – Szociális gondozás fogyatékkal.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
Személyes életvitel. Mentális és csődhelyzet kialakulása 1. A társadalmi háttér negatív hatásai A mai magyar társadalomban megjelenő negatív jelenségek.
A FELSŐ-TISZA VIDÉKI LAKOSSÁG SEBEZHETŐSÉGE: ÁRVÍZI ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI KOCKÁZATOK Vári Anna - Tamás Pál - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Az első házasok kedvezménye
Gyorsjelentés a hajléktalan emberek kérdőíves adatfelvételéről
HAJLÉKTALANSÁG ÉS DROGHASZNÁLAT
Előadás másolata:

LIMÁNY F3-2007

Bevezetés: A tavalyi előadásomban nagyon leegyszerűsítve oda jutottam, hogy a hajléktalan emberek között nagyon magas azoknak az aránya akik valamilyen nagyon jelentős hátrányuk van. Ha még emlékeztek a hajléktalanok majdnem felénél találtunk olyan eseményt az élettörténetében, amelyek egyébként nagyon ritkák és szokatlanok. Ilyenek voltak: – születésétől szülők nélkül nevelkedik – nem végezte el a nyolc általánost – 14 éves korában már kereső – sohasem volt saját lakása Egy csatával példálóztam, amelyben az áldozat (sérült) a hajléktalan embert szimbolizálja. Láttuk, hogy az ispotályban azok kerülnek akik sebezhetőek és/vagy akikkel mostohán bánik a sors és nagyon sok időt töltenek a tűzvonalba. Az előadás végén azt a provokatív kijelentést tettem, hogy a sérülések számát mégis talán egy kicsit jobban befolyásolja a csata hevessége, ami ebben az esetben mindennapjainkat uraló megélhetésért folytatott versenyfutást értettem. Anélkül, hogy túlfeszíteném a példa kereteit még egy kicsit, két tábla erejéig beszélnék a hajléktalan hátteréről, azután két tábla erejéig a hajléktalan profiljának bemutatásával folytatnám, majd egy jelentős mértékű változás lehetséges okairól mondanék néhány szót. Megpróbálok közben mindezt nagyon

(filmes) kitérő:

Állítások 1.Segélyezés (szabály és/vagy gyakorlat) változása pozitív hatással volt a jövedelemmel nem rendelkező hajléktalanok helyzetére. 2.Segélyezés (szabály és/vagy gyakorlat) változásának negatív hatása érzékelhető a munkajövedelmek csökkenésben hajléktalanok esetében. 3.Csökkent a hajléktalan emberek elszigeteltsége. 4.A hajléktalanság lehet az egyes szolgáltatások igénybevételéhez kötött minősítés. Nem feltétlenül jelent bizonyos eseménysorok által előidézett azonos élethelyzetek. 5.A hajléktalanná válás (kommersz kifejezés) előtti területi mobilitás a hajléktalanná válással megszűnik meglepi

A jövedelmek alakulása 2006-ban és a 2007-ben is megkérdezett (1529 fő) hajléktalan ember körében? Nem volt jövedelme ban Volt jövedelme 2006-ban Nincs jövedelme 2007 Van jövedelme 2007-ben 178 fő 1351 fő 94 fő 138 fő 1435 fő 40 fő 54 fő +9% és -4 % = +5%

A munka jövedelmek drámai mértékű esése a hajléktalan emberek között Honnan jutott januárjában jövedelemhez? Honnan volt pénze januárjában?

Konklúzió: A jövedelem nélküli hajléktalan emberek arányának a csökkenését elsősorban aktív korú munkanélküliek (családok) jövedelemhez jutása okozhatja.

Kivel él(t) együtt a 857 Budapesten mindkét évben kérdezett hajléktalan ember? Magányosan éltNem - magányosan élt 2007 Magányosan élőkNem - magányosan élők 528 fő 329 fő 379 fő 254 fő 105 fő 478 fő fő (18%)

A társakkal élők arányának növekedése összefüggésben állhat az inaktív jövedelmek (segélyek) megállapításának új módjával.

A hajléktalan emberek közel harmada nem az utcára vagy a szállóra kerülés időpontjától kezdve tartja magát hajléktalannak. A hajléktalan emberek helyzetüktől függetlenül tudnak identitást kialakítani maguknak.

A hajléktalanság okainak mondott tények az esetek többségében ugyanazoknak az eseményeknek különböző megfogalmazásai. Még az egymást kizáró történések (mint például a lakás maffia és válás) is lehetnek olyan következmények, amelyeket előidéző eseménysorozat lényegileg ugyanaz.