TÁMOP-5.3.1-08/2-2009-0037 „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Nehézségek és lehetőségek a régóta munka nélkül levők elhelyezkedésének segítésében Régi-új alapvetések Források:  HEFOP 
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
KÖLYÖKKUCKÓ – ALTERNATÍV REINTEGRÁCIÓS PROJEKT A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓIÉRT Regionális Érdekvédelem Alapítvány - Nyíregyháza ___________________________________________________________________.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) konstrukció
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Munkaerő-piaci helyzet Teljes népesség fő Foglalkoztatottak fő (15.életév és 61. életév között) Munkanélküliség hó,1040 fő (Mnk.ráta.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
A VISSZAÚT ÉPÍTŐKÖVEI Készítette: Balatoni Ágnes | Utcai Szociális Segítők Egyesülete |
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Foglalkoztatottság, szegénység. Direkt kapcsolat a jövedelmi helyzet és a munkaerő-piaci státusz között Indirekt összefüggések – gyermeknevelés támogatása,
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Szociális földprogram és foglalkoztathatóság Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Konferencia szeptember 29.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
HÁTRÁNYOS HELYZETŰ EMBEREK ALTERNATÍV MUNKAERŐPIACI KÉPZÉSE ÉS FOGLALKOZTATÁSA Előadó: Barcsik Éva Balassa Imre SAVARIA REHAB-TEAM Kht.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP „Munkába lépés” Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektje

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Társadalmi Megújulás Operatív Program „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai támogatására TÁMOP 5.3.1/08/2

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja Magyarországon a foglalkoztatási szint uniós összehasonlításban rendkívül alacsony. Az alacsony foglalkoztatási szint magas inaktivitással párosul Alacsony iskolai végzettség Lakóhely az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja Foglalkoztathatóság és önálló életvitelre való képesség alapvető feltételei hiányoznak Kulcsképességek Kapcsolati háló Motiváció (több generációs munkanélküliség) Segítő intézmények

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja Egyénre szabott, többirányú, összehangolt segítség

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja „Első lépés” Önálló életvitelre képessé tevő, munkaerőpiacra való belépést előkészítő, arra motiváló programok, támogató szolgáltatások

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja Hagyományos képzési, foglalkoztatási programokba, munkaerő-piaci szolgáltatásokba való bekapcsolódás Társadalmi befogadás

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program alapvető célja A konstrukció célja összesen minimum 3000 fő bevonása a projektekbe, összesen minimum 2400 fő esetében kerüljön sor az egyéni fejlesztési terv sikeres megvalósítására.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A program célcsoportja A pályázat célcsoportjai az aktív korú, alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező nem foglalkoztatott emberek munkanélküli ellátásban nem részesülő regisztrált álláskeresők; inaktív emberek; akik alacsony iskolai végzettségű, vagy elavult, nem piacképes szakképzettséggel, végzettséggel rendelkeznek

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Kiemelt célcsoportok romák fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek; intézményekből kikerülő személyek; szenvedélybetegek; pszichés betegséggel küzdő emberek; hajléktalan személyek

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Kiemelt célcsoportok utógondozói ellátásban részesülő fiatalok, valamint nagykorú utógondozottak; szegregált lakókörnyezetben élők; munkatapasztalattal nem rendelkezők; akik legalább 5 éve nem foglalkoztatottak; olyan inaktív személyek, akik sem a munkaügyi, sem a szociális ellátás nyilvántartásában nem szerepelnek

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. „Munkába lépés” – a projekt indokoltsága A projektmegvalósítás helyszínét adó Észak - Alföldi régióban a népesség közel fele társadalmi-gazdasági szempontból stagnáló vagy lemaradó térségben él, ahol az átlagosnál rosszabb a munkanélküliségi és a jövedelmi helyzet.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt indokoltsága A gyermekgondozási szabadság lejárta után a munkaerőpiacra visszatérni kívánó nők aránya növekszik, már csaknem 70%-uk szeretne (újból) dolgozni. Különösen a munkaerőpiactól tartósan távol lévő, a Gyes-t és a Gyet-et igénybe vevők esetében, a korábbi munkahelyre való visszatérés egyre nehezebb.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt indokoltsága Már egy, a munka világától távol töltött év esetében is jelentősen csökken annak az esélye, hogy az álláskereső segítség nélkül visszailleszkedjen a munkaerő-piacra, több éves távollét esetén ez a hatás fokozottan tapasztalható.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt indokoltsága A munkaadók számára a tárgyi tudás mellett a munkavállaláshoz kapcsolódó kulcsképességek rendkívül fontossá váltak, a tudás fogalma megváltozott, tágabban értelmezhető. Ezek a kulcsképességek teszik motiválttá, képessé a résztvevőket az aktivitásra, a tanulásra és az elhelyezkedésre.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja A projekt gyermeknevelés miatt a munkaerő-piactól több évig távol lévő, alacsony iskolai végzettségű, regisztrált ellátatlan vagy inaktív nők számára nyújtson olyan komplex szolgáltatásokat, amelyek révén alapvető készségeik, kulcskompetenciáik fejlődnek.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja  A projektbe bevont 45 nő pozitív eredményhez jusson, egyénre szabott fejlesztési terv alapján javuljanak esélyeik és motivációik a munkaerőpiacra való visszajutásban.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja  A projektbe bevont 45 nő közül legalább 36 fő min. hat hónap eltelte után képessé váljon arra, hogy sikeresen bekapcsolódhasson valamely hagyományos képzésbe, vagy visszatérjen az elsődleges munkaerőpiacra.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja  A résztvevők hosszabb távon gyermeknevelési módszereik, ismereteik fejlődése révén felkészültebbek legyenek az anyai szerepükre. Életvezetési készségeik erősödjenek, kommunikációjuk javuljon.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja  A gyermeke(ke)t családban vagy egyedül nevelő 45 nő szociokulturális helyzetének javulása révén hosszú távon családjuk szociális helyzete is javuljon.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja  Tananyag kifejlesztése a célcsoport számára, a tananyag elterjesztése az OTE tagszervezetei körében.

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt szakmai tartalma Szociális munka – egyéni fejlesztési terv alapján, utánkövetés Képzés Tréningek Klub foglalkozások Szolgáltatások Tanácsadás

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Szolgáltatások Gyermekfelügyelet biztosítása – Civis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet Szállítás a kertségekből, ill. vidékről – Poligon Szociális Szövetkezet Börze Közösségfejlesztés - tábor

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Tanácsadás Pszichológiai tanácsadás Jogi tanácsadás Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. Szakmai hálózat tagjai

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. További eredmények 3 képzési modul és a tréningek tananyagfejlesztése Módszertani kézikönyv Szakmai nap – 3 alkalommal Záró konferencia

TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Köszönöm a figyelmet! Tóth Ibolya Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület 4025 Debrecen, Arany János u. 2. Tel./fax: 52/