Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
..
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Projektoktatás április 8. Papp Dolli.
Tehetségpont létrehozása
Varjú Potrebić Tatjana Szabadka, június 6.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
PROJEKTMÓDSZER „Copernicus az égitestek középpontjává
A kutatási program rövid bemutatása
A mesterképzések létesítésének és indításának helyzete a műszaki szakterületen Sima Dezső MFRFK, november 3.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
„Zöld szemüveggel a fenntartható életért” projekt
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP RÉTSÁG.
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n Június 3. Kontakt: Hajna Csongor kommunikációs csoportvezető, Provident Pénzügyi.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
Zentai László : Az ELTE intézményakkreditációs tapasztalatai – XI. 18. Az ELTE intézmény- akkreditációs tapasztalatai (2009–2010)
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Debreceni Botanikus Kert
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Konzorciumi együttműködés
1 „Hogy életünk is fenntartható legyen” FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Dunaújvárosban Környezetvédelmi témájú internetes vetélkedősorozat A Dunaújvárosi Főiskola.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Innovatív felsőoktatási módszerek
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Budapesti Corvinus Egyetem Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva TÁMOP B.2-13/ Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése.
P EDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT RÉGEN ÉS MOST Készítette: Szabó Katalin Konzulens: Dr. Simonics István egyetemi docens 2016.
1 Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ / AHAI) Elnökségi ülés Magyar Gépjárműipari Szövetség Helyszín: Magyar Suzuki Zrt. Esztergom Magyar.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
XII. Küldöttgyűlés Budapest május 13..
Esély, Lehetőség,Tehetség –ELTE
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
„Nyitott iskola” TÁMOP
SZE AK Győr, május Balogh István festőművész
Hatékony és pontos munkavégzés
Az önfejlesztő terület bemutatása
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Rigó Csaba Balázs A Közbeszerzési Hatóság tevékenysége
Előadás másolata:

Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, október 19.

Beszámoló lényege  Minden tervünk megvalósult, s a továbbiakban az ankét projektben résztvevő előadói ízelítőt adnak a munkából  Tartalmi és módszertani mozaikként állítottuk össze a programot

Projekt-történelem március 16.  Előadás: A fenntarthatóság fogalma Dr. Lakatos Gyula egyetemi docens  projektbemutatás (ismertetés, témakörök, munkamódszerek megbeszélése, ötletbörze), (ismertetés, témakörök, munkamódszerek megbeszélése, ötletbörze),  feladatok vállalása

2. foglalkozás március 30. Globális kihívások  Előadás: Földanyánk, Gaia Gyarmathy István, a HNP igazgatóhelyettese Gyarmathy István, a HNP igazgatóhelyettese  Áttekintés a globális problémákról  Ötletbörzével témaválasztás  Csoportképzés az egyes problémákhoz kapcsolva poszterek tervezése (poszterek célja – az ismeretterjesztés, figyelemfelhívás mellett - az ankéton kiállítás, majd az igénylő iskolákban vándorkiállítás szervezése)

3. foglalkozás április 20. A háztartás lehetőségei a fenntarthatóság jegyében (sok kicsi sokra megy elv) A háztartás lehetőségei a fenntarthatóság jegyében (sok kicsi sokra megy elv)  a résztvevők prezentációi (öt előadás)  a témakörhöz kapcsolódó totó véglegesítése Dr. Szűcsné Kerti Anita vezetésével  a poszterek formatervének közös egységesítése

4. foglalkozás április 27. Az üzemanyag és az éhínség összefüggései  a téma megbeszélése  csoportképzés (véletlenszer ű en)  gondolati térkép (jövőkerék) készítése  a munkák bemutatása a többieknek

5. foglalkozás május 11. Ez marad utánunk?  Terepprogram Debrecen hulladékos övezetében (szennyvíztelep, hulladéklerakó)  az ex lege védett értékeink, a kunhalmok megismerésére  Vezetik: Dr. Tóth Albert, a TKTE elnöke és a helyi szakemberek és a helyi szakemberek

Fakultatív projektlehetőség május 18. Diószegi Sámuel emléknap a DE Botanikus Kertjében  Vezeti: Papp László, a botanikus kert igazgatója Papp László, a botanikus kert igazgatója

6. foglalkozás május 25. A szennyező fizet elv Szituációs játék az elv gyakorlati megvalósulására: az elv gyakorlati megvalósulására: fiktív bírósági tárgyalást szerveztünk a szennyvizét a patakba vezet ő magáncég ellen fiktív bírósági tárgyalást szerveztünk a szennyvizét a patakba vezet ő magáncég ellen

Házon kívül június 5. környékén, Környezetvédelmi Világnap Környezetvédelmi Világnap  Fenntarthatósági figyelemfelhívás: közel 1000 f ő vel a partneriskolákban megoldattuk az általunk összeállított Fenntartható háztartás témájú totót

Nyári munkák  Szórólap összeállítása, sokszorosíttatása  Poszterek összeállítása, egységesítése, elkészíttetése

7. foglalkozás október 19. Módszerek a fenntarthatóságra nevelésben zárókonferencia  a résztvevők előadásai, valamint a szórólap és a poszterek bemutatása

 A teljes beszámoló elkészítése - köszönet érte Ungvári Jánosnénak - köszönet érte Ungvári Jánosnénak (mert én csak lubickolhattam a szakmában, míg ő figyelt a háttérre) (mert én csak lubickolhattam a szakmában, míg ő figyelt a háttérre)

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, s örömmel várom a következő előadásokat! s örömmel várom a következő előadásokat!