INtelligens KADCpcsoló család

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1/15 NPN rétegsorrendű, bipoláris tranzisztor rajzjele az elektródák nevének jelölésével.
Advertisements

Lendkerekes energiatárolás szupravezetős csapággyal
Dióda, Tirisztor, GTO, Tranzisztor
Hardver eszközök II. rész
TÁPEGYSÉGEK Mi van a konnektorban?.
Súroló H 402 Kézi használat. ERGONOMIKUS PROFESSZIONÁLIS SÚROLÓ SZÁRÍTÓGÉP.
Kapcsolókészülékek Potyka Bálint.
Csík Zoltán Elektrikus T
Váltóállítás egyedi inverterrel
Vezérlőelemek a gazdaságosságért és a hatékonyságért
Digitális elektronika
A fényszabályozás alapjai
Kábelek Készítette: Mecser Dávid. A kábel: A kábel olyan, villamos energia átvitelére alkalmas szigetelőanyaggal körülvett, víz és mechanikai behatások.
A mobil távközlés szerepe és lehetőségei rendkívüli események esetén dr. Drozdy Győző vezérigazgató helyettes Bánhidi Zoltán távközlés-szabályozási szakértő.
GÉPIPARI AUTOMATIZÁLÁS II.
A korszerű áramellátó rendszerek kialakítási szempontjai
Értékesítési csatornák
1/20 NPN rétegsorrendű, bipoláris tranzisztor rajzjele, az elektródák elnevezésével.
MEMS mikrorelé és nanorelé MEMS mikrorelé: Bognár György NEMS nanorelé: Szabó Péter VLSI előadás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
A bipoláris tranzisztor V.
Jelkondicionálás.
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Multiméter története, használata, főbb jellemzői.
MIKROELEKTRONIKA 6. A p-n átmenet kialakítása, típusai és alkalmazásai
Légmegszakító kiválasztása
Erőgépek és gépcsoportok jelleggörbéi
Speciális tranzisztorok, FET, Hőmodell
Erősítők.
Csík Zoltán Elektrikus T
Csík Zoltán Elektrikus T GYŰJTŐSÍNRENDSZEREK.
Áramvédő kapcsolók alkalmazása
Induktív típusú zárlati áramkorlátozók elmélete és alkalmazása
Az elektromágnes és alkalmazása
Félvezető áramköri elemek
Az egyenáramú szaggató
Fékberendezések II Tárcsafékek
Abszorpciós és elektromos folyadékhűtők COP és hatásfok összehasonlítás Tóth István.
RF MEMS Microrelays Készítette: Bognár György 2003 május 6. VLSI előadás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
Bipoláris technológia Mizsei János Hodossy Sándor BME-EET
Gyűjtősínek Jenyó Tamás 2/14 E.
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Kapcsolók, kontaktorok és motorvédő-kapcsolók
Üzemzavarok fajtái (Zárlatok és a Túlterhelés)
Készítette: Szabó László
Erőgépek és gépcsoportok jelleggörbéi
STABILIZÁLT DC TÁPEGYSÉG
BME KAUT, MMK Vasúti Szakosztály, és a PQ Zrt. által szervezett szakmai konferencia Hz-es ütemadók és sínáramköri vevők - alkalmazási kérdések.
PowerQuattro Rt Budapest, János utca175.
Szünetmentes Hírközlési Áramellátó Rendszer
Processzor, alaplap, memória
Teljesítményelektronika
Tápegységek PRO-M tartozékok. Seite 2 PRO-M tartozékok Összefoglalás PRO-M tartozékok 20A-es diódamodul:CP M DM20 40A-es diódamodul:CP M DM40 Relémodul:CP.
Alapfogalmak Vezérlés (DIN szerint): Az a folyamat egy rendszeren belül, amelynél egy vagy több érték bemenő értékként befolyásolja a kimenő értékeket,
Teljesítményelektronika
Aknaajtók Szerkezet és biztonság. Aknaajtók.
Motor kiválasztás – feladat
A szünetmentes tápegység
A szünetmentes tápegység
Információtechnológia
Kapacitív közelítéskapcsolók
Hálózatkímélő rendszerek
Készítette Ács Viktor Villamosmérnök hallgató
Elektronika Tranzisztor (BJT).
ZIU9B járműismeret és kezelés
-Az ív fúvóhatása: az ív körül keletkező mágneses tér tölcsért képez, melyközepén halad az ív árama, így ezzel a.
Automatikai építőelemek 3.
Félvezető áramköri elemek
Előadás másolata:

INtelligens KADCpcsoló család Gyakran olyan hallgatóságnak kell szakmai előadást tartani, amely nem ismeri a témát vagy a szakszavakat. Az anyag esetleg összetett és rengeteg adatot tartalmaz. A hatékony előadáshoz alkalmazzuk a Dale Carnegie Training® által kialakított irányelveket.   Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló időt és rendszerezzük megfelelően a tananyagot. Szűkítsük le a témakört. Osszuk fel a bemutatót világosan elkülönített részekre. Állítsunk fel logikus sorrendet. Végig egy témára összpontosítsunk. A bemutatót összefoglalással zárjuk, ismételjük meg a fontos lépéseket vagy vonjunk le következtetést. Ne feledkezzünk el a hallgatóságról. Fontos például, hogy az adatok érthetőek és lényegesek legyenek a téma szempontjából. Az adatok és a szakszavak mennyiségét igazítsuk a hallgatósághoz. A fontosabb pontok és lépések magyarázatához használjunk szemléltetőeszközöket. Mindig tartsuk szem előtt a hallgatóság igényeit, és akkor képesebbek lesznek az elhangzottak befogadására. PowerQuattro Rt. 1161 Budapest, János utca175.

A hagyományos elektromechanikus kapcsolók (relék, mágneskapcsolók) Előnyei: - bekapcsolt (zárt) állapotban a feszültségesés kicsi < 100mV /IN/ - kikapcsolt (nyitott) állapotban nincs szivárgó áram A bevezető mondatokban ismertessük a téma fontosságát a hallgatóság számára. Nyújtsunk rövid betekintést a bemutatóba és érzékeltessük a hallgatósággal az értékét. Vegyük figyelembe a hallgatóság érdeklődését és a témával kapcsolatos szaktudását a nyelvezet, a példák és a szemléltetés megválasztásában. Összpontosítsunk arra, hogy mennyire fontos a téma a hallgatóság számára, és akkor jobban oda fognak figyelni.

A hagyományos elektromechanikus kapcsolók (relék, mágneskapcsolók) Hátrányai: - mozgó alkatelemet tartalmaznak - korlátozott kapcsolási szám/ciklus - az öntisztuláshoz egy minimális feszültség és áram szükséges - érintkező pergés - az érintkezők összehegedhetnek - szennyeződésekre érzékenyek - rázkódásra érzékenyek - működtetéséhez teljesítmény szükséges - a be és kikapcsolási idők hosszúak Ha több pontot, lépést vagy ötletet tárgyalunk, használjunk több diát. Döntsük el, hogy mi a hallgatóság feladata: egy új ötlet megismerése, egy folyamat megértése vagy nagyobb elmélyedés egy ismerős témában. Lássuk el megfelelő magyarázattal az egyes pontokat. A bemutatót támaszuk alá szakmai adatokkal, amely lehet könyv, vagy lemezen tárolt anyag, elektronikus üzenet vagy Interneten található adatok. Az egyes pontokat a hallgatósággal folytatott beszélgetés és visszajelzések mellett fejtsünk ki.

Az INKADC család kifejlesztésekor az elérendő cél az volt, hogy: - mozgó alkatelemet ne tartalmazzon - ne legyen érintkező összehegedés ne legyen szükség az öntisztuláshoz szükséges minimális áramra, feszültségre - igen nagy kapcsolási számmal/ciklus- sal rendelkezzen szennyeződésekre érzéketlen legyen rázkódásra érzéketlen legyen a be és kikapcsolási folyamat gyors legyen

A kitűzött cél eléréséhez „alkalmasnak látszó” félvezetők: Előnyeik Hátrányaik Tirisztor - nagy túlterhelhetőség - nagy feszültségesés (1-1,5V) (ITSM , i2 t) - a kikapcsoláshoz oltókör szükséges GTO - túlterhelhetőség - nagy feszültségesés (2-4V) (ITSM , i2 t) - a kikapcsoláshoz szükséges vezérlési energiaigény nagy Bipoláris - kis feszültségesés (0,1-0,5V) - nagy vezérlési teljesítmény tranzisztor - lineáris üzem lehetséges Teljesítmény - kis feszültségesés (0,1-0,2V) - lineáris üzem lehetséges FET - kis vezérlési teljesítmény IGBT - kis vezérlési teljesítmény - nagy feszültségesés (1,5- 2,5V) - lineáris üzem lehetséges

Az ”invenciózus” gondolat:

Az INKADC kapcsolóinak vezérlése

Az INKADC nyitóirányú jelleggörbéi

Az INKADC vezérlése külső zárlat estén

Az INKADC kialakítása

Az INKADC család jellemzői: - 24V és 48V névleges feszültségű, 5A, 20A és 50A névleges áramú egységek - az egységek nem tartalmaznak mozgó alkatelemet (FET, SCR) - nincs érintkező összehegedés - nincs az öntisztuláshoz szükséges minimális áram - az egységek igen nagy kapcsolási számmal/ciklussal rendelkeznek (>107) - szennyeződésekre érzéketlenek - rázkódásra érzéketlenek - a be és kikapcsolási folyamat gyors (tbe<5µsec, tki <500µsec) - bekapcsolt állapotban kis feszültségesés (<150mV/IN/100°C) - nagy megszakítóképesség (2x IN) - definiált ITSM, illetve i2t terhelhetőség - kis külső vezérlési teljesítményigény (<0,6W) - kis nyugalmi, illetve működési teljesítményfelvétel (<0.15W/5W) - széles működési hőmérséklettartomány (-25 °C ÷ +55 °C) - nagy tervezett MTBF érték (>5x105óra) - kis fajlagos vezetési veszteségi teljesítmény (<0.12W/A) - kis méretek (100x25x74, 100x76x100) - CE megfelelőség

Az INKADC család egyes egységeinek tipikus alkalmazása

A kifejlesztett INKADC típusok: - INKAPQ24-5 - INKAPQ24-20 - INKAPQ24-50 - INKAPQ48-5 - INKAPQ48-20 - INKAPQ48-50