MIT TUDOTT AZ ÖKONET AGRO?. Az Ökonet Agrót 2011-ben már a palántázás után kezdtem használni a kertemben, így ez évben a talaj előkészítést csak saját.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
.. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban.
Advertisements

A Vidám Borz Család.
Folyadékok és gázok mechanikája
Kertész Hétvége a Tanyán április Tényszerűen •Több mint 32 fő •Több mint 20% gyerek 3-40-ig vegyesen •Több nő, mint férfi •Ancsi kedves.
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Házi tartósítási eljárások
ZÖLD TÖMB Élhetőbb panel
Együttműködők vagy véleményvezérek, avagy hogyan vonhatják be a civil szervezetek a lakosokat a környezetvédelmi akciókba.
A szalmakalap készítése
Nagy István Prezentációja.
AZ ÖNELLÁTÁSTÓL AZ ÁRUTERMELÉSIG
Megújuló energiaforrások otthon Út egy környezettudatosabb otthon felé Misli Bence I. Béla Gimnázium, Szekszárd.
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási
Hegyes paprika Piaci árviszonyainak vizsgálata Készítette:
Helyes táplálkozás.
A hulladék szerepe az ember életében
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
Álljunk mindenben élre
Veszettség elleni védekezés tapasztalatai Magyarországon
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
"Keresd az életben mindig a szépet
H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:
Dijkstra algoritmusa Egy csúcsból a többibe vezető legkisebb költségű út megkeresése Az algoritmus működésének leírása és bemutatása LL.
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Csoportosan elkészített önálló feladat
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
Húspótlók, főzelékfeltétek
Két súlyosan beteg ember feküdt egy kórteremben. Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogy ezzel megmozgassa a szervezetét. Az.
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
Szelektív hulladékgyűjtés
MEXIKÓI KONYHA.
Hőszigetelő anyagok. Hőszigetelés korai megoldásai A hőszigetelés a modern építészet terméke A régi kő és tégla falszerkezetek hőszigetelő képessége csekély.
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
ALKALMAZÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK Dr. Fekete András egyetemi tanár BCE Élelmiszertudomány Kar Fizika-Automatika Tanszék.
Jordán László növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettes
„A világ egységben van.”
2012. évi növényi károsítók idei teendők
Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne.
Bencsik Ági Prezentációja.
Az SCD Probiotikus technológia a növények ápolásában
AGRO prezentáció Csíráztatás: rukkola, paradicsom, paprika, csillagtök
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Körlánc Egyesület.
Fáy gazdaság bemutatása 2012 november. Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen.
Trendlakás&Design lakberendezési és életmód magazin Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011.
Ekkor még mindenki, friss és üde volt. A Szolnok Televízió is nyomon követett minket.
Cri Du Chat Baráti Társaság
A Temetés von Margitta. Egy nő pont elhagyta a kávézót, ahol ép az ebédszünetét tartotta, mikor meglátott a másik oldalon egy halottas menetet, amelyik.
Zöldjavak a szemétben.
Komposztáló tervezése
SZÉLESSÉGI BEJÁRÁS Pap Imre DVX468. A bejárás Meglátogatjuk az első csúcsot, majd ennek a csúcsnak az összes szomszédját. Aztán ezen szomszédok összes.
Cri Du Chat Baráti Társaság
Testünk építőkövei – a vitaminok
Zsigó György Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
A kápia paprika lehetőségei az export piacokon
Gemüsen
Étlap olyan űrhajós számára, aki folyton ideges és csontritkulása van
Budhista templom; sörösüvegekből.
2 éves lett a Katapult Klub
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
A paradicsom és a paprika.  A paradicsom és a paprika őshazája Dél-Amerika.  A paprika őshazája Mexiko.  – napfény- és melegigényes,  – főgyökérzetű,
Előadás másolata:

MIT TUDOTT AZ ÖKONET AGRO?

Az Ökonet Agrót 2011-ben már a palántázás után kezdtem használni a kertemben, így ez évben a talaj előkészítést csak saját komposzttal végeztem. Élesben a szomszédtól kapott kolbász tökön próbáltam ki: egy mag kelt ki,azt napi 2X fél liter esővízzel és heti két alkalommal Agrós locsolással kezeltem, 5-10 %-os töménységben. Az eredmény láttán kezdtem a paradicsomon, paprikán, sóskán, spenóton is permetezésként használni az Agrót. A telkem 30 éve van meg. Jelenlegi kb. 40 m2-es termőterületen termelek konyhára valót.

 Először lettem önellátó az alapvető főzelék-félékböl télire: sóska, spenót, tök, cukkini. A kolbász tökből: tökfasírt, rántott tök, töltött tök. Továbbá: - egész nyáron volt zöld hagymám, salátával a szomszédokat is elláttam, a paradicsomból, majd zöldpaprikából a folytonos fogyasztás mellett készült: - 12 üveg lecsó, 14 üveg paradicsom ivólé, 6 liter zöld, savanyú és csalamádé, /ugyanennyi a szomszédnak!/ - padlizsánból 10 üveg zakuszka - Ribizli, fekete ribizli, josta, egres frissen és lefagyasztva, több rekesszel. - A folyton érő eper 3 m2-en az ősz beálltáig 2-3 naponta egy kis tállal ellátott minket. -

Napi növekedés

2012: bezárhat a Nagycsarnok!  2011 tudatos komposztálás: az Ökonet Compost-tal locsolt fűkaszálékból, ahol teljesen tömör volt a komposzt, fekete, morzsalékos komposzt lett.  Kiszórva, 10 %-os Ökonet Agróval locsolva, bekapálva várja a palántáimat.  -Ehhez a palántaföld Agróval beoltva várja a magokat.  A tavaszi lemosó permetezést 10%-os Ökonet Agróval végeztem,- 2x megismétlem. És a szomszédaim? A terményt már csodálva elfogadják! Célom: a technológiát is!

 Mottó: NE CSAK A TERMÉKEKET VIDD BE AZ ÉLET-TEREDBE, HANEM AZ ÉLETMÓDODAT IS ALAKÍTSD AZ ÖKONET TERMÉKEIHEZ! TERMÉKEIHEZ!