FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = www.fakat.hu ; www.fatudakozo.hu www.woodinfo.hu ; www.woodinfo.eu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata.
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
1 ICEG Európai Központ 1118 Budapest, Dayka G. u 6/B. Telefon: (1) Fax: (1) honlap: „Klaszterek”
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Gyümölcsöző társadalmi vállalkozások - a Fruit of Care, mint társadalmi márka - ajándék, amivel kétszer ad.
XXXI. FAGOSZ Faipari és Fakereskedelmi Konferencia Tűzifa hiány? Dobogókő November 08. Jung László EGERERDŐ Zrt. vezérigazgató-helyettes.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési
A nemzeti vámjogszabályok
DISSZEMINÁCIÓ Eredmények, ismeretek megosztása.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
MCE Strategia 2010 BMCF_V2 1 MCE Stratégia A Magyar Controlling Egyesület új működési és irányítási struktúrája „Kihívások az Egyesületi munka gyakorlatának.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az interprofesszionális együttműködés munkaformáinak sajátosságai (Mohácsi – Lakatos) ESETKONFERENCIA: - résztvevők érdekeltek a kliens/klienscsoport problémájának.
WAMP Siker a gazdasági válságban. Társadalmi célokból üzleti modell magyar tervezők megjelenési lehetőségét segíteni ↓ szolgáltatások, külföldi képviselet.
Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse.
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Energia konferencia Székesfehérvár 2008 Dr. Tiborcz Péter Fejér Megyei Önkormányzat alelnök.
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
FORMA projekt Integráció fontossága Csökkenő tagság, szétaprózott struktúra Belső integráció szükségessége Igény a hatékonyabb érdekképviseletre.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
Boltvezetői Jelentkezési lap
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Nemzeti Technológiai Platform a
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében Tagtoborzás az EVDSZ – nél, ágazati.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
A magyar bútor és asztalos ipar jövője
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
Esettanulmány Adu Oktatási Központ VSZF konferencia MKIK Budapest Az előadás tartalma Kik vagyunk? Milyen vállalkozásunk van? Milyen felelős.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
1996 óta az ügyfelekért. Tevékenységünk: Külföldi folyóiratok – print / print + online Online folyóiratok Szakkönyvek, könyvsorozatok CD – ROM adatbázisok,
1996 óta az ügyfelekért.
Siker a gazdasági válságban
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A GAZDÁLKODÁS Készíítette: Czeglédi László. A GAZDÁLKODÁS KÖRNYEZETE Fogalma: céltudatos tevékenység, melynek keretében a rendelkezésre álló erőforrásokat.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Előadás másolata:

FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = www.fakat.hu ; www.fatudakozo.hu www.woodinfo.hu ; www.woodinfo.eu

Milyen a FAGOSZ? A FAGOSZ: okos, szép, megbízható, környezetbarát, hűséges, gondos, jó gazda, innovatív, kreatív, stb.

Miért? Mert a FAGOSZ tagjai mind ilyenek: okos, szép, megbízható, környezetbarát, hűséges, gondos, jó gazda, innovatív, kreatív, stb.

A Szövetség tulajdonságai a tagság tulajdonságaiból adódnak össze A Szövetség tulajdonságai a tagság tulajdonságaiból adódnak össze. A Szövetség a tagság együttese, akiket a szakmájuk szerinti közös érdek tart össze és visz egy irányba.

Esetünkben a közös az anyag, a fa és annak forrása az erdő. Tagjaink erdővel és fával gazdálkodnak, kereskednek, vagy e cégek beszállítói, illetve e szakterület intézményei.

Az elnökség a tagság jelentős cégeinek kiemelkedő szakembereiből áll, kis létszámú, hatékony csapat. Irányítják, meghatározzák a Szövetség működését.

Megszokott, hogy egy szervezetnek vannak állandóan jelen lévő alkalmazottai, ők a titkárság, így van ez nálunk is. Igyekszünk meghallani a tagság kérését, kérdését, kipuhatolni igényeit, és ennek ismeretében legjobb tudásunk szerint szolgáljuk őket.

A FAGOSZ-ban nagyon sok ismeret, tudás, információ gyűlik össze, amit összerendezünk, feldolgozunk, leszűrünk, és e desztillátumot, az esszenciát adjuk tovább a tagságnak, ennek alapján és akaratuk szerint képviseljük érdekeiket a jogalkotók, az állam színe előtt különböző fórumokon, kérdésre adott válasz formájában, de ha kell kéretlenül is.

Sőt nem csak itthon, de az EU színterén is működik ez, hisz alig két évvel megalakulásunkat követően tagja lettünk az Európai Faipari Szövetségnek, ahonnét az EU jogalkotásáról, az európai faipar törekvéseiről, számtalan ismeret megszerzésére nyílik lehetőség.

Amint a Mtv. változása lehetővé tette (1992 Amint a Mtv. változása lehetővé tette (1992.) munkavállalói partnerünkkel létrehoztuk a néhány létező hazai ágazati kollektív szerződés egyikét, melyet azóta is folyamatosan karbantartunk , ha ezt a jogi környezet változása, vagy valamelyik fél érdeke szükségessé teszi. Alapító tagja vagyunk a Faipari, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottságnak (2006.)

A hatékony kommunikáció érdekében amint lehetett (1996 A hatékony kommunikáció érdekében amint lehetett (1996.) megnyitottuk honlapunkat, mely mára számos szolgáltatást nyújt, köztük a legújabb a FATÁJ-online hetilap. Már hamarabb (1994.) elkészítettük a szakma első átfogó címtárát, a FAKAT-ot mely esetenként kalandos fejlődéssel ma nyomtatva, CD-n és önálló honlapon is megjelenik. Ismereteink szerint az egyetlen háromnyelvű, és amennyire tudjuk a legnagyobb a hasonló hazai rendszerek közül. Kereskedünk szakkönyvekkel, kínálatunk 20-30 kiadó válogatott könyveiből áll össze. Rendezvényeink közül kiemelkedik a FAGOSZ Faipari és Fakereskedelmi Konferencia, melynek idén tavasszal a 30. jubileumi rendezvénye volt. Az erre az eseményre, illetve a Címtárainkban megjelenő gazdaságelemzések a szakterületünkön szabadon hozzáférhető kevés hasonló anyag közé tartozik.

Iparágunk zömében a KKV-k terepe, nagy szükség van az összefogásra, a hálózatépítésre. Nem csak hirdetjük, de a magunk szintjén gyakoroljuk is ezt: erdészeti témákban FAGOSZ-MEGOSZ-OEE, faipari témákban MAFABE: FAGOSZ-MBFSZ-OAFSZ együttműködések alakultak ki. az MGYOSZ tagság pedig lehetőséget ad még szélesebb közös érdekképviseletre is. Alapító tagja vagyunk a két létező hazai faipari és bútoripari klaszternek.

Pályázati vagy más alapon részt veszünk nemzetközi és hazai projectekben (BSP, FACTS, Archiwood, Valiwood, Hungarobinia, Famarketing, …) Támogatjuk az ERFARET sikerét.

A FŐCÉLOK: Fafelhasználás bővítése, a fa mint alapanyag népszerűsítése Az erdőgazdálkodás és a faipar ismertségének és elismertségének bővítése A fagazdasági vállalkozások vitalitásának és vonzerejének javítása

Tehát mi, ki a FAGOSZ? A tagsága együtt, ez a csoport a FAGOSZ, melynek közös akaratát képviseli a Szövetség elnöksége és ehhez ad működési hátteret a titkárság. Jó, okos, szép, erős cégek, melyeket a megújuló, környezetbarát anyag a fa és ennek forrása az erdő tart össze. Ha még nem lenne tagja e szervezetnek, hamar lépjen be az Ön cége, vállalkozása is.