Regionális szakmai nap 2010. Október – November. Adatfelvétel – 2010. augusztus Benyújtott és nyertes pályázatok száma: 199. E-mailen majd, postai úton.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
GfK HungáriaMédia„ Egészségtudatos olvasók“. Bacher János Egészségtudatos olvasók,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’
GfK Hungária-Szonda Ipsos Internet Audience Research IV. negyedév időszakban végzett felmérés alapján készült A Magyar Online (Hajdú Online – Szabolcs.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Budapest, április 11. dr. Bart István Igazgató Magyar Energiahatékonysági Intézet Lakóépületek Energiahatékony Felújítása Lakossági igények, állami.
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Miért ösztönzi az MNB az UV-A/C lámpák kiskereskedői használatát? Ferenczi Barnabás augusztus 31.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Humánkineziológia szak
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Az új történelem érettségiről és eredményeiről augusztus Kaposi József.
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
A tételek eljuttatása az iskolákba
Két változó közötti összefüggés
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
PÉLDA OSZTALÉKBÓL TÖRTÉNŐ KIVÉTKIEGÉSZÍTÉSRE. Adatok: Társaság adóalapja: Megfizetett adó (kedvezmény után): Átlagos adómérték: 14,92%
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
A gondozási szükséglet vizsgálat eljárás rendje
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
szakmérnök hallgatók számára
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete
A Magyar Köztársaság kormánya. A gyógyszer-gazdaságossági törvény eredményei és a patikaliberalizáció.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Időskorúak helyzete Nyíregyházán 2009 Patyán László DE OEC Egészségügyi Kar.
A kistérségi szociális feladatellátást érintő jogszabályi változások, évi működési feltételek Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás & Házi segítségnyújtás.
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2006 december 18.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2006 november ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
Szociális alapszolgáltatásokat érintő jogszabályváltozások 2011.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Tanulói utánkövetés 2009/2010. A 2009/2010-es tanévben iskolánkban 210 tanuló végzett. 77 fő a szakközépiskola valamelyik tagozatán 133 fő szakmát szerzett.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása február, országos és budapesti hallgatottság -
TÁRSADALOMSTATISZTIKA Sztochasztikus kapcsolatok II.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Rádióadók hallgatottsága március Az Ipsos-GFK rádiós közönségmérésének adatai.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Pécs, november 27. Előadó: Micskey Tibor termelési igazgató Pannon Volán Zrt. A nagyvállalatok nehézségei: megoldási lehetőségek a perifériák közlekedésszervezésében.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Pályakövetéses vizsgálat DPR konferencia, Veszprém márc. 11. A Pannon Egyetemen végzettek szakmai életútja – a kezdetek Formádi Katalin
A földhasználat és a birtokstruktúra jellemzői. A földhasználat változása Magyarországon ( )
Digitális témahét.
Előadás másolata:

Regionális szakmai nap Október – November

Adatfelvétel – augusztus Benyújtott és nyertes pályázatok száma: en majd, postai úton is kiküldtük az összeállított kérdőívet. Cél: az alapvető adatokhoz való hozzájutás és a műszaki háttér jobb megismerése. 143 adatlap érkezett vissza hozzánk. További 9 szolgáltató jelezte, hogy nem vagy csak nemrégiben indította el a szolgáltatást. Így 152 szolgáltatóról rendelkezünk információval. Ez a szolgáltatók közel 76%-a!

Fenntartó típusa szerinti megoszlás A fenntartó típusa szerinti megoszlást megnéztük az alap adatbázisban: mindössze 6,8% a nem állami fenntartású szolgáltatók aránya

Fenntartó típusa szerinti megoszlás 2. nagyon kicsi az eltérés az arányokat tekintve, az egyházi fenntartók közül egy sem küldte vissza az adatlapot,

Ellátott terület és lakosság Az ellátásba bevont települések száma augusztusban összesen 1272 volt. Ez az összes település (3152) 40%-a. Egy szolgáltató átlagosan 9 települést lát el. (legmagasabb érték: 70!) Kikerültek a mintából a budapesti kerületek, mivel az ő helyzetük meglehetősen eltér a többi településétől. A szolgáltatók kétharmada esik a két legalsó kategóriába, tehát maximum 10 településen van jelzőkészüléke. Érdekességképpen - leggyakoribb: 9 és 1, mindkettő 11-szer fordul elő.

Ellátott terület és lakosság 2.

Ellátott terület és lakosság 3.

Műszaki háttér Az engedélyezett készülékszám összesen (átlag 160). A legkevesebb 40, legtöbb szolgáltatóból 77 szolgáltató esetében 100 fölötti az engedélyezett készülékszám. A kihelyezett készülékek száma összesen (átlag 125). A legkevesebb 40, a legtöbb szolgáltatóból 67 szolgáltató esetében 100 fölötti a kihelyezett készülékek száma.

A műszaki szolgáltatók megoszlása

Készülékszám szerinti megoszlás

Egy céghez tartozó szolgáltatók száma

A két tábla összevetése A készülékszám papírforma szerint alakul a nagy szolgáltatóknál, de a kicsiknél már érdekesebb a kép: 5 szolgáltatóval áll szerződésben a Sonaris Kft., a Multi Alarm Zrt. és a Megmentő Kht. illetve jogutódjai is. A hozzájuk tartozó készülékek száma viszont nagyon eltérő: 303, 644 és 1255! Az Életvonal 24 Kft. 3 szolgáltatóval is szerződésben áll, de nem érte el a 200-at a készülékszáma, ugyanez a helyzet a Monda Kht.-val is, bár ők csak 2 szolgáltatóval állnak kapcsolatban. Fordított eset is előállt: 4 olyan cég is felkerült a 200 feletti készülékszámmal rendelkezők listájára, akik csak egy szolgáltatóval állnak szerződésben: G4, EUNet 2000 Kft., Mövox és a Patent Plus Kft.

A kommunikáció módja

Diszpécserközpont elhelyezése

Helyszínre jutás segélyhívás esetén A szolgáltatók fele már perc alatt oda tud érkezni a helyszínre. A szolgáltatók 27%-a kevesebb, mint 15 perc alatt el tud jutni minden ellátotthoz. A közlekedés módjának megadásánál több válasz is lehetséges volt. A szolgáltatók átlagosan 2 választ jelöltek meg, tehát két jármű, illetve utazási forma közül választhatnak a gondozók. Az első három helyen a kerékpár (77 esetben), az intézményi gépkocsi (61 esetben) és a saját gépkocsi (60 esetben) állnak. Együttesen az összes válasz több mint 70%- át teszik ki ezek a közlekedési eszközök.

Helyszínre jutás átlagos ideje

A helyszínre jutás módja

Rendelkezik-e lakáskulccsal a szolgáltató? Tapasztalataink szerint elég gyakran előfordul, hogy a szolgáltató nem rendelkezik lakáskulccsal. 42 szolgáltató esetében merült fel ez a probléma, ez a válaszadók több mint 29%-a. Ebből 1 esetben maga a szolgáltató nem kért lakáskulcsot, 7 esetben a szolgáltató arról számolt be, hogy az ellátott bizalmatlansága miatt nem rendelkeznek kulccsal és 36 estben szomszédnál, rokonnál van a kulcs.

Személyi feltételek A társadalmi gondozók aránya 44,7%, közel 62,5%-uk szakképzett. A hivatásos gondozók aránya 55,3%, közülük szakképzett 87%.

Foglalkoztatás formái A foglalkoztatás formája szerint a munkaviszony és a megbízásos jogviszony szinte azonos számmal szerepel. A szolgáltatók egyharmada megnevezte a tiszteletdíjas foglalkoztatást is.

Igénybevételi adatok A segélyhívások oka az esetek majdnem felében (47%) valamilyen szomatikus probléma, azaz rosszullét. 15%-a a hívásoknak valamilyen pszichés probléma. Valós krízishelyzet az esetek mindössze 7%-ában állt elő.

Segélyhívások megoldása

Kikerülés oka Az elmúlt évben 98 szolgáltató esetében 1746-an kerültek ki az ellátásból, átlagosan közel 18 fő. A leggyakoribb ok az elhalálozás volt (41%). Ezt követi az ellátás saját kérésre történő megszűntetése (28%) és a bentlakásos intézménybe kerülés (15%). A többi válaszlehetőség 5% vagy az alatti értéket mutat. Az alakalmatlanság a rendszer kezelésére mindössze 1% esetében jelenik meg.

Kikerülés oka 2.

Térítési díj 4 esetben többféle térítési díj is meg van határozva. A szolgáltatók több mint felénél nincsen térítési díj. További közel harmadánál fix összeg, de nem haladja meg a jövedelem 2%-át.

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: (06 1) /148 (06 30) /148