AZ INFORMATIKAI RENDSZER A PKSZK SZOLGÁLATÁBAN. Az informatikai rendszer felépítése és kapcsolatai Az informatikai rendszer fő elemei Az elkészült informatikai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola
IKT = információs és kommunikációs technológia
TIOP /1 Haizler Lászlóné Bük, november 12. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz”  A könyvtárak.
TIOP / „A minőségi szolgáltatás feltételeinek megteremtését és a Vas megyei tudásvagyon egyenlő esélyű hozzáférését támogató informatikai.
A DEXTER FELNŐTTKÉPZÉSI ADMINISZTRÁCIÓT ÉS TUDÁSÁTADÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁSAI.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
ETR Bevezető DEXTER Informatikai kft.. DEXTER Informatikai Kft Tartalom:  Mi az ETR  Az ETR célja  ETR történelem  ETR modulok  ETR hozzáférések.
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
Agria Media Eger, október
Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont
P edagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
„A felnövekvő nemzedékért” KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ TÁMOP 4.1.2/B projekt.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
eEgészség – Digitális Aláírás (TTP) státusz a projekt 11. hetében „A digitális aláírás egészségügyben való alkalmazhatóságát lehetővé tévő módosítandó.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
Eddigi eredmények, további feladatok Egyházy Tiborné dr. projektvezető október 27.
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A gyógyító információ Dr. Vasas Lívia MOKSZ elnök Január 12. Nyíregyháza.
Győr, dr. Nagy Tamás, Nyitrai Erzsébet
Székely István fejlesztési tanácsadó
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Informatikai Szakképzési Portál
Útban a Web 2.0-ás felsőoktatási könyvtárak felé Válaszadás kihívásokra, fejlődési tendenciákra a szabad tudásáramlás szolgálatában Barna Marianna könyvtáros,
Növényházi adatgyűjtő- és vezérlőrendszer tervezése
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A programcsomag Felépítése Előnyei Használata. A programcsomag összeállítása Alapja: kompetencia alapú oktatás, koncepció (gyakorlati haszon); Programtanterv:
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Líceum a természettudományért TIOP A projekt célja Eszterházy hagyaték: a tudás elérhetőségéhez korszerű feltételek A természettudományos oktatás.
Vállalati információs rendszerek 2. előadás: Egy konkrét vállalatirányítási rendszer Elekes Edit, 2016.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A JaDoX, mint repozitórium szoftver a közgyűjteményi informatikában JaDoX 3 Monguz Portál24 Monguz Kft. Mazula Zoltán.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Egészségügyi Ágazati Portál
Mester(ség) Mócsánné NagyÁgnes innovátor mesterpedagógus
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Dr. Szabó Gábor Adjunktus MAK, FKNI Név.
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Előadás másolata:

AZ INFORMATIKAI RENDSZER A PKSZK SZOLGÁLATÁBAN

Az informatikai rendszer felépítése és kapcsolatai Az informatikai rendszer fő elemei Az elkészült informatikai rendszer által felkínált lehetőségek További tisztázandó kérdések AMIRŐL BESZÉLNI SZERETNÉNK…

AZ INFORMATIKAI RENDSZER FELÉPÍTÉSE ÉS KAPCSOLATAI

AZ INFORMATIKAI RENDSZER FELÉPÍTÉSE ÉS KAPCSOLATAI Kapcsolódási pontok Adatbázisok Modulok és funkciók Eljárások, jogosultságok PKSZK Informatikai rendszer Központi adatbázis Internet Interfész Hallgatói adatok Hallgatói adatok Intézményi adatok Intézményi adatok Könyvtári adatok Könyvtári adatok M1M1 M1M1 M2M2 M2M2 M3M3 M3M3 M4M4 M4M4 J1J1 J1J1 J2J2 J2J2 J3J3 J3J3 J4J4 J4J4 J5J5 J5J5 FelhasználókFelhasználók Más szolgáltatórendszerek

AZ INFORMATIKAI RENDSZER FŐ ELEMEI

PKSZK dinamikus portálhonlap Hallgatók és gyakorlati képzőhelyek párosítására alkalmas modul Kutatómunkát támogató modul Oktatók képzését támogató modul Mentortanárok képzését támogató modul Távoktatást és módszertani megújítást támogató modul PEDAGÓGUS KÉPZÉST SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÓ ÉS KUTATÓKÖZPONT (PKSZK) PORTÁLJÁNAK KÍNÁLATA

AZ ELKÉSZÜLT INFORMATIKAI RENDSZER ÁLTAL FELKÍNÁLT LEHETŐSÉGEK

 Paradigmaváltás a kommunikációban  Dinamikus jogosultságkezelés  Távoktatás és önképzés újraértelmezése  Naprakész adatbázisok  Online szakmai fórum  Hatékony kutatástámogatás  Költségtakarékos publikáció  … LEHETŐSÉGEK A RENDSZERBEN Minden rendszer annyit ér, amennyit használják.

TOVÁBBI TISZTÁZANDÓ KÉRDÉSEK

TISZTÁZANDÓ KÉRDÉSEK  Felelősségek és feladatok  Intézményen belül  Intézményen kívül  A rendszer illeszkedése a regionális és országos adottságokhoz  PE, DUF, VHF web  Scientia Pannonica és társai  Hasonló országos rendszerek, tartalomszolgáltatók

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!